28 Eylül 2012 Cuma

30 EYLÜL 2012'de DOLUNAY KOÇ - TERAZİ EKSENİ'nde


30 Eylül sabahı saat 06:19'da AY tam DOLUN halini alacaktır. Dolunay sırasında Koç Burcunun 7. derecesinde olan Ay, Uranüs ile kavuşacak ve anın haritasında 6. ve 7. evlerin sınırında olacaktır. Güneş ise 12. ev ile 1. evin sınırında Terazi'de yer alacak ve 3. evdeki Pluto'ya kare yapacaktır. Anda yaşanan Güneş-Ay zıtlığı bir süredir devam eden Uranüs - Pluto Karesini tetikleyecektir.

Bastırılmış, gizlenmiş tepkilerin beklenmedik hatta kontrolsüz patlamalarla gün yüzüne çıkacağı bir DOLUNAY bizi bekliyor! 

26 Eylül 2012 Çarşamba

Bugün HAVA ÜÇGENİ’ni İyi Kullanın

Bugün Kova’daki serinkanlı Ay, İkizlerdeki Jüpiter ve Terazi’deki uzlaşma arayan Merkür, güzel bir üçgen oluşturuyorlar. Hava iletişim elementidir. Bugünü ne zamandır kurmak istediğiniz diyaloglar için kullanın!

Eğer geçtiğimiz hafta boyunca devam eden gerilimli günlerde yaşanmış olan istenmedik çatışmalar varsa, onların da yeni bir bakış açısıyla değerlendirilmesi ve barış ya da uzlaşma yollarıın bulunması için oldukça iyi bir gün.

23 Eylül 2012 Pazar

Oğlaktaki AY Pluto ile Kavuşumda … Beni Yak Kendini Yak Herşeyi Yak!

Bugün Ay kendimizi ”hayal kırıklığına uğramış” hissetmemize neden olan Oğlak’ta … Üstelik akıllı mantıklı olmamızı öneren Merkür’e kare yapıp, elinde çakıyla gezen Pluto ile kavuşuyor! Bu tam bir ”beni yak kendini yak herşeyi yak!” cinnetidir… Ve elbette böyle hallerden kimseye hayır gelmez.

Sonuçlar bir anda ya da günde oluşmazlar. Bir haksızlığa uğradıysak dahi, bu ”uzuuuuun ve bizim de bazı yerlerinde bariz hatalar yaptığımız” bir sürecin sonucudur. Biz genelde başımıza gelene reaksiyon vermeyi tercih eder ama ”ben geliyorum” diye bağıran belayı/sınavı görsek de, önlem almaya yanaşmayız. Çünki sistemimiz hep HAKLI OLMAK üstüne işler…

21 Eylül 2012 Cuma

AY YAY’a Girerken … ARAF Hallerine Bir Son Vermek

Ay Akrep’teyken hepimizi ARAF hallerine sürükledi… İçimiz yandı kavruldu. Kayıp korkusu, gelecek korkusu, inat, intikam hevesi, çaresizliğin dibini bulma gibi duygu durumları bizi yokladı durdu. Ama AY şimdi daha latif ve naif hissettiği ve yüzünü ufka çevirdiği YAY’a girdi. Bu olumlu ve şevkli enerjiyi ARAF’tan çıkmak için kullanın!

20 Eylül 2012 Perşembe

Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur!

Dün paylaştığım KARAR GÜNÜ yazısının dinamikleri aynen devam ediyor… Ancak bugün özellikle vurgulamak istediğim bir nitelik var; Akrep burcunda yol alan talepkar ve hırçın Ay, zaten yaptırımcı ve saldırgan olmaktan kaçınmayan Mars ile kavuşuyor. Bu ikili, Aslan’daki böbürlenmeyi ve saçıp savurmayı seven Venüs’e kare, İkizler’deki çok fikir üretip, pek sonuç getirmeyen Jüpiter’e de 150 derecelik açılar yapıyorlar.

19 Eylül 2012 Çarşamba

KARAR Günü ...


Bugün iki farklı olay gerçekleşiyor gökyüzünde;

1) Düşünce ve iletişim biçimimizi belirleyen Merkür, dün keskin bir biçimde varlığını hissettiren Uranüs – Pluto karesinin çekim alanına giriyor. Bu gergin ve vesveseli düşünmeye yatkın olacağımızı gösterir. Merkür Terazi’de olacağı için, yargılayıcı davranırız ve adalet arayışı içinde oluruz. Ama olumsuz bir etkileşim içinde olduğunu için de, baktığımız her yerde haksızlık ve adaletsizlik görmeye ayrıca kendimiz de başkalarına haksızlık yapmaya, olayları sadece kendi perspektifimizden çözümlemeye yatkın oluruz.

17 Eylül 2012 Pazartesi

Bugün Biraz Gerilimli Başlayabilir ve Bu Hafta Biraz HAREKETLİ Olabilir…

Pluto retro hareketini bitirip normal akışına geçiyor. Yeni AY’la birlikte gerçekleşen bu dönüş, retro sürecinde yaşadığımız olaylardan çıkarım yapmak ve bunlar doğrultusunda hayatımızda yapacağımız değişiklikler için aksiyon almaya son derece uygundur. Aynı süreçte – tam açıyla yarın – Pluto’nun Retro Uranüs ile karesi de tam hale gelmektedir. Bu da Pluto’nun retro ancak Uranüs’ün düz olduğu süreçte yaşanan ilk Pluto-Uranüs karesinden – 24 Haziran’dan – beri rahatsızlık veren gerilimlerle ilgili aktif adımlar atılacağına işaret eder.

14 Eylül 2012 Cuma

16 Eylül 2012′de YENİAY Başak Burcunda … Yepyeni Bir Başlangıç İçin Mükemmel Bir Fırsat

Harvest Moon - Carl SANDBURG
Yeni Ay, 16 Eylül sabahı şafak saatine az kala gerçekleşiyor. Dolayısıyla birinci evde ve yerleştiği Başak Burcu’nun yöneticisi olan Merkür ile kavuşum halinde. Başka bir deyişle o sabah gün doğarken, Güneş-Ay-Merkür üçlüsü ufukta birleşiyorlar ve Ay Düğümlerine de olumlu açı yapıyorlar. Bu, hayat yolumuzla ilgili çok önemli bir karar almak için harika bir oluşumdur!

Zamanın kalitesi hakkında birkaç bilgi daha vermekte fayda var; Anın yöneticisi olan Mars Zuben El Genubi ile kavuşum haline, MC”ye çok yakın duran ve Rigel ile kavuşan Jüpiter’e 150′lik açı yapıyor… Güneş-Ay-Merkür kavuşumu da Vertex ile 150′lik görünümde. Yeni AY’la birlikte karşınıza çıkan maddi ve duygusal fırsatları değerlendirin ama önünüze çıkan yeni durumları değerlendirirken, bentleri çitleri yıkıp, ortalığı birbirine katmayın! İhtirasla ve ölçüsüz davranmanız halinde elde edeceğiniz zaferler, sonradan çok olumlu yansımalara yol açmayabilir. Abartmadan, ”usuletle ve suhunetle” davranmak kazancı kayba, hazzı ızdıraba dönüştürmemek için son derece gerekli!

AY Neptün’e karşı ve Düğümlere Tam Kare … Bugünü Olabildiğince Aklı Başında Geçirin :)

Little Mermaid - Emily W. Martin

AY mızmızlığı ile bilinir … Aslan’da oldu mu hem kekeme hem gevezedir :) Yani hem mızmızlanır hem kafa tutar! Hayallerin ve çözülmelerin efendisi Neptün’e de karşı oldu mu; IYYYY! Yani bugün hiçbirimiz tadımızdan yenmeyiz Dostlar :)))) Gelmiş geçmiş zenbihimizi önümüze yayar, ortalarına oturur ağlar, dövünür, faturayı da hep kadere veya bizi anlamayan, sevmeyen, haksızlık yapan, terkedip giden …. filan filan insanlara çıkartırız. Hepimiz biliriz ki, böyle hallerden pek bi hayır gelmez. En fazla gözyaşı bezlerimiz şenlenir! Üstelik bu defa Ay tam Güney ve Kuzey Düğümünün ortasında ikisine de kare. Yani bugün kendimizi kaptıracağımız ruh hallerinin ne geçmişi çözümlemeye, ne de geleceğe yönelik bir kapı açmaya HAYRI YOK! Vizyonsuz ruh halleri bunlar vesselam :)

13 Eylül 2012 Perşembe

Ay Aslan’da … Onurunuzu Kuşanın Elbet ama BOŞ GURUR’a Dikkat!

AY Aslan’da ilerliyor… Aslan’da oldu mu, bir yanımız dikkat çekmeye meyleder! İçimizdeki sahne sanatçısı, binlerce mumluk ışık veren kristal bir avize gibi gülücük ve cazibe yaymak, karşılığında da hayranlık ve sevgi görmek ister. Arzuları yüksek, eli bol, gönlü bol, yeleleri de kabarıktır. Yani yemek yedirmek, yaşamak yaşatmak ister! Gururuna da pek düşkündür. Efelenir, kostaklanır…

Bu gece AY yine Aslan’da yolculuk eden Venüs’e de dokundu geçti!. Venüs’den aldığı enerji doğal eğilimlerinin yanısıra daha derindeki bazı hisleri de tetikledi; Venüs bu aralar Chiron ve Pluto ile 150′lik açılar yapmakta… Daha doğrusu ”Yod” Tanrı’nın parmağı denilen bir oluşum meydana getirmekte, bize önemli birşeyleri işaret etmekte!

11 Eylül 2012 Salı

Göklerin Genel Ruh Hali Üzerine ... Bırakalım ''Ağır Abiler'' Konuşsun

Ay, Merkür gibi hızlı hareket eden gezegenlerin gösterdiği değişimler, gündelik ruh halimizi çok etkiliyor. Ama göklerin asıl mesajı Jüpiter, Satürn, Pluto, Utanüs, Neptün, Chiron gibi ''ağır abiler''in duruşunda gizlidir :)


Pek ürkek, pek çekimser yaklaşırız hepimiz büyük gezegenlerin geçişlerine ... Ama onlardır zamanın kalitesini asıl dillendiren. Bizi de zamanın gerektirdiği bakışa ve duruşa uyumlandırmak için çaba gösteren onlardır.

10 Eylül 2012 Pazartesi

BUGÜN NEREYE BASTIĞINIZA DİKKAT EDİN! … Üstünüze Basanlara da Sabredin

Full Steam Ahead (Tam Yol İleri) - Vladimir KUSH

Bugün Ay öz burcu Yengeçe girdi. Yani, tam mevsiminde, dalından yenen bir meyve gibi tam kıvamında… Bize derin yolculuklar yaptırmayı da aklına koymuş haspa! Chiron ve Mars ile üçgen, Pluto ve Uranüs ile kare açılar yapacak gün boyu … Ve Güneş-Merkür kavuşumu hala Jüpiter ile kare … Hala sabit fikirliliğin dibine vurmuş vaziyetteyiz… Hala ısrarlıyız herşeyin en doğrusunu bildiğimizde ve mutlaka öyle yapmamız gerektiğinde!

9 Eylül 2012 Pazar

Ay – Satürn Üçgeni … Oldu Bi Kere Hakim Bey :)

Bu aralar abartmayı seven Jüpiter Güneş’e kare yapıyor, kafasına göre takılmaya meraklı Uranüs keyfine düşkün Venüs’e üçgen çekiyor … Dün de uyardım ya, sonradan pişman olacağımız adımlar atmaya, ürküttüğü kurbağaya değmeyen masraflar yapmaya, anlamsız riskler almaya pek meyyaliz. Böyle açılar, kendini fazla kasan, fazla sınırlayan ve biraz gönlünün zincirlerini kırıp ”aslında neler yapabileceğini” görmeye ihtiyaç duyan insanlara yarar mı … yarar! Bazılarımız da çok istemediğimiz maliyetler ve faizlerle yüzyüze kalırmıyız? Kalırız :)

8 Eylül 2012 Cumartesi

Göklerin Hali ... Bungee - Jumping ya da BİLDİĞİNİZ KAÇAMAK KIVAMI :)

İkizler'deki uçuk kaçık AY, iyice abartmasını teşvik eden Jüpiter ile kavuşum yapıyor bu sabah ve hem aklımıza hem temel duruşumuza yani Merkür ve Güneş kavuşumuna kare çekiyor... Biraz yanlış anlayıp, kendimizi de yanlış anlatmaya ve pek de isabetli olmayan kararlar almaya yatkınız. Üstelik yelelerini savura savura yürümeyi seven Aslan'a giren haz perisi Venüs, ani kararlar aldırmayı seven Uranüs ile üçgen açıda ... Bu mod Dostlar, Bungee-Jumping modu ya da bildiğiniz KAÇAMAK kıvamıdır :)

6 Eylül 2012 Perşembe

VENÜS Ay Düğümleri’ne Göz Kırparken Siz de Yolunuzu Çizin …

Locks & Keys  - Vladimir KUSH

Venüs Yengeç’in son derecesine girdi… Cömert ve gösterişli Aslan’a geçmeye hazırlanıyor. Tam bu geçiş döneminde bir de Ay Düğümleri’nin çekim alanına girdi; her ikisine de ılımlı açılar yaptığı birkaç günlük bir devreden geçiyoruz. Nedir bize getirisi? Bu görünüm, hangi kapının kilidini açar?

Venüs hayattan alınan haz ve yüklenen anlam, sahip olunan değerler ve öz-değer duygumuzla ilgilidir. Aynı zamanda kaynaklarımızı verimli, adil ve dengeli bir biçimde kullanmayı da temsil eder.

4 Eylül 2012 Salı

Toprak Grubunda AY-PLUTO-MERKÜR Üçgeni ve Mars’a Giden bir Uçurtma … Aydınlanma Zamanı!

Haven (Liman) - Vladimir KUSH
Ay ateşli Koç’u terkedip, Boğa’nın dingin sularına doğru meylediyor… Bu yüzden, yarın Merkür ve Pluto arasındaki  ”farkındalık” üçgenine, derin suların prensesi Ay da dahil olacak. İdrak, netlik ve kararlılık oluşacak kalbimizde ve kalbimiz ile beynimiz arasında bir köprü kurulacak!

Bu köprü önemlidir; akılsız duygu sahibine fayda etmez, duygusuz akıl ise bir işte sebat etmez. Ancak ikisi birbirini desteklediğinde aksiyon almak için gerekli ön koşulları oluşturabiliriz. Aksiyon için gerekli ön-koşulların da fazlası var ama bu oluşumun enerjisinde! Üçgenin uçlarından çıkan 60′lık açılarla Mars’a yani aksiyonun efendisine doğru yükselen bir uçurtma var.

Arzu ederseniz bu yazıyı http://junoastrology.wordpress.com/2012/09/04/toprak-grubunda-ay-pluto-merkur-ucgeni-ve-marsa-giden-bir-ucurtma-aydinlanma-zamani/ linkinden de takip edebilirsiniz ...

1 Eylül 2012 Cumartesi

Güneş Chiron’a Merkür Neptün’e Karşı – Aklın Almadığı Ama Yüreğin Bildiği Şeyler Hakkında Bir Zaman …

Sea & Ship - Vladimir KUSH

Güneş Chiron’a aykırı gidiyor … Yani geçmişten beri bizi yıpratmış olan kırıkların yeri fena ağrıyor. Egomuz deprem geçiriyor! Üstelik Chiron’un Mars ve Pluto ile yaptığı uyumlu açılar, bu ego terbiye-etme işinin çok sistematik ve dinamik bir biçimde yürümesine neden oluyor. Bam güm dolu gibi yağıyor kafamıza ”ne zaman pes edeceksin” diyen olaylar! Ve artık, akıl-fikir üstadı Merkür de, aklın almadığı alemlerin efendisi Neptün ile çekişme halinde… Vee bu ikiliyi Ay’ın Kuzey ve Güney Düğümleri tam bir kareye tamamlıyor… MEALİ;

ARZU EDERSENİZ BU  YAZIYI http://junoastrology.wordpress.com/2012/09/01/gunes-chirona-merkur-neptune-karsi-aklin-almadigi-ama-yuregin-bildigi-seyler-hakkinda-bir-zaman/ adresinden takip edebilirsiniz ...