30 Kasım 2012 Cuma

YOD ya da ”Yaratan’ın Parmağı” Neyi İşaret Ediyor – Gölgeler Vadisi’nden Çıkış!



Ay bir tutuldu … etraf adeta ”Gölgeler Vadisi”ne döndü! Kimimiz sağlık, kimimiz iş, kimimiz yargı, kimimiz aşk problemlerinin, kimimiz ise sadece varoluşun dayanılmaz anlamsızlığının altında kalmış gibi boğulduk, bunaldık… Dar geldi yaşamın kulvarları kalplerimize!

Yaşamın kulvarlarının duvarları hep oradaymış gibi gelir. Oysa o duvarları orada tutan biziz! Eğer zurna zırt diyorsa, bir bildiği vardır… tartışmak veya kulakları tıkamak yerine, kafayı önümüze koyup düşünmek lazım. VAZGEÇEMEMEK diye bir derdi vardır insanın. Vazgeçemediklerimiz, etrafımıza kalın duvarlar örer. Onları güvence sanır, sınır beller, arkalarına sığınırız ama vazgeçemediklerimiz bizi kendimizden vazgeçmeye zorladığında, o duvarlar üstümüze üstümüze gelir!

YOD – Yaratan’ın Parmağı – ilginç bir oluşumdur. BAYILIRIM :)

28 Kasım 2012 Çarşamba

28 Kasım 2012 DOLUNAY & Ay Tutulması – Burç ve Yükselen Burçlara Göre Analizler


28 Kasım 2012 günü akşam saat 5′e doğru Ay Tutulması eşliğinde bir Dolunay yaşayacağız. Ay Tutulmaları bir kaos illüzyonu oluştururlar hayatımızda! Ama kaos dahi, hayra vesiledir. Olana direnmek yerine, olayların içinde kendi bütünlüğümüzü korumaya ve yön bulmaya odaklanmak, bizi hiç ummadığımız kadar aydınlık bir ufka doğru götürebilir … Gölgelerinden kaçanlar değil, onunla yüzleşip, onu tanımlayıp, ışıklarının gölgelerinden daha büyük olduğuna dair inançlarını yitirmeyenler ve umut ve gayretle yola devam edenlerdir, şu hayatın sırrına erecek olanlar! Ay Tutulması soslu bu Dolunay’ı gölgenizin gözünün bebeğine bakmak için kullanın. Unutmayın; iyi kaptanlar fırtınanın kıyısında gezinmezler, fırtınanın gözü denilen merkezini bulup orada dengede kalmaya çalışırlar… Ta ki sular durulana kadar!

25 Kasım 2012 Pazar

28 Kasım 2012 Yay-İkizler Ekseninde DOLUNAY & Ay Tutulması – GENEL ETKİLER


15 Kasım’da gerçekleşen Yeni AY’dan beri kimsenin hayatı pek sakin ve sade geçmedi! Yokuş aşağı inen bir kızağa binmişcesine hızlandığını hissediyoruz yaşamımızdaki gelişmelerin… Birçoğumuzun yüreği ağzında :) Ama bu kızağa binip binmemek artık seçim olmaktan çıkmıştı Dostlar. Bu aralar olan herşey, geldiğini aylardır haber vererek bizi hazırlamaya çalışan büyük değişimin, doğal sonucuydu. Bizler, hayatımızın üzerine oturduğunu sandığımız bazı zeminlerin – yerleştiğimiz evler, sosyal konumlar, ekonomik ilişkiler, duygusal bağlar – bir kızak kadar kaygan ve tehlikeli olduğunu yeni farkettik!!! Ne zamandır ”bir terslik var ama ellemeye korkuyorum” dediğimiz her meselenin- altındaki su boruları patlamaya, sigorta panelleri kendini iptal etmeye, damlar akmaya başladı. Yaşamımızın geri kalanında almamız gereken mesafeleri desteklemeyecek olan hiç bir yapı, hiçbir sığınak, hiç bir bağlantı, ayakta kalmıyor… Buna düşünce sistemlerimiz ve davranış modellerimiz de dahil! HATTA … hayatımızdaki maddi ve manevi bileşenlerin niteliği ve onlarla kurduğumuz ilişki, aslında bizim düşünce sistemimiz ve davranış modellerimizin bir yansıması olduğuna göre, asıl değişmesi gereken … galiba BİZİZ!

22 Kasım 2012 Perşembe

Güneş Yay’a Girer, Venüs Terazi’den Çıkarken Sezon Finalleri ve Geleceğe Dönük Planlar…


Duet (Gary Burton & Chick Corea album)
Duet (Gary Burton & Chick Corea album) (Photo credit: Wikipedia)

2-3 gündür bir ”aciliyet” hissi ve bir tükenme / tüketme / hesap kapatma / dibini görme / odadan çıkarken kapıyı arkamızdan kapatma hali var üzerimizde… Bazı işleri bitirip rahatlamak, bazı bağların bedelini acilen ödeyerek özgür kalmak, bazı kurguların altının boş olduğunu farkedip hükümsüz kılmak, çözümsüz kalmaya mahkumgibi görünen meselelere İskender Kılıcı vurmak konusunda, arkamızdan bir kovalayan varmış gibi istekliyiz! Sanki bir sezon kapanışı yapacağız kendi dizi filmimizde ve bir sonraki sezonun planlamasına başlayacağız…

18 Kasım 2012 Pazar

VENÜS TERAZİ'de ''Her Şifa Bir Zehirdir ... Mühim Olan Dozdur!''




28 Ekim - 21 Kasım arası Terazi'de ilerleyen Venüs 2-3 gün kadar Güney Ay Düğümü ile 150 derecelik açı yapacak. Terazi'nin Venüs'teki varlığı bize koşullara uyumlu olmayı ve her durumda dengemizi korumayı hatırlatmaktadır. Gündeme taşıdığı bir başka nitelik de, hem kendimize hem de başkalarına karşı adil olmaktır. 150'lik açının geç ortaya çıkan sonuçlar ve geç oluşan idrak ile ilgili olduğunu çeşitli vesilelerle ifade etmiştim. Güney Ay Düğümü ise alışkanlıklarımızı, kolayımıza gelenleri ve kısmen geride bırakılması gereken davranış modellerini tarifler. Kısacası, bu görünüm geçmişte yaşanmış olan bazı uyumsuzluk ve haksızlıkların, geçmişte benimsediğimiz tavırlar ya da aldığımız kararlardaki dengesizlik ve tutarsızlıkların, hayatımızı ve özellikle ilişkilerimizi nasıl etkilediğinin altını çizmektedir. Bu aralar aşk ilişkilerimizi, evlilik ve iş ortaklıklarımızı, kontratlarımızı, ortak kararlarımızı, anlaşmalarımızı masaya yatırır, onları bize etkilerini ve bizim onlara katkımızı gözden geçiririz. Düzeltilmeye ihtiyaç duyulan birçok yan bulacağımıza hiç kuşku yok!

17 Kasım 2012 Cumartesi

Pişmanlığı Aşıp Aksiyona Geçmek Zamanı…

Ay bardağın boş yanını görmeyi seven Oğlak’ta bugün… Üstelik bir ortopedi cerrahı kadar haşin operasyonlar yapabilen Pluto‘nun elinden kurtulmadan, Jüpiter ile 150 derece açı yapıyor. Yani küllüm pişmanlığa gömülmeye ve yer yer de etrafımızdakileri doğduklarına pişman etmeye yatkınız :) Oysa Güneş ve Merkür, bize yapıcı olasılıklarla dolu bir yolu işaret eden Kuzey Ay Düğümü’nün iki yandan koluna girmiş yürüyorlar…

Kısacası pişmanlık, öz-yıkım, intikam gibi melodramatik döngüleri aşıp, ”yeni ve iyi birşey” yapmak zamanı geldi de geçiyor!

16 Kasım 2012 Cuma

Mars Oğlak'a Geçerken... Yıkıntı Kaldırma Çalışmalarına Hız Verelim!


Yeni Ay’ın etkileri ne kadar sürer dedi dün akşam bir arkadaşım… İlk hengame 2-3 gün sürer! Önümüzde uzanan 10-15 günün ana konuları ortaya çıkar. Ama Güneş Tutulmasıyla birlikte yaşandığı için bu defa, bu ara menüde ön plana çıkan bazı meselelerin yılın kapanışını yapacağını ve önümüzdeki seneye, bu konularda derslerimizi tamamlamış olarak girmek için zorlanacağımızı göreceksiniz.

Son 2 gün pek bir hengameli, yürek çarpıntılı idi… Bugüne kendinizi biraz daha rahat hissederek girebilirsiniz. Daha enerjik ve kararlı da hissedeceksiniz zira Ay Yay’ın son derecelerinde ilerlerken, Mars‘la kavuşuyor. Kafa karışıklığından sıyrılıp yön bulmak, karar vermek, adım atmak daha kolay hale geliyor. Güneş – Merkür – Kuzey Ay Düğümü birlikteliği de yüzümüze ufka dönük tutmamıza yardım etmekte…

12 Kasım 2012 Pazartesi

14 Kasım GÜNEŞ TUTULMASI & YENİ AY ''Dünyanın Nefesini Tuttuğu An''

TUTULMA deyince benim aklıma seslerin kesilmesi gelir hep… SES’le, özellikle de yapay seslerle dolu bir dünyada yaşıyoruz. Bu yapay sesler bizi çepçevre sarar, adeta bir kurgunun içine hapsedip, gerçekten izole ederler… Ve bunun ne kadar yorucu olduğunu ancak onlardan kurtulduğumuzda anlarız!

Bazen sakin bir ortamda olduğumuzda rüzgarın, ve yaprakların sesini duyar ve kendimizi toprağın, ağaç kabuklarının, hatta kendi tenimizin ve saçlarımızın sesini duyabilecek kadar hassas hissederiz ya hani… İşte tutulma anlarında da öyle bir sessizlik vardır gökyüzünde! İnsan öyle anlarda kendi kalbinin sesini duyacakmış gibihisseder. Sanki öyle anlarda tüm evren bize mutlaka duymamız gereken bir mesaj vermektedir…

6 Kasım 2012 Salı

Merkür Retro'ya Girerken İletişim Bombardımanı!

Merkür bu sabaha Yay Burcu'nun 4. derecesinde durağan hale gelerek başladı. Yani heyecanla beklenen Retro'muzu idrak etme zamanı geldi :) Tam bu sürece girme aşamasında da Retro Uranüs ile üçgen açıya girdi ve 2-3 gün onun yörüngesinde kalır. Üstelik bu sabah Aslan burcuna giren Ay da, Merkür ve Uranüs ile Ateş Üçgeni oluşturdu.

2 Kasım 2012 Cuma

MERKÜR RETROSU ve JÜPİTER RETROSU Arasında Karşılıklı Ağırlama ... Restorasyon Zamanı!

Arada bir ''karşılıklı ağırlama'' kavramına değiniyorum; İki gezegen karşılıklı olarak birbirlerinin yönettikleri burçlarda olunca (mesela Pluto Oğlak'ta - Satürn Akrep'te) bu bir karşılıklı ağırlamadır ve olumsuz yorumlanabilecek görünümleri dahi hayra vesile hale getirir. Merkür'ün geri hareketine birkaç gün kala, başka bir deyişle Retro'nun gölge süreci başlamışken, incelenmeye değer bir görünüm oluştu gökyüzünde. Merkür, yönettiği İkizler'in zıt burcu olan Yay'da ve Retro'ya girmek üzere, Yay'ın yöneticisi olan Jüpiter ise Retro konumda ve karşıt burç İkizler'de... Yani 10 gün kadar, hem bir karşılıklı ağırlama hem de duble Retro var menümüzde. Sonyıllarda, Retro-Fobisi geliştirmiş bir astroloji okur kitlesi oluştuğunu bildiğim için hemen söyleyeyeyim; korkacak birşey yok!