29 Ağustos 2013 Perşembe

Yengeçteki Ay-Lilith Kavuşumu Plutoya Karşı … Duygusal Vampir(liğ)iniz ile Yüzleşme Zamanı

Vampirella by Joe Jusco
VAMPIRELLA BY JOE JUSCO

Vampirella Apla! 10 yaşımdayken hayal gücümü roket hızıyla fezaya çıkartan masum kalpli ama kan-içici ve fena halde seksapel sahibi çizgi roman kahramanı :))) Haftada 3-4 kitaba ”banamısın” demediğim ve benim ”Kitabım yok! Sıkılıyorum…” diye söylenmemden yılmış ebeveynlerimin, komşumuzun ”üniversiteye giden oğlunun” kütüphanesine dadanmamdan duydukları rahatlamayla beni kontrol etme gereği duymamaları ve elimden düşmeyen çizgi roman ciltlerinin içinden ne akla seza şeyler çıkabileceğini hayal edememeleri sayesinde hayatıma girmiştir…

Vampirler vardır! Hatta vampirlik gayet örgün ve yaygın bir müessesedir… Ama kan-içicilik değil, ruh-emicilik anlamında :) Ve bugün hayatımızdaki duygu vampirlerini ya da kendi içimizdeki duygusal vampirlik eğilimini teşhis etmek için harika bir gün! 

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Tüyo Veriyorum; Sorular Shakespeare’den Gelecek…

Shakespeare-s-Sonnets
Şöyle bir açtım da bu sabah göğün hal pür melalini … Galiba Zodyak Üniversitesi bu dönem mezuniyet sınavlarında ağırlıklı olarak Shakespeare‘den soracak :))) Hani öyle genel yetenek, genel kültür, liseden kalma türev-integral bilgisi, serbest atış formülleri filan yetmez bu ara averajı tutturmaya… İlla ki felsefe, illaki psikoloji, illa ki klasik edebiyat! Üstelik yanıtlar çoktan seçmeli değil, kompozisyon yazıp veriyoruz… İnsanlığın tarih kadar eski meselelerin, nesiller boyu çalışılmış ama bir türlü öğrenilememiş cevapları isteniyor artık bizden!

Haydi egomuzun yelelerini kabartacak makamdan anlatayım durumu; Yaw galiba… bizler seçilmişiz :))))

Customize BonPress — WordPress

Customize BonPress — WordPress:

'via Blog this'

25 Ağustos 2013 Pazar

BAŞAK BURCU … Zodyak’ın Kadrolu Fedaileri

mother

”Genç Kız - ya da Genç Adam – 1687 gün 13 saat 27 dakikadır hizmet vermekte olduğu mekanın kapısını çekip çıkarken, omuzları yoğun ve yorucu geçmiş olan bir iş gününün fiziksel ve manevi ağırlığı altında çökkündür… Yine herkesten çok çalışmış, yine hassasiyeti abartılı bulunup anlaşılmamış, uyarıları göz ardı edilmiş, ama doğru bildiğinden asla ve kat’iyen yılmamış, yine herşeyi intizam içinde bırakmış ve yarın halletmesi gereken işleri listelemiş… Uğradığı haksız muameleleri ise itinayla Allah‘a havale etmiştir! Kapıdan çıkarken gözüne sekreter masasının üzerindeki dağıtılmamış postalar ve bir dosyanın içine özensizce tıkıştırılmış kaldırılmayı bekleyen evrak ilişir… Kaşları aldığı parayı hak etmek için yeterince gayret göstermeyen bu insanı düşünürken sertçe havaya kalkar. İçinden uyarıcı bir not yazmak gelir ama vaz geçer. Zira acele etmesi gerekmektedir. Önünde akşam karanlığında yapılacak zorlu bir yolculuk, her zamanki gibi arzu ettiğinden daha geç varacağı evinde ise onu bekleyen bir yığın sorumluluk vardır…”

Ruh halinden bir enstantane aktardığımız bu kişi, şirketin çağrı merkezi operatörü de, finans yönetiminden sorumlu eş-başkanı da olabilir! Ancak içine Kemalettin Tuğcu’nun Ruh’u kaçtığına göre, o kesinlikle bir BAŞAK’tır :))) Üstelik intiharın eşiğinde olduğunu filan zannetmeyin… Normal faniler, bu ruh hali birkaç gün sürdüğünde en yakın psikologa giderlerken, Başak kendini böyle hissetmediğinde, o gün üzerine düşeni yapmadığından şüphe edecek ya da kimbilir hangi sorunu göz ardı ettiği için az sonra başına geleceklerden kaygı duyacaktır!

20 Ağustos 2013 Salı

21 Ağustos 2013, Kova Burcunda Mavi Dolunay … DEĞER BİÇMEK ZAMANI!


Blue Moon Expedition by Duy Huynh
BLUE MOON EXPEDITION BY DUY HUYNH


21 Ağustos gecesi, İstanbul‘a göre saat 04:45′de Aslan – Kova ekseninin 28 derecesinde DOLUNAY’ı yaşayacağız… Aslan döneminde meydana gelen ikinci dolunay olduğu için BLUE MOON – MAVİ AY deniliyor. Geçen dolunayda başlayan maçların, rövanşı, bu dolunayda oynanacak :)

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Güneş, Ay, Merkür ve Uranüs arasında 3′üncü Sayfa Senaryoları…

Drama Queen
DRAMA QUEEN


Fark ettim ki, Ağır Abiler – Jüpiter, Pluto, Neptün, Uranüs, Satürn – o kadar gündem teşkil etmiş ki bir süredir, ”İç Gezegenler” yani gündelik akışı belirleyen oyuncular arasındaki ilişkiler gölgede kalmış :)

Bir süredir Merkür Aslan’da… Merkür için ne talihsiz bir durum :))) Habire kendini haklı çıkartan Merkür mü olur? Zaten yaz aylarının en büyük sorunlarından biri de budur; düşünce ve davranışlarımızı etkileyen bu gezegen, önce alıngan Yengeç’te, sonra da burnundan tüy aldırmayan Aslan’da yol alır … Yani sanki gökler her yaz aklımızı alır! Sonra Eylül gelir, Merkür Başak’a girer ve biz ”Sarhoştum… Hatırlamıyorum!” deriz :)))

11 Ağustos 2013 Pazar

”Ay Uranüs Jüpiter Pluto Karesi” … Hayatınızın Açmazıyla Yüzleşme Zamanı!


Hidden by martin Stranka
HIDDEN BY MARTIN STRANKA

Jüpiter – Pluto karşıtlığı, Uranüs’ten tam açıyla olmasa da kare alıyor ne zamandır… Yani genel anlamda yaşadığımız dünyanın üstü örtülemeyecek hale gelmiş açmazları, beklenmedik gelişmelerle ortaya dökülüyor ve duymaktan hoşlanmadığımız sonuçlar, ”Birşeylerin Değişmesi Lazım Artık!” dedirtiyor… Bugün Terazi’deki AY’ın da Uranüs’e karşıt açı yapmasıyla tam bir büyük kare halini adı bu ÇATIŞMA!

Devreye AY’ın girmesi ise, kişisel hayatlarımız düzleminde, en derin açmazlarımızı su yüzüne çıkarttı…

7 Ağustos 2013 Çarşamba

7 Ağustos 2013, YENİAY ASLAN BURCU’nda … VOLTRAN’daki Yerimizi Bulma Zamanı

Pure Freedom by Matthew Quick
PURE FREEDOM BY MATTHEW QUICK

6 Ağustos’u 7 Ağustos’a bağlayan gece, saat 01:00′e doğru YENİAY, Aslan Burcu’nun 14.34 derecesinde gerçekleşiyor… Anın haritasına göre Güneş-Ay kavuşumu – yani YENİAY – ailemizi, evimizi, köklerimizi, genetik hafızamızı, güvenlik ve aidiyet hissimizi ve hayatımızın belirli bir aşamasına dair kesin sonları temsil eden 4′üncü evde. Bu kavuşum, Uranüs’e üçgen, Ay Düğümlerine ise kare açılar alıyor. An’ın yöneticisi ve Yükselen Yöneticisi olan Merkür Yengeç’te ve Chiron ile 135 derecelik açı yapıyor. YENİAY’ın en etkin enerjilerinden biri tam açı halini alan Jüpiter – Pluto karşıtlığı. Ama bu karşıtlık, bir kanadında Chiron, diğer kanadında Selena – Kuzey Ay Düğümü ikilisi olan bir Uçurtma ve her iki Ay Düğümünün dahil olduğu bir Mistik Dörtgen formu içinde ”hayra vesile” bir hale geliyor… MEALİ;