28 Kasım 2013 Perşembe

Retro Jüpiter Hikayeleri; Gölgemiz ve Gerçek Renklerimiz…


BY MICHAL MOZOLEVSKY

Hemen hemen bu hafta başından beri hissedilen, 28 Kasım’da tepe noktasını yaşayan ve 1 hafta kadar etkili olacağını düşündüğüm bir durum var gökyüzünde;

Retro Jüpiter, Yengeç’te takıntı ve vesvese hali artan Lilith ile 19 derece civarında kucaklaşıyor… Yengeç’in bu derecesi, ”hayırlı yağmurları” temsil eden Muliphein sabit yıldızı ile de komşudur. Öte yandan, Satürn ile pek yakın seyreden Merkür, Akrep’in ”azimene” yani halk dilinde ”hayırsız” noktası olan 19 derecede ve elbette Jüpiter – Lilith’e tam üçgen yapıyor. Oğlak’ın 19 derecesi civarında dolanan ve ”mertlik ve dirayet veren” Dheneb Sabit Yıldızı ile kavuşan Venüs de, Jüpiter’e karşı, Merkür’e ise 60′lık ılıman açıda duruyor…

MEALİ;

21 Kasım 2013 Perşembe

Ay, Lilith ve Jüpiter ile Buluşuyor… Perdenin Ardında Kalan Hikayeler!





BY SHARON SPRUNG

Kimimiz yaşadığımız olayları sonradan düşündüğümüzde, kimimiz ise, durumu farklı bir perspektiften yaşayan ya da izleyen birini dinlediğimizde, hikayemizi çok da doğru okumamış olduğumuzu fark ederiz!

Bunun nedeni, hayatı anlamlandırmaya çalışırken her olan bitenin – bazen komşuda olanın bile – merkezine kendimizi koyarak yaşamamızdır. Heyecan, tutku, incitilme ya da kaybetme kaygısı, küçük düşme korkusu, her şeyi istediğimiz yere getirme saplantısı gibi, EGO odaklı duygularımız, beynimizin hayata uzaktan bakabilen yerlerini işgal eder. Ve biz, kendimizi her şeyin çok farkında zannederken, aslında SAĞIR ve KÖR kesiliriz :)

Sonra bir gün, bir olay yaşarız ve daha önce farklı bir şekilde okuduğumuz bir hikayenin ÖBÜR KIYISI’na düşeriz…

19 Kasım 2013 Salı

İkizler’deki Ay Mars ve Chiron’a Kare Yapıyor … Temkinli Olma Zamanı ;)

FRIDA KAHLO


Epey bir zamandır Jüpiter – Lilith ikilisinin verdiği vesveselerden dem vuruyor; kasmayın, yormayın, kurmayın deyip duruyorum :) Olmayacak duaya amin demek, hayat yolumuza hizmet etmeyen davaların peşinde kendimizi kaybetmek, ya da zamanın bilgeliğine güvenmemek gibi kronik hastalıklarımız söz konusu olduğunda bu reçete gayet uygun!

Ama bazen de ”sağlıklı bir endişe” taşımanın bizi başımıza dert açacak adımlardan sakınmak gibi bir faydası vardır…

Bugün İkizler’deki AY, Başak’taki Mars ve Balık’taki Chiron’a kare yapacak; yani temkini memkini elden bırakıp, cuuuppadanakkk bizi incitecek, eski yaralarımızı kaşıyacak, başımızı derde sokacak bir şeylere atlama eğilimi duymamız mümkün!

16 Kasım 2013 Cumartesi

17 Kasım 2013, Boğa Burcu’nda DOLUNAY … Hayaletli Kuleyi Terk Etme Zamanı

BY NICOLETTA TOMAS CARAVIA

DOLUNAY bir Güneş – Ay karşıtlığıdır… Güneş ruhumuzdan yansıyan ve hayat yolumuzu aydınlatan ışık, Ay ise aklımızı çelen ve bizi kendi merkezimizde olmaktan ala koyan bir cazibe odağıdır! Etrafımızda dönen bir uydudur ama onun burçtan burca girişleriyle dönüp duran bizim başımızdır :) DOLUNAY, Ay’ın yanıltıcı cazibesinin en yüksek olduğu ve bizim varlık bilincimize meydan okuduğu bir zamandır… O yüzden her DOLUNAY evresi, yanılsamalarla dolu bir vadidir… Beden ve ruh, akıl ve duygu, şiddet ve şefkat, korku ve cesaret arasında DENGE kurmayı bize öğreten bir sınavdır.

17 Kasım günü, İstanbul saatiyle 17:16′da, 2013′ün Tutulmalar Çemberi’ni kapatan bir Dolunay yaşayacağız. Bu Dolunay Merkür Retrosu’nun gölgesini temizleyecek. Ardından Chiron’un düze çıkması ve 21 Kasımda Güneş’in Yay Burcu’na girmesiyle, gökler Akrep’in gotik iklimine elveda demiş olacaklar :)

Bu DOLUNAY bizim için de, içimizdeki ”Hayaletli Kule”yi terk etme zamanı olabilir!

14 Kasım 2013 Perşembe

KOÇ’taki Ay Uranüs ile Kavuşumda … ”En Münasebetsiz”inden Tek Soruluk Sınavlar!

SELF PORTRAIT BY KAMILLE CORRY

Koç’taki DELİ Ay, ani olaylar ya da esip savuran anlık düşünceler ile kendisini hepten dellendirebilecek Uranüs’ün etrafında dolanıyor sabahtan beri… Ve ikisi birlikte Oğlak’taki Venüs – Pluto kavuşumuna kare çekiyor, Akrep’teki Satürn’e de 150 derecelik açı yapıyorlar… Lilith’e doğru geri giden Jüpiter ise, Satürn’e üçgen yapıyor ve her ikisinden de Mars’a doğru 60′lık açılar gidiyor.

MEALİ;

9 Kasım 2013 Cumartesi

Jüpiter Retrosu ve VENÜS’ün Oğlak’taki Yolculuğu … Biraz Uzun Sürecek Bir Tanzimat Devri ;)


KORSELI GÜZELLIK İLAHESI ANNA HELD
Broadway'de Ziegfield Dönemi'nin Yüzü Olmuştur

Şu fani dünyada kıymet verilen, haz alınan, peşine düşülen ve baş tacı edilen her bişeyi temsil eden Venüs, 5 Kasım itibariyle Zodyak’ın ”zora ve dara katlanmaya” en yatkın burcu olan Oğlak’a girdi… 5 Mart’a kadar da, alıştığı kadar gevşek davranamadığı bu ruh ikliminde kalacak.

Aslında bu şuh ve nazlı dilberin bir burçtaki normal yolculuğu bir-buçuk ay kadar sürer. Ama 21 Aralık’ta – tam da Oğlak’ın 29′uncu derecesini görüp kendini salmaya hazırlanmışken – Retro’ya girecek, ve ”korse içinde” geçireceği süre 4 ayı bulacak…

Göklerin cömert efendisi Jüpiter de 7 Kasım’da Retro sürecine girdi. Ve 6 Mart’a kadar, yani Venüs’ün Oğlak’taki yolculuğu boyunca, o kıvamda kalacak.

Üstelik, halihazırda yaşamakta olduğumuz Merkür Retrosu’nun temel süreci 10 Kasım’da bitecek, ama gölgesi neredeyse Kasım sonuna kadar sürecek… Ve ikinci bir Merkür Retrosu – girizgahı, uzatmaları filan derken – 2014 Ocak sonunda etkili olmaya başlayıp Şubat ayı boyunca bizimle kalacak.

Pekiii … Astrologların ”iyicil” tabir ettikleri iki gezegenden Venüs’ün korseye girmesi ve Jüpiter’in de işi ağırdan almaya başlaması, yürüdüğümüz yolun manzarasını nasıl etkileyecek;

3 Kasım 2013 Pazar

3 Kasım 2013, Akrep Burcu’nda Yeniay ve Güneş Tutulması – Boğa’nın Ataleti, Akrep’in Korkusu ve Kartal’ın Cesareti!

HEALING BY LENA

3 Kasım 2013 günü Istanbul saati ile 14:50′de Yeniay Akrep Burcunun 11 derecesinde gerçekleşecek ve eş zamanlı olarak hybrid – halkalı başlayıp tam hale dönüşen – bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Tutulma İstanbul haritasına göre Sekizinci Ev’de yani Akrep’in doğal evinde. Ve haritadaki Sekizinci Ev, yalnız Yeniay ve Tutulmaya işaret eden Güneş-Ay kavuşumunu değil, Merkür-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu, Satürn ve Selena’dan oluşan bir Akrep Stelyum’unu da ağırlıyor.

Şimdi bildiğiniz gibi bu Akrep denilen burç da, bu tekinsiz 8′inci ev de, ACI, KAN, KİN, SEKS, ENTRİKA, KARA BÜYÜ, REZALET, SEFALET ve hatta ÖLÜM temalarını çağrıştırdığına ve TUTULMA dediğimiz şey göğün nurunu kararttığına göre, acep bir MAHŞER provası mıdır yaşanacak olan?

Alooo… ALLOOO… Juno Hanımla mı görüşüyorum? Siteniz hacklenmiş JUNOCUMMM! Biri geçmiş klavyenin başına… Güneş Tutulması hakkında korkunç ötesi yorumlar yazıyorrr! Bişey diyin şekerim :)))))