14 Ağustos 2016 Pazar

Vanessa Lubach

Penumbral AY Tutulmasının da eşlik ettiği bu dolunay için yazdığım genel yorumda; ”Belirsizlik ve güvensizlik hisleri yüzünden, hayatımızı kontrol edebilme arzusunu abartıyoruz. Bu yüzden de maddi, fiziksel ve duygusal açılardan bize MALİYETİ yüksek olacak adımlar atıyoruz.” demiştim.

GÖLGESİ KENDİNDEN BÜYÜK olaylar yaşayacağımız bir zaman… Bu nedenle, verdiğimiz tepkilerin detaylara vakıf olmadan ve aceleci olmaması, ölçünün kaçmaması yerinde olur.

Burç ve Yükselen Burca göre detaylı yorumlara gelince;
KOÇ veya Yükselen KOÇ: Kendinizi yeteneklerinizle ortaya koymak, yeni bir projeye veya size heyecan verecek bir girişime başlamak, bir ilişkide biraz ciddi adımlar atmak, çocuk sahibi olmaya kalkışmak ya da çocuğunuz için yeni bir başlangıç yapmak gibi eğilimler içindesiniz. Lakin olmayacak işlere kalkışıp incinmekten veya hayal kırıklığına uğramaktan, fazla uçuyor olmaktan pek bi çekinebilir, elinizi ayağınıza kendi kendinize dolaştırabilirsiniz :) Zaman oyalanma ve gönül eyleme değil, tamam mı devam mı kesinliğinde bir karar zamanı. Ne sevinmeyi ne endişeyi abartmayın! Kaybetme korkusuyla değil, elinizden geleni en iyi şekilde yapmanın özeniyle hareket edin yeter :)

BOĞA veya Yükselen BOĞA: Kendinizi güvenceye almak, özel hayatınıza, evinize, ailenize, yaşadığınız ortama bir düzen getirmek, aidiyet duyduğunuz şeylerle ilgili duruşunuzu sağlamlaştırmak ya da yeniden oluşturmak gibi meseleler var gündeminizde… Ama bunları yerine getirebilmek için kariyerinizle ilgili dengeleri tutturmanız gerekiyor. Ve siz ya işe güce fazla zaman ayırmaktan diğer konulara fazla eğilemiyorsunuz, ya da aidiyetlerinizin size yüklediği sorumluluk hissi bazen fazla geliyor ve bunun altından nasıl kalkacağınızı tam olarak kestiremiyorsunuz… Aslında iyi bir dönemdesiniz ve lütfen bunu fark edin :) Ama işte ve özel hayatta muhatabınız olan kişilerin niyetlerini iyi anladığınızdan emin olun!

İKİZLER veya Yükselen İKİZLER: İçiniz fıkır fıkır kaynıyor :))) Bir sürü adım atasınız var… Özelikle profesyonel hayatınızı etkileyecek görüşmelerin ve fikir uçuşmalarının orta yerindesiniz. Ama ortamın belirsizliği, sizi büyük resmi görmekten ve uzun vadeli çözümlemeler yapmaktan alıkoyuyor. Bazı kapıları kapatmadan yenileri açamayacağınızı, hayatınızda işlemekte olan bir planı bitirmeden yeni sözler veremeyeceğinizi fark edin. Eğer bir taşınma, bir yer değişikliği, bir seyahat düşünüyorsanız, bunun getirisini götürüsünü iyi düşünerek yapın. Eğer işbirlikleri ve kontratlar yapmak üzereyseniz, bunların size ayak bağı olmayacak türden olmasına lütfen dikkat edin. Sisten ortalığı göremiyorsanız, acele hareket etmeyin :)

YENGEÇ veya Yükselen YENGEÇ: Bu dolunayda asıl meseleniz kariyerinizi geliştirmek. Bunun için de, değerlerinizi görünür, fark edilir, takdir edilir hale getirecek bir şeyler yapmanız lazım. Ancak eksikliklerin, aksaklıkların, düzenlenmesi gereken arka plan sorunlarının, belki de bazı sağlık problemlerinin içine gömülüp, atılması gereken adımları ihmal etme eğiliminiz var. Size tanıdık gelen çöplüğü toplamakla mı uğraşacaksınız? Yoksa yeni ufuklara yelken açmak için cesaretinizi toplayıp adım mı atacaksınız? Siz bu sorunları çözmeden nasıl kendimi parlatmaya odaklanabilirim diye mızıldıyorsunuz ama, sorun haline getirdiğiniz şeyleri çözmek için de, kendinize güveninizi ve saygınızı toparlayacak bazı adımlar atmanız şart! Hadi cicim, hadi canım :)

YENGEÇ veya Yükselen YENGEÇ: Bu dolunayda asıl meseleniz kariyerinizi ya da sosyal konumuzu geliştirmek. Bunun için de, değerlerinizi görünür, fark edilir, takdir edilir hale getirecek bir şeyler yapmanız lazım. Ancak eksikliklerin, aksaklıkların, düzenlenmesi gereken arka plan sorunlarının içine gömülüp, atılması gereken adımları ihmal etme eğiliminiz var. Size tanıdık gelen çöplüğü toplamakla mı uğraşacaksınız? Yoksa cesaretinizi toplayıp adım mı atacaksınız? Siz bu sorunları çözmeden nasıl kendime odaklanabilirim diye vızıldıyorsunuz. Ama, sorun haline getirdiğiniz şeyleri çözmek için de, kendinizi sevmeniz ve mutlu hissetmeniz için de, ışığınızı ortaya çıkartacak bazı adımlar atmanız şart! ”Cesaretim ve enerjim yok. Bir kedim bile yok!” teranelerini bırakın ve yol alın! Hadi cicim, hadi canım :)

ASLAN veya Yükselen ASLAN: Bu dolunayda hayatınızın sorumluluğunu elinize almanız gerektiğini fark edeceksiniz! Bu fark ediş sürecinde, uzun yol arkadaşlıklarınıza, iş birliklerinize bakışınızı da elden geçireceksiniz. Size kaygı veren ilişkiler ve bağlılıklar hakkında ne yapacağınıza karar vermek, bazı kontratları size göre uygun olan hale getirmek ya da bitirmek zorundasınız. Güven hissiniz çok fazla tehdit altında. Ama asıl mesele kendinize güveninizin az olması … Siz sorunun karşınızdakilerde olduğunu düşünüyorsunuz ama olan bitende sizin de payınız var. Eğer aynı belirsiz, ne yöne gittiği net olmayan tutumu devam ettirirseniz, karşınızdakiler sizin için kaygı konusu olmaya devam ederler. Siz net olursanız, karşınızdakiler de renklerini belli ederler. OLUR BİTER :)

BAŞAK veya Yükselen BAŞAK: Bu dolunayda hayat size biraz ağır gelebilir. Kendinizi bedbin, bıkkın, fazla sorumluluk altında kalmış, ve belki de sağlık sorunları yüzünden eli kolu bağlı hissedebilirsiniz. Asıl mesele, keyif sürmek yerine daima sorun çözme peşinde yaşadığınızı düşünerek birazcık küskün olmanız ;) Kendinizi hareket alanından yoksun hissediyor olabilirsiniz. Akrabalarınızın sorunları, yakın çevrenizdeki insanların yapıcı olmayan tutumları, olumsuz yorumları, ya da belirsizlikleri de sizi bunaltıyor olabilir. Unutmayın siz başkalarının hayatlarından ve tercihlerinden sorumlu değilsiniz. Sadece elinizden geleni yapın ve umutsuzluk ya da kaygının sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Şunu da bilin ki; EYLÜL gelecek ve önünüzü daha rahat göreceksiniz :)

TERAZİ veya Yükselen TERAZİ: Ooo önünüzde yeni ufuklar ve sıfır kilometre fırsatlar uzanıyor! Ama bu fırsatları değerlendirmek için sorumluluk almanız, keyiflerinize bir çerçeve çizip, enerjinizi odaklı ve düzenli kullanmanız lazım. Maddi kaygılarınız ya da fazla efor sarf edip karşılığını bulamama, umduğunuz kadar kazanç elde edememe, alıştığınız standartları kaybetme endişeniz olabilir. Ama şı anda hayatın size sunduğu seçenekler bunlar ve bir şekilde kararınızı verip, yol almak zorundasınız. Biliyorum size KARAR demesinler ve rahatınızı bozmasınlar da naaparlarsa yapsınlar :)))) Ama naapiyim, işim bu yazıyorum. Elçiye zeval olmass ;)

AKREP veya Yükselen AKREP: Vatandaş her şeyi devletten bekliyor! E peki siz devlet misiniz de hayat sizden bu kadar çooook şey bekliyor :))))) Bu ara hem özel hayatınızda, hem de iş ya da sosyal hayatınızda sorumluluklarınız fazla… İki tarafı da düzene sokmak ve dengeyi bulmak zorundasınız. Bir takım sorumlulukların altına girmiş bulundunuz ve siz çok da keyifli değilsiniz! Uğraşılacak detaylar sizi ürkütüyor ve siz çabalarınızın ürküttüğünüz kurbağalara değmeyebileceğinden endişelisiniz. Eski hataları tekrarlayıp, aynı zaaflara yenik düşmekten de korkuyorsunuz. Ama bebeğim şikayetin kaygının bir faydası yok. Daha doğrusu bu koşulda elinizden gelenin en iyisini yapmaktan başka hiç bir şeyin faydası yok :) Kolay gelsin…

YAY veya Yükselen YAY: Önünüzde, seyahat etmenizi, hatta taşınmanızı gerektirecek iş olasılıkları, ya da içinde olduğunuz rutinden sizi çıkartacak yeni iş projeleri var. Ama bunlara el atabilmeniz için kapatmanız gereken dosyalar, bitirmeniz gereken ilişkiler, tamamlamanız gereken sözler de var. Acele etmeyin ve dikkatinizi dağıtmayın. Bir yandan olasılıkları değerlendirirken ve planlarınızı geliştirirken, öbür yandan da ayağınızı bağlayan işleri ve insanları sakince toparlayın. Tamam biliyorum :) Hem bütün kapıları kapatıp, yeni yollara, yeni olasılıklara yelken açmak için ölüyorsunuz. Hem de tüm istekliliğinize rağmen, yeni bir şeyler başlamak ve alışkanlıklarınızı arkanızda bırakmaktan korkuyorsunuz. E iyi işte acele edecek bir şey yok ;) Sakince düşünün ve bu arada kendinize de dürüst olun.

OĞLAK veya Yükselen OĞLAK: Sorumluluklarınızı ele alma biçiminizi, görev tanımlarınızı, iş yapma şeklinizi değiştirme zamanınız gelmiş. Bunun için de ALTYAPI ÇALIŞMALARI’na ihtiyacınız var. Enerjinizi, yeteneklerinizi, paranızı, zamanınızı, değişiklik yapmanız ya da yeniden yapılandırmanız gereken işlere harcayacaksınız. Evinizle ve ailenizle ilgili de bazı yatırımlara gitmeniz, bütçe düzenlemeleri yapmanız mümkün. Ancak ne bir yere varmayacak yatırımlar yapmayı, ne de anlamsız yükler altına girmeyi istemiyorsunuz. Zira aslında omuzunuzdan yük atmaya ve hafiflemeye ihtiyacınız var. Size bir ipucu; yükünüzü azaltmak ya da önünüzü açmak için sorumluluklarınızı ya da işinizi değiştirmek yetmez, önemli olan sizin yaptığınız şeyi ele alma biçiminizi değiştirmeniz! Kolay gelsin :)

KOVA veya Yükselen KOVA: Şu anda en fazla odaklandığınız konu hayat ya da iş ortaklıklarınız! Bazı kontratlara girişmek, sözler vermek, ya da bazı anlaşmalarınızı bitirmek zorundasınız. Ama ne istediğiniz ya da neye hazır olduğunuz konusunda kaygılısınız. Sizden beklenenleri yerine getirip getiremeyeceğiniz, ya da gireceğiniz yolların sürekliliği konusunda şüpheleriniz var. Güven duymak, netlik kazanmak istiyor, ama aslında güven vermiyorsunuz! Karşınızdakilerden size duymak istediğiniz bütün güvenceleri vermelerini beklemek, ya da onları bir şekilde etrafınızda tutacak görüntüler çizip bir yandan da kendi hesaplarınızı yapmak yerine, AÇIK OLUN! Nelere nereye kadar var olduğunuzu söyleyin. Bırakın diğerleri de nerede durduklarını bilsinler ve kendi seçimlerini yapsınlar.

BALIK veya Yükselen BALIK: Yeni bir iş imkanı ya da sizden beklenen yeni hizmetler var… Ama siz buradan hayırlı bir şey çıkıp çıkmayacağı konusunda biraz endişelisiniz. Boşa kürek çekme, yıpranma, kullanılma, anlamsız yere enerji harcama ihtimali, sizi rahatsız ediyor. Ya da görevlerinizi yerine getirebilecek kadar istekli, sağlıklı, güçlü hissetmiyor olabilirsiniz. Eğer sağlığınızla ilgili kaygılıysanız gereğini geciktirmeden yapın. İleri dönük planlar yapmak size zor geliyor, zira umuttan ziyade kaygılarınıza kulak veriyorsunuz. Bu da yol almanızı zorlaştırıyor. Bakın taş atmak azcık kolunuzu yorar ama, hiç değilse sonradan atmamış olduğunuz için kendinizi kötü hissetmezsiniz. Biraz daha gayret edin bakalım. Zira şu ara elinizden gelenin en iyisini yapmaktan başka bir yol yok sizin için ;)

Hiç yorum yok: