18 Ocak 2012 Çarşamba

NEDEN BAHSEDER Kİ BU ASTROLOJİ...?

Bizler – daha doğrusu evrende var olan herşey – bir enerji dalgasından ibaretiz. Bu kuantum fiziği ile kanıtlanmış olan bilimsel bir gerçek. Mikrodalga seviyesinde yayın yapan bu enerji terkiplerinin herbiri etrafındaki diğer enerjilerle iletişim ve alışveriş halinde. Bir küçücük bitkinin bile etrafa yaydığı bir titreşim ve ortama kattığı bir etki, ya da odaya giren bir insanın birden değiştiriverdiği bir atmosferden söz ederken, aynı enerji sistemini – güneş sistemini – paylaştığımız gezegenlerin bu kuralın dışında kalmaları mümkün değil!
İnsanın bir terkibi var. Bir DNA’sı, ve Yaratan'ın üflediği bir ruhu var. Bu terkip, dünyadaki ilk nefesini aldığı anda maruz kaldığı gezegen etkileri ile tetikleniyor.

Doğum anındaki gezegen etkileri ile açığa çıkan o terkibi bir ana şablon gibi düşünün. Gökyüzünde belli bir rota ve zamanlamayı izleyerek yol alan gezegenler, bu ana şablon üzerine etki göndermeye devam ediyorlar. Dolayısıyla, aslında doğduğumuz an, bizim oyun araçlarımızı ve oynayacağımız oyunun seyrini belirlemiş oluyor. Yine de şunu asla ihmal etmemekte fayda var! İnsanın Yaratan tarafından verilmiş olan özgür iradesi nedeniyle elindeki araçları nasıl kullanacağı ve maruz kaldığı etkileri nasıl değerlendireceği tamamen kendisine ait bir tercih. Yani kaderin uzun ince yolunu evren çiziyor ama, bu yolda nasıl yürüyeceğini ve yolu tamamlarken hangi kapıdan çıkacağını belirleyen yine insan.
Bu bağlamda astroloji, bize her insanın veya bir an içinde meydana gelen ve kendince bir enerji terkibi kazanan her olayın sahip olduğu potansiyelleri ve karşılaşacağı olası geçitleri tarifliyor.

ASTROLOJİ İLE HANGİ SORULARI CEVAPLAYABİLİRİZ…?

Astroloji bir matematik sistemidir. Bir fonksiyonun zaman içindeki değişimini çıkartır. Dolayısıyla sihirli bir dünya değil, verilere dayalı bir analiz sistemidir. Yıllar içinde birçok astrolog farklı teknikler geliştirerek, bu analiz aracını daha yetkin hale getirmeye katkıda bulunmuştur.

Astroloji danışmanı, kullanabildiği teknikler ve sahip olduğu idrak çerçevesinde, incelediği kişinin enerji terkibini, yani temel şablonu tarifleyebilir. Buna doğum anındaki gökyüzü bileşenleri kullanılarak ‘’Natal’’ astrolojik portrenin çıkartılması diyoruz.
Aynı şekilde, bir olayın, bir karşılaşmanın, bir sorunun da taşıdığı enerji ve sahip olduğu potansiyelleri incelemek mümkün. Buna da ‘’Horary’’ çalışması diyoruz.
İki insan yani iki enerji birleştiğinde ortaya yepyeni bir enerji ve potansiyeller çıkıyor. Kişiler-arası ilişkilerin karakteristiğini, ilişkinin izleyebileceği rotayı ve her iki insan üzerindeki etkilerini incelemek için de, astrolojiden yararlanabiliyoruz. Bunun için de ‘’Composite ve Synastry’’ haritaları kullanılıyor.
Gelecekten tam olarak haber vermek imkansızdır! Onun tam bilgisi Yaratan'ın uhdesindedir. Ancak, astrolojik teknikler kullanarak, olasılıkları ortaya koyabiliyor, yolda karşınıza çıkabilecek engel ve kolaylaştırıcılar hakkında uyarıcı olabiliyoruz ve sizin terkibinizden hareketle vereceğiniz tepkileri daha iyi yönetmeniz için, öneriler sunabiliyoruz. Bunun için de ‘’Transit, Progress ve Solar Return’’ tekniklerini kullanıyoruz.

Hiç yorum yok: