23 Ocak 2012 Pazartesi

ŞİMDİ DE MARS MI GERİ GİDİYOR…?

Bütün gezegenler geri gider. Ama astrologlar bunu konu edene kadar kimse farketmez! Bir gezegenin geri gitmesi, hayat rutinimizde elbette bazı değişiklikler meydana getirir. Ama bunların da gereksiz ve zararlı olduğu düşünülmemelidir. Evrenin formülünde zarar yoktur. Sadece ayar vardır!

Mars geri gidince ne olur? Mars doğası itibariyle atak ve savaşçıdır. Başlatmayı ve hızla bitirmeyi sever. Ayrıntılara değil sonuca odaklı bir enerji taşır. O yüzden de hoyrat ve bazen de yıkıcıdır. İnsanı hayatta kalmaya ve kendini tehlikelerden korumaya ya da engelleyici durumların içinden çıkmaya zorlayan yaşam enerjisi de, Mars’tan gelir. Başka bir deyişle, formülümüzdeki bütün bileşenler gibi Mars da ‘’azı karar, çoğu zarar’’ veren bir enerjidir. Sevgimizi, temkinimizi, mantığımızı, hayalgücümüzü olduğu gibi, öfkemizi ve mücadeleci yanımızı da eğitmemiz gerekir. Formülümüzün kölesi değil, efendisi olmak, dizginleri baskın özelliklerimizin eline vermemek, bizim daha dengeli bir yaşam sürmemizi sağlar. 

İşte Mars da 23 Şubat itibariyle yaklaşık 3 ay süren bu geri gitme sürecine girdiğinde yaşanacak olan, aslında Mars enerjisinin farklı bir boyutu ile yüzleşmemiz için bir fırsattır. İnsanların enerjilerinde genel bir düşüş, almış başını giden süreçlerde bir durulma olacaktır. Çoğu kez, hayatımızdaki bazı işleri otomatiğe bağlayarak yaparız. Aklımızı bir hedefe taktığımızda körcesine ona doğru yürürüz. Bir insana kızdığımızda, bunun anlamlı olup olmadığını sorgulamak ihtiyacı duymayız. Tabiri caizse, bize ‘’bu gazı’’ veren Mars’tır. Ama bu aralar evren gaz değil fren pedalına basacaktır! 

İşlerimizi yapma şeklimizi, başarılı olma taktiklerimizi, insanlara kendimizi kabul ettirme tarzımızı - yani kendimizi - sorgulamamıza yol açacak olan şeyler, önce bize aksaklık ve engel olarak görünecektir. Ama hiçbir çocuk, - ya da hiçbir ego - sınır konulmadan büyüyemez! Mars’ın geri gitmesi, normal kabul ettiğimiz akışta bir yavaşlama meydana getireceği için, ‘’Neden?’’ ve ‘’ Nasıl?’’ sorularını bir kez daha sormamıza ve ''yola devam'' etmek için yeni yöntemler bulmamıza vesile olacaktır. 

Transit Mars’ın haritanızda geçtiği evler, yaşamınızda mercek altına almak ve yeniden değerlendirmek zorunda kalacağınız alanları belirleyecektir. Örneğin Mars ikinci evinizde geri gidiyorsa kaynaklarınızı kullanma biçiminizi, üçüncü evde geri gidiyorsa iletişim biçiminizi, beşinci evde başlamayı düşündüğünüz projeleri ve aşk maceralarınızı, yedinci evde iş ve hayat ortaklıklarınızı, dokuzuncu evde entelektüel yaklaşımlarınızı ve yolculuklarınızı, onuncu evde toplumsal rolünüzü ve iş hayatınızın akışını, gözden geçirme ve bunlara ilişkin tutumuzunu yeniden düzenleme ihtiyacı duyarsınız. Bırakın öyle olsun! Sonuçta, verilen her çaba ve yaşanan her deneyim, bize bir şey katacaktır.

Hiç yorum yok: