7 Aralık 2012 Cuma

Akrep'teki MERKÜR Kuzey Ay Düğümü İle Kavuşum Halinde ... Olasılıkları Farketmek Zamanı!

Pillowbook - Vladimir KUSH
Bugün Akrep'teki ilerleyişini tamamlamak üzere olan Merkür, ufkumuzu genişletmemiz gereken alanlara işaret eden Kuzey Ay Düğümü ile kavuşuyor. Merkür Akrep'te derine dalacak kadar sabırlı, sadece somut verilerle varılmayacak yerleri farkedecek kadar sezgisel, adını koymaktan çekindiğimiz teşhisleri dile getirecek kadar gözüpektir. Gerçeklerden kaçan bir zihnin, anlamını yitireceğinin ve kendini imha edeceğinin farkındadır. Bu nedenle, geçmişte yapılmış olan kurguları haklı çıkartmaya değil, büyük resmi netleştirmeye ve karanlıkta kalmış olan köşelere ışık tutmaya odaklıdır.

Kuzey Düğümü ile kavuşum halinde olması, bize hem bugüne dek geçirdiğimiz aşamalara dair kelimeleri yanyana koyup bir cümle haline getirmek için gereken farkındalığı sağlar, hem de çözüm aradığımız konularda seçeneklerimizin sandığımız kadar sınırlı olmadığını, kendimizi belirli bir bakış açısına mahkum ederek çözümsüzlüğü üretenin biz olduğumuzu gösterir.

Üstelik bugün titiz, ayrıntıcı ve pratik Başak'ta ilerleyen Ay da, Kuzey ve Güney Düğümlerine ılımlı açılar yapıyor. Kısacası, bizi kuşatan verileri tanımlamak ve bunların verdikleri mesajı karara ve aksiyona dönüştürmek yeteneğimiz, oldukça yüksek.

Hergün, geri kalan hayatımızın ilk günüdür aslında... Ama biz nokta koymak ve paragraf başı yapmak yerine, virgül ve noktalı virgül koymayı tercih ederiz. Anlarımızın üzerlerinden seke seke ilerleyeceğimiz birer atlama taşı olduğunu farketmez, akıp duran suyun içine düşmek korkusuyla, bazen nehrin kıyısında, bazen de minicik bir taşın üzerinde donup kalırız.

Hayatımızın geri kalanı için varolan seçeneklerimizi farkettiğimiz ve anlar arası geçişleri, keyifli ve dengeli bir biçimde yapabildiğimiz bir gün olması dileğiyle...

Her dinlediğimde kanatlarımın altına rüzgar veren bir parça ile kapatmak isterim bu yazıyı ... Long Train Running - Doobie Brothers ... Without Laaavvv Where Vuld Yu Bi Naaawwww :)

http://www.youtube.com/watch?v=tnD0eVdHJfI


4 yorum:

Sabiş dedi ki...

Teşekkür ederim, teşekkür ederim, teşekkür ederim.

JUNO ASTROLOJİK DANIŞMANLIK dedi ki...

:) rica ederim :)

Adsız dedi ki...

teşekkürler güzel bayan .

JUNO ASTROLOJİK DANIŞMANLIK dedi ki...

Yazının da yazarın da güzelliği, bakanın gözünden menkul... Ben teşekkür ederim :)