4 Aralık 2012 Salı

Venüs - Mars - Jüpiter YOD'u ... Andaki Dengeyi Farketme Zamanı!

Birkaç gün süren sarsıntılı bir geçişten sonra, taşların yerine oturma zamanı geldi! Hatırlarsanız, sonyazılarımda Mars-Pluto ve Satürn-Venüs kavuşumlarından ve bunların Jüpiter'e yaptıkları YOD açısından söz etmiştim. Bu açılar bize hayatımızda operasyona gerek duyulan alanları işaret etti. Birçoğumuz endişeli, kararsız, gergin, hırçın bir ruh haline büründük. Ama şimdi Venüs - Mars ikilisi aralarındaki 60'lık açıyı koruyarak ve Güneş'i ortalarında tutmaya devam ederek, ağır abilerden uzaklaşıyorlar... Dolayısıyla, artık zaman farkettiğimiz dengesizlikleri düzeltecek adımlar atmak, dağınıklığın içindeki gereksiz bileşenleri ayıklayıp, elde kalanlarla yeni bir düzen kurmak ... ve hem kendimize hem de bize eşlik eden diğer oyunculara ve koşullara haklarını teslim etmek zamanı.


Akrepteki Venüs, önce tutkularımızı, özlemlerimizi sorgulattırdı bize ve acı/korku/hırs duyma eğilimimizi arttırdı. Şimdi ise yeni bir öncelik sıralaması yapmamız için teşvik ediyor ... Arzu ettiklerimizi elde etmek ya da elimizdeki değerleri muhafaza etmek için neleri göze alabileceğimizi bir daha düşünüyor ve Oğlak'taki Mars'ın yardımıyla hedefe dönük yeni planlar yapıyoruz.

Venüs-Mars paslaşmasının ortasında, Retro Jüpiter'e karşıt duran Güneş ise ABARTMAMAK gerektiğini hatırlatıyor bize! Varlığı aşırı bir coşkuyla ya da sarhoşlukla tüketmekten, olmasını istediklerimize aşırı bir istekle bağlanmaktan, fayda görmediğimizi... paranın, keyfin, rahatın, popülerliğin, başarının, aşkın ... bazen yağmur gibi yağdığını, bazen de çeşmelerin kuruduğunu... dolayısıyla bizim dengemizi, iç huzurumuzu, saygınlık ve özdeğer algımızı, DIŞARDAN GELEN'lere bağlamamızın uygun olmadığını farkettiriyor. Ve ... yokluğun daha doğrusu alıştığımız şeyleri el altında bulamamanın verdiği endişe ya da yoksunluk duygusunun, bizi kendimizden hoşnut olma, yaşamımızın kıymetini bilme, cömert bir yüreğe sahip olma, onurumuza ve prensiplerimize sahip çıkma gibi asli değerlerden kopartmaması gerektiğini fısıldıyor kulağımıza!

Yaşam değerlidir Dostlar! Biz değerliyiz! Çünki evrenin sistemi işine yaramayan hiç birşeyi varetmez... Var isek, yapacağımız birşeyler de daima vardır. Bunlar bizim tercih ettiklerimiz ya da zannettiklerimiz olmayabilir :)

Belki de en iyisi, her durumda elimizden gelenin en iyisini yapmaya, özen ve gayretle devam etmek, yolun akışını çizmeyi ise evrenin mimarına bırakmaktır... Zira onun dengesi kırılgan görünse de mükemmeldir ve an be an değişen koşullar içinde en güvenilir olandır!

Dos Gardenias Para Te - Senin İçin İki Gardenya ... İbrahim FERRER söylüyor! Kimbilir neler görmüş uzun sayılabilecek hayatı boyunca. Hala keyifle tükettiği Havana puroları bile sadece tatlı bir cila vermiş sesine... Geç gelen bir şöhretin tadını çıkartıyor son yıllarda... Ama şayet korumuş ve hatta yaşamın getirdikleriyle demlendirmiş olmasaydı yüreğinin müziğini, bu da nasip olmayacaktı! Kübalı, deli yüreğine çoşkulu bir selam gönderiyorum yüreğimden :)

http://www.youtube.com/watch?v=pwmaFbdm_Pk


2 yorum:

ufuk dedi ki...

kendi halinde ki güzel bayan yorumlarınızı büyük bir zevkle okuyor ve beğeniyorum .. teşekkürler .

JUNO ASTROLOJİK DANIŞMANLIK dedi ki...

Ooo bu duble iltifat olmuş :) Ben teşekkür ederim... Keyfiniz daim olsun.