29 Mayıs 2013 Çarşamba

Neptün Satürn Üçgeni Güneşe Kare … Yanılsamaların Giderilmesi

MATRUYOSCHKA
MATRUYOSCHKA


İnsan kendini kandırmaya bayılır! Başkalarına ise, dürüst olmakta zorlanır…İçimiz ile dışımız, söylediklerimizle yaptıklarımız, gördüklerimiz ile yansıttıklarımız, çoğu kez birbirinden hayli farklıdır. Herkes ”olduğun gibi görün… göründüğün gibi ol” lafına hastadır :) Ve birçok insan kendisini DÜRÜST olarak tanımlamayı sever. Ama dangıl dungul, patavatsız ve düşüncesiz olmak ile dürüstlük de çoğu kez karıştırılmaktadır :))) Ve biz kendimizce dürüst ve dümdüz olduğumuzu iddia etsek de, kafamız da, niyetlerimiz de, dışa vurduklarımız da KARMAKARIŞIK’tır.


Şefkat, dürüstlük, derinlik, iyilik gibi kavramlar, daha doğrusu hayata yüklediğimiz anlam erozyona uğradı yıllardır! Bu kavramlar, hayat içinde kendilerini var etmek için zemin bulamamaya başladılar. Ama suçlu sadece hayatın akışı değil… Kendimize ve başkalarına karşı söylediğimiz yalanlar, samimi olmayı başaramadığımız durumlar yüzünden, biz de bu karmaşaya katkıda bulunmaktayız! Ancak, Neptün Satürn üçgeni var bir süredir göklerde ve bizler samimiyeti azaltan, hayatın içini boşaltan yanılsamalar ile yüzleşmekte, hem bizden hem başkalarından kaynaklanan çarpık algıların izlerini görmek ve silmekle uğraşmaktayız.

Özellikle de, şu birkaç gün boyunca Güneş Neptün’den de kare, Satürn’den de 150 derece açı alacağı için, hem kendimize söylediğimiz hem de başkalarına yansıttığımız yalanlar, hayatımızın içindeki gerçeklerden uzağa düşen durumlar, ya da bize yutturulan kıtırlar önümüze çıkacak :)

Bu arada, Güneş Uranüs arasında da görünüm olduğu için, ufak tefek yanlış anlaşmaların yolunuzu tıkaması, ya da eski yanlışlıkların önündeki perdelerin aralanması da mümkündür. Bu nedenle, bu aralar acele etmekten, hemen sonuca atlamaktan kaçının! Hatalı adım attığınızı farkedince de paniğe kapılmayıp soğukkanlılığınızı muhafaza edin. Durumu sindirmeniz ve uygun geçişi bulmanız daha kolay olur :)

Sözün özü; bu aralar yanılsamalardan kurtulup hafifleyeceğiz!

Dürüst olmadığımız ya da bir konuyu bilinç altına iterek dürüst olamadığımız durumlarla yüzleşmek zordur. Başkalarının bizi bilerek ya da bilmeyerek yanlış yönlendirdikleri durumların yükünü taşımak ve sonra bunların gerçekte nereye vardığını fark etmek de öyle… Ama GERÇEK BİZİ ÖZGÜRLEŞTİRİR!

Gerçeklerden korkmayın… Ve bilin ki hayatın ırmağı daima temiz ve ufku açık bir okyanusa akacaktır! Biz kendi yolumuzu sarpa sardırmadığımız sürece…

THE BAND PERRY … YOU LIE yani ”Yalan Söylüyorsun” … tatlı bir country ezgisi :) Gününüz içten gülüşlerle dolu geçsin…

http://www.youtube.com/watch?v=pCwLsXZnFl4


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Neredeyse bir aydır bu duyguları yaşıyorum. Üzerine gelecekleri kaldırabilir miyim bilemiyorum :)