8 Temmuz 2013 Pazartesi

8 Temmuz 2013, Yengeç’teki YENİAY’ın Burçlara Göre Etkisi…

Lotus Flowers by Ogawa Kazumasa
LOTUS FLOWERS BY OGAWA KAZUMASA

”Her ne olacaksa bu YENİAY’da hepsi, gören göz, açılan kalp, sevgiyle uzanan el için, şifaya vesile olacaktır…” demişim genel eğilimleri aktaran yazıda. Üzerimizde hissettiğimiz duygular, içine girdiğimiz kurgular ZORLU görünebilir… Ama vesile olacakları değişimlerin yolumuz açısından hayırlı olacağını zaman içinde idrak edeceğiz.

Gelelim BURÇ ve YÜKSELEN BURÇ’a göre etkilerine;
KOÇ ve Yükselen KOÇ: Koçların güvenlik, iç huzuru, ev ve aile düzeni konularında radikal tavırlar almaya müsait olacakları bir Yeniay bu… Ya da başlarına gelenler onları biraz düşünülmeyeni düşünmeye, normalde yapmayacakları şeyleri yapmaya sevk edebilir. İş hayatları bu aralar baskıcı olabilir ve bu nedenle ev düzenlerini değiştirmek, alıştıkları yaşama modelinin dışına çıkmak zorunda kalabilirler. Fazla baskıcı ve otoriter ortamlarda zorlanan Koç’ların, iş hayatlarında da değişim yapmaya niyetlenmeleri söz konusu olabilir. Ama bunun sebebinin ‘’uzun vadede anlamsız görünecek bir ego savunması’’ olup olmadığını iyice düşünmeleri yerinde olur. Aşk hayatlarında ise kaçamak yaşamaya, maceracı davranmaya ya da artık küllenmiş olan ateşleri yeniden yakmaya eğilimli olabilirler…

BOĞA ve Yükselen BOĞA: Boğaların ilişkilerini mercek altına alacakları bir Yeniay bu… Kendilerine saygısızca davranıldığı ya da haksızlık yapıldığı yönündeki şüpheleri yüzünden alıngan olabilir ya da olası gerilimlerde kendilerini güçlü gösterme arzusu ile hükmedici bürünebilirler. Ancak Yeniay onlara olaylara ”geçmişten gelen incinme korkuları” ile yaklaşmanın bir faydası olmadığını gösterecektir. Herkes yaralıdır… Bu yüzden bize ”kötü ya da saygısız” davrananlar da, eski yaralarının etkisiyle böyle yapmaktadırlar. İnsanların ”onlar başka türlüsünü bilmediği için” böyle davrandığını hatırlarsak, ACI ya da saldırılmışlık hissi duymaz, o zaman da maksadını aşan cevaplar vermeyiz… Hadi bu Yeniay’da bu konuyu biraz çalışalım :)

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER: İkizlerlerler’in biraz ateşli ve baharatlı olacakları bir Yeniay bu… Kendilerini ve önemsedikleri her şeyi savunup kollama ve ön plana çıkma arzuları çok yoğun olabilir. Çok talepkar ve beklentili olabilirler. Eğer umdukları ilgi ve kıymeti görmezlerse de fazlasıyla hırçınlaşabilirler… Eğer daha önce takındıkları üsten alan ve hükümran tavırlarının, şimdi iş hayatlarında ve gündelik akışlarında kendi önlerine yol su elektrik faturası olarak geldiğini fark ederlerse, bu Yeniay onlar için dolaylı bir kazanç olacaktır. İş hayatınızda ve gündelik rutinlerinizde karşılaştığınız ve ortak çıkarlar ya da işbirliği ile yürütülmesi gereken fonksiyonlar nedeniyle yanyana durduğunuz insanların yaptıklarını ve yapamadıklarını kişilik meselesi haline getirmeyin ;) Sizin rahatınız kaçtığı ya da hayatınız zorlaştığı için etrafınızda sorumlu aramaktan da vazgeçin :))) Bazen ”sizin de herkes gibi” sadece biraz sabretmeniz gerekebilir.

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ: Yengeçlerin kendileri adına biraz endişeli olacakları bir Yeniay bu… Enerjilerini korumakta, sağlık ve mutluluklarını güvenceye almakta zorlandıklarını fark edebilir ve kanatlarını geniş geniş açmak isterken, balkondan aşağı düşmekten de korkabilirler… Her şeyi kapsamak, elinizin eriştiği mesafede olmasını istediğiniz her şeyi sürekli kontrol etmek zorunda değilsiniz. Bazen belirli bir alanda hareket yeteneği kazanmak için, bazı alanların ipini biraz boşaltmak gerekir. Geri çekilmeyi bilmeyen, ileri gitmeyi de beceremez. Hem ileri gidememekten hem de geri çekilmekten korkan ise işte öööle tıkanır kalır ;) YAPMAYINNNN!

ASLAN ve Yükselen ASLAN: Aslan’ların ”geçmişle vedalaşmak” konusundaki korkularını tavan yaptığı bir Yeniay bu… Bilinçaltları onları sahip olduklarını düşündükleri ya da alıştıkları herşeye tırnaklarını geçirmek konusunda zorluyor… Ama zaman değişim zamanı! Aslanlar tutunduklarından vazgeçmemek ve kayıplardan hesap sormak yoluyla, geleceklerini kazanmak ve onurlarını yeniden ele almak konusunda bir fayda görmeyeceklerini bu Yeniayda anlarlar… Yani anlasalar iyi olur :) Bitirmeden başlanmaz… Bu ayı sizinle çoktan vedalaşmış olanlarla hesabı kapatmak için kullanın ki, önümüzdeki ay yeniden bir nefes alma şansınız olsun. Eğer zamansız ve anlamsız vedaları sırf gurur yüzünden yaşadığınız insanlar ya da ortamlar var ise de, aynı hataları bir daha tekrarlamamak konusunda cebinizde iyi bir dersiniz olsun.

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK: Başaklar’ın insan ilişkilerini ve bulundukları sosyal çemberlerdeki rollerini elden geçirecekleri bir Yeniay bu… Siz de biliyorsunuz ki AŞIRI gururlusunuz! Evvett Aslanlara beş basan bir gururunuz var… Etrafınızdaki insanların doğal tavırlarını ”size karşı” takınılmış tavırlar ya da meydan okumalar olarak görmek gibi de bir huyunuz var! Acaba herkesle baş etmek ve sürekli haklı çıkmak isteyen siz olduğunuz için, karşınıza çıkan her insan da bir rakibe dönüşüyor olabilir mi? Hırslı ve agresif – açık ya da kapalı biçimde – davrandığınız özel ya da mesleki her alanda, okun ucu dönüp sizi vurduysa, artık kendinize ”garibem öksüzem” edebiyatı yapmayın da, aynadaki resminize şöyle bir dürüstçe bakın bakalım :) Belki kendi gururunuzu kıranın başkaları değil, kendi bakış açınız olduğunu fark ederseniz, sürekli kaybeden ya da fedakarlık eden olmakla ilgili takıntılarınızı da başka bir gözle görürsünüz…

TERAZİ ve Yükselen TERAZİ: Terazi’ler bu Yeniay’da ”benim sonum ne olacak?” ya da ”büyüyünce ne olacağım” gibi statü ve duruş sorgulamalarına girecekler… Rahatları ile prestijleri, önemsedikleri ile alıştıkları arasında gidip gidip gelebilirler… Arzularımızdan fedakarlık edememek, güvende kalmakla eş anlamlı değildir. Ama Terazi bunu kabul etmekte zorluk çeker. Yıkılacak bir binadan en son çıkan kişi olmak, güvenliğine düşkün olmakla değil koşulları değiştirmekten korkmakla ilgili bir şeydir. Belirsizliğin içine girmektense, kararı hayata bırakıp kaçınılmaz olanı yapmak, bazen bize arada yakaladığımız fırsatları kaçırmaya mal olur! Bazen de hazır olmadığımız, ummadığımız, olasılığını görmek istemediğimiz kayıplar yaşatır. Bu Yeniay’da değer verdiğiniz şeyler – para, saygınlık, rahat, statü – konusunda, sürpriz değişimlere maruz kalacaksınız… Eğer değer verdiklerinizin gerçekte ne kadar önemli olduğunu bir daha gözden geçirirseniz, kaybediyor olmaktan korktuklarınıza da gergin yaklaşmaz, hatta belki bunun sizin için de bir tür özgürleşme olduğunun farkına varırsınız.

AKREP ve Yükselen AKREP: Akrep’ler bu Yeniay’da geçmişte aldıkları kararlar ile yüzleşecekler. İş hayatları, toplumsal statüleri veya sorumluluk taşıdıkları konularla ilgili bazı kararlarının kendilerine zarar verdiğini kabul etmeleri gerekecek. Gururlarını kıran veya onları önce beklentiye sokup sonra hayal kırıklığına uğratan durumlarla karşılaşırlarsa, pire için yorganı yakmaya da kalkabilirler. Ama daha fazla prestij, para ya da özgüven kaybına uğramamak için, sevdikleri insanlara, heyecan besledikleri işlere, mutluluk vesilesi olarak gördükleri konulara yaklaşımlarını elden geçirmeleri yerinde olur. Kararları alan, tavırları belirleyen, koşulları zorlayan olmak her zaman en avantajlı durum değildir… İstediğimizi yapmak ya da yaptırmakta ısrar etmek, durum bazında başarı getirebilir. Ama insanların ve olayların bazı sınırları vardır. Ve bu sınırları fazla zorlayan, son tahlilde kendi sınırlarının zorlanacağını fark etmelidir.

YAY ve Yükselen YAY: YAY’lar kendilerini fazlasıyla güvensiz ve hayatları üzerinde alışmadıkları kadar kontrolsüz hissettikleri bir Yeniay geçirebilirler. İş yerlerinde ve günlük hayat düzenlerinde, tıpkı geçmişte yaşadıklarına benzer hayal kırıklıklarına uğramaktan endişe edebilirler. Bu aralar arzuları uçuk ve sıradışı heyecanlara yelken açmak iken, hayatın mızıl mızıl ilerlemesi morallerini bozmakta ve isyan etme arzularını kabartmaktadır. Ya da kendilerini hazır hissetmedikleri bir konuda ”kopar zincirlerini” diyen bir ses, endişe duymalarına sebep olmaktadır. Özgüven eksikliği aşırı bir kontrol ihtiyacına yol açar. Bu yüzden de elde etmek istediğimiz şeylere ilişkin fazla tutkulu elde ettiğimiz şeyleri kaybetmekten korktuğumuz için de, hep yeni bir kazanıma ya da farklı bir hedefe odaklı oluruz. Oysa yapmamız gereken biraz sabırlı olmak ve biraz zamana bırakmayı kabullenmektir. Bu Yeniay’ın YAY’lar için kayba değil, kazanca dönüşmesi ancak teslimiyeti reddeden tutumları konusunda bilinç geliştirmeleri ile mümkündür.

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK: Bu Yeniay devresinde Oğlak’lar düşüşe geçen enerjilerini toparlamak ve kendilerini kontrol altına almak için ekstra çaba göstermek zorunda kalabilirler. İnsan ilişkilerinde güç mücadeleleri yaşamak, ev ortamında huzursuzluklara, kazalara, istenmedik sürprizlere, anlamsız müdahalelere maruz kalmak gibi, sorunlar yaşayabilirler. Bütün bunlar da onları patlama noktasına getirebilir. Yapmaları gereken, kendilerini biraz korumaya almak ve dışa dönük bir mücadelecilik yerine, iç huzur ve dengelerini korumaya odaklı bir gayret göstermektir. Öte yandan, hayatlarına geçmişten gelen insanlar – özellikle de romantik partnerler – ya da tıpkı geçmişte kalmış bir kişiyi hatırlatan yeni yüzler girebilir. İnsan, geçmişten kalan yaraların üzerine yama yapmaya, gördükleri ilgi ya da aldıkları keyif ile gururunu onarmaya meyillidir. Ancak Oğlakların gelecekleri açısından HAYIRLI olacak kararı alabilmek için, geçmişe mantık çerçevesinden bakmaları ve aslında bildikleri bir kitabı bambaşka bir hikaye gibi okumaya kalkmamaları yerinde olur :)

KOVA ve Yükselen KOVA: Bu Yeniay devresinde Kova’lar, geçmiş kayıpları yeni kazançlara çevirmekle uğraşmak durumunda kalabilirler. Öz güveniniz sarsıldıysa, para akışınız yavaşladıysa, size verilen kıymet ve sunulan fırsatlar umduğunuz gibi değilse, dönün ve evinizi yani iç dünyanızı toplayın! Zira hayatı sizin için yaşanır hale getiren koşulları ayakta tutmak için fazla sorumsuz, birlikte hareket ettiğiniz insanlarla ilişkinizde de fazla kuralsız davranıyor olabilirsiniz. İlerlemek, prestij kazanmak, konumunuzu sağlamlaştırmak, var olduğunuzu hissetmek, yaptığınız işlerde bir imza bırakmak mı istiyorsunuz… Etrafınızdakilerle kavga etmeyi ya da onları kendinize bahane etmeyi bırakın. Ne olmak istiyorsanız olun. Ne yapmak istiyorsanız yapın. Bunun için de ne etrafınızdakileri kullanın ya da yok sayın… Ne de size her söylediklerine kulak asıp olduğunuz yerde sayın :) Yani hayatınızın sorumluluğunu üzerinize alın…

BALIK ve Yükselen BALIK: Bu Yeniay devresinde Balık’lar, aşk hayatlarını, çocuklarıyla ilişkilerini ve heyecan duydukları tüm konuları masaya yatırabilirler. Kendinizi kırık bir bebek gibi mi hissediyorsunuz. O zaman bu kadar kırılmanıza neden olan seçimlerinizi bir gözden geçirin… Yok kıran siz olduysanız, o zaman ağzınızdan çıkanı kulağınızın duyması için çaba gösterin. MUTLU ama ÇOK MUTLU mu olmak istiyorsunuz… O zaman etrafınızdakilerin mutluluğunu dikkate alan şekilde davranın. Etrafınızdakileri, kendinizi mutlu etmek için ”fazla yemliyor” ama sonuçta istediğinizi alamıyormusunuz… Eh o zaman beklentili ve dolaylı olarak kontrolcü olmaktan vazgeçin. Duygularınız ve arzularınız konusunda sınır tanımaz birisiniz… Bu yüzden de bir yönden çok verici gibi görünürken, diğer yönden de çok bencilsiniz. Bambaşka yönlere giden bu iki eğiliminiz hakkında dürüst olur ve dengeyi bulmaya biraz daha gayret ederseniz, kendinizle bu kadar kavgalı olmayı da bırakabilirsiniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yükseleni boğa olan bir ikizler olarak şok oldum yorumları okurken. nasıl ya nasıl bu kadar isabetli olabilir:) şaka gibi:) dilinize, kaleminize sağlık..

JUNO ASTROLOJİK DANIŞMANLIK dedi ki...

İşe yaramasını ümit ederek yazıyorum :) Sevgilerimle