9 Temmuz 2013 Salı

Venüs Chiron ile 150′lik Açıda … Kibirdir Büyüttüğümüz Acıların Arka Bahçesinde


Statue With Tears
STATUE WITH TEARS


Aslan’daki Venüs için epey bir şey söylenebilir :) Hoştur… şendir… cömert hatta müsrüftir… arzulu ve arzusunda ısrarcıdır… biraz gösteriş meraklısı, biraz eller iyisi, biraz dolduruşa gelmeye müsaittir… ama en önemlisi KİBİRLİ’dir. Ve kibir tüm günahların içinde serpilip büyüdüğü toprak, tüm acılarımızın da arka bahçesidir!
Derinde duran acıların üzerini kibirle örteriz çoğu kez… Oysa kibirimizin bizi sürüklediği zanlar ve uğrattığı hayal kırıklıkları, hep aynı yaraları deşip içimizi aynı yerden kanatır.

Usta şifacı Chiron ile, Aslan’daki Venüs tam 150′lik açı yapmakta bugün! Balık’taki Chiron, bizim derin ve giderilmeyen acılarımızın, içimizdeki giderilemeyen boşlukların, ancak Rabbin sevgisi ve ışığı ile dolunca sağalacağını vaaz eder…

Venüs aynı zamanda Juno ve Ay Düğümleri ile bir de büyük kare oluşturmaktadır…

Kibir nefsi yaralı ve sağlıksız bir şekilde büyük hale getirir… Oysa alıştığımız, kolayımıza gelen hatalarımızı değil, hayatın bize öğretmeye çalıştığı dersleri dikkate alarak yürürsek, yol daha açık, ufuk daha parlak olacaktır!

Size ”Yapamadın … yapamayacaksın! Bari deneyip rezil olma!” diyen de kibirinizdir… ”Bana ha!!! Hem de bana… Üstelik bana… Yoo ben bunlara haddini bildirmeyi bilirim!” diyen de… Kendimizden az bulduğumuza yönelip, güvenli seçimler yaptığımızı zannettiren de kibirdir… Hep en uzak yıldıza tırmanmak arzu verip, onun ışıltısı ile büyüyeceğimizi zannettiren de…

Oysa HİÇ BİRŞEY ama hiç birşey bize AİT değildir. Kuran’ın bildirdiği gibi, insan evladı halifedir yeryüzünde… Yani kendisine sunulanların emanetçisi, verilen görevin uygulayıcısı, gösterilen yolun takipçisidir! ”FAKİR olduklarını bilenler korunmuşlardır… Zira onlar cennetin krallığında yaşamaktadılar!” der Matta İncili’nin 5:3 cüzünde.

Bugünlük bu kadar söyler bu fakir… Hatırlamak ve uygulamak nasip ola kendisine de :)

Mazhar ALANSON - Benim Hala Umudum Var … İsyan Etsem de İstediğim Kadar, İnat Etsem Bile… Bırakmazlar SAHİBİM VAR.

http://www.youtube.com/watch?v=NL2iVBYzc8g


Hiç yorum yok: