22 Kasım 2012 Perşembe

Güneş Yay’a Girer, Venüs Terazi’den Çıkarken Sezon Finalleri ve Geleceğe Dönük Planlar…


Duet (Gary Burton & Chick Corea album)
Duet (Gary Burton & Chick Corea album) (Photo credit: Wikipedia)

2-3 gündür bir ”aciliyet” hissi ve bir tükenme / tüketme / hesap kapatma / dibini görme / odadan çıkarken kapıyı arkamızdan kapatma hali var üzerimizde… Bazı işleri bitirip rahatlamak, bazı bağların bedelini acilen ödeyerek özgür kalmak, bazı kurguların altının boş olduğunu farkedip hükümsüz kılmak, çözümsüz kalmaya mahkumgibi görünen meselelere İskender Kılıcı vurmak konusunda, arkamızdan bir kovalayan varmış gibi istekliyiz! Sanki bir sezon kapanışı yapacağız kendi dizi filmimizde ve bir sonraki sezonun planlamasına başlayacağız…

Herşeyin kıymetini belirleyip, işe yaramayanları gözden çıkartmaya yatkın bir hal getirdi üzerimize Venüs’ün Terazi’den Akrep’e, Güneş‘in ise Akrep’ten Yay’a geçme enerjisi. Tam bu geçişte, Ay‘ın da Balık’ta seyretmesi, sezgisel farkındalıkları, çözülmeleri, vazgeçmeleri, ne olduğu anlaşılmadan meydana gelen dönüşümleri kolaylaştırdı. Şaka maka … epey zorlu tanımlar yapmış ve radikal kararlar almış olabiliriz son günler içerisinde.

Önümüzdeki hafta (26 Kasım’da) Merkür ters gidişine bir son verecek. Ve 28 Kasım’da İkizler-Yay ekseninde Ay Tutulmalı bir Dolunay yaşayacağız. Bu demek oluyor ki; önümüzde uzanan bir hafta boyunca, final hatta kurtarma yazılısı notları açıklanır, geçenler kalanlar, miyadı dolanlar, herşeye rağmen devam etmeye hak kazananlar, sıralamalar, ödüller, iyice belli olur! Bir sonraki aşamanın olasılıkları da önümüzde belirir. Kavşak-önü kararları Aralık‘ta alınır… kartlar dağıtılır, roller belirlenir. Sisin dağılıp, olasılıklar içinden yaptığımız seçimlerin bizi nasıl bir mecraya sokmuş olduğunu daha iyi anlamak için Ocak Ayı’nın sonunu yani Jüpiter’in yeniden düze çıkmasını beklememiz gerekecektir.

Ama sonuçta, çok gergin ve mücadeleli geçen bir sürecin ardından, üzerimize bir bitiş sersemliği / hatta yer yer duyarsızlığı çökmüş ve gözlerimizin ufukları taramasına neden olan bir yeni arayış dürtüsü içimizde oluşmaya başlamıştır.

Akrep’te oluşmaya başlayacak Venüs-Satürn kavuşumu, Oğlak’taki Mars ile Plutoarasında iyice belirgin hal alan yakınlaşma ve Balık’taki hafiften Neptün destekliChiron arasında oluşacak destekleyici görünüm, sağaltıcı değişimlerin ve fonksiyonel kurguların habercisidir.

Aslında bu devrede yapmamız gereken şey, kendinize ve başkalarına dürüst olmaktan korkmamak, insanları, seçimlerini ve sonuçları yargılamamak, hırsa ya da kayıp korkusuna kapılarak zararı ve acıyı arttıran direniş hareketlerine kalkışmamak, kısacası hayatın işini yapmasına izin vermektir!

Gary Burton yorumuyla LİBERTANGO … Hayatın Ritmi!


http://www.youtube.com/watch?v=Kxtr86zmYbk&feature=related

Hiç yorum yok: