2 Kasım 2012 Cuma

MERKÜR RETROSU ve JÜPİTER RETROSU Arasında Karşılıklı Ağırlama ... Restorasyon Zamanı!

Arada bir ''karşılıklı ağırlama'' kavramına değiniyorum; İki gezegen karşılıklı olarak birbirlerinin yönettikleri burçlarda olunca (mesela Pluto Oğlak'ta - Satürn Akrep'te) bu bir karşılıklı ağırlamadır ve olumsuz yorumlanabilecek görünümleri dahi hayra vesile hale getirir. Merkür'ün geri hareketine birkaç gün kala, başka bir deyişle Retro'nun gölge süreci başlamışken, incelenmeye değer bir görünüm oluştu gökyüzünde. Merkür, yönettiği İkizler'in zıt burcu olan Yay'da ve Retro'ya girmek üzere, Yay'ın yöneticisi olan Jüpiter ise Retro konumda ve karşıt burç İkizler'de... Yani 10 gün kadar, hem bir karşılıklı ağırlama hem de duble Retro var menümüzde. Sonyıllarda, Retro-Fobisi geliştirmiş bir astroloji okur kitlesi oluştuğunu bildiğim için hemen söyleyeyeyim; korkacak birşey yok!


Merkür şimdi Yay'da ancak geri gideceği için 13 Kasım'daki YeniAy'dan, 26 Kasım'a ya da kabaca 28 kasım'daki Dolunay'a kadar Akrep'te olacak. Dolayısıyla, Merkür Retro'sunun ikinci yarısı için yukarıda ifade ettiğim durum geçerli olmayacak. Ancak, 13 Kasım'a kadar olan yaklaşık 10 günlük süre içinde Merkür Yay'da önce sabit kalacak sonra da geri gidecek ve bu devrede karşılıklı ağırlama ve duble retro bize gayet faydalı bir analitik zemin sağlayacak!

Hayalkırıklıklarımızla yüzleşmek için iyi bir devre olabilir örneğin; ''Ne Umdum Ne Buldum?'', ''Ne Yaptım da Böyle Oldu?'' gibi sorulara daha dürüst cevaplar verebiliriz. Bastırdığımız kaygı ve rahatsızlıkları objektif bir bakışla değerlendirmek ''Böyle Gelmişse de, Hep Böyle Gider mi?'' sorusunu sormak için de uygun bir dönem. İletişim sorunlarımız, uygun olmayan tercihler nedeniyle aksamış işlerimiz, sarpa sarmış konularımız varsa, ''Ne Yaparsam Durumu Toparlarım?'', ''Eskiye Dönmemek İçin Ne Yapmalıyım?'', ''Kaybedecek Birşey Olmadığına Göre Bir de Şunu Denesek mi?'' gibi önlem almaya ya da çözüm bulmaya dönük girişimler de, önümüzdeki 10 güne yakışacak ''güzel hareketler.''

Hava-Ateş nitelikleri gösterdiği için, karar vermek ve adım atmak konusunda çekincesiz, karamsar ve tutucu olmadığı için ''eski problemlere dair yeni açılımlar'' geliştirmeye yatkın, ayak bağı olabilecek konulara takılmak yerine onlara da bir çare bulmaya hevesli, üstelik duygusallıktan uzak bir bileşke. Mars'ın da Yay'da olması, eski meselelere ilişkin yeni kararları hayata geçirmek daha bir kolay!

Merkür Retrosu tam anlamıyla 6 Kasım'da aktif olacak ama gölgesi üstümüze düştü. Üstelik bu gün Ay İkizler'de ve sabah Jüpiter kavuşacak, sonra da Mars'a karşıt duracak. Kısacası, önümüzdeki 10 günün menüsü bugün hissiyat ve hayal formatında ufukta belirebilir...

Eski davalara yeni çözümler bulmak hakikaten bu aralar önemli! Çünki Venüs - Chiron arasındaki 150'lik açı eski kırıkların yerlerini sızlatıyor ve Satürn - Uranüs arasındaki 150'lik açı, ihmal edilmiş risklerin gecikmeli sonuçlarını karşımıza getiriyor. Ama, Satürn, Pluto, Chiron arasındaki mini üçgen, kalıcı değişimler için arkamızdan itiyor bizi. O yüzden bu Retro'nun ilk dönemini arazi vitesli 4 x 4 cip gibi kullanıp, batağa girdiğimiz zeminlerden çıkmak, kendimize yeni yollar açmak lazım!

Eğer, eski konularda yeni kararlar alırsak, Yeni Ay'dan sonra Akrep'e girecek ve Güneş'le kavuşum haline doğru gerileyecek Merkür, bize sabit fikirli bir biçimde aklımıza koyduklarımızı yapmak ve olmazı oldurmak için destek olur. Ama, bu 10 günü avere hayallerle geçirir, uçuk kaçık ya da hüngür sümük ruh halleri ile zayi edersek, o zaman Retro haldeki Akrep, kendi kendimizi yiyip bitireceğimiz, korku ve tedirginliklerimizin içinde kaybolmayı tercih edeceğimiz bir sürece sokabilir bizi... ONA GÖRE!

Olmamış, yürümemiş, aksamış işleri toparlamak, patlak boruları değiştirmek, restorasyon çalışmalarına girişmek, mayası tutmayan işleri ve ilişkileri mercek altına almak ve geçmişte başımıza açtıkları sorunları yeniden yaşamamak adına kararlar vermek lazım. Hayal gücünüzü, kurtarma planları ve çözüm önerileri tasarlamak için kullanın! Olmayacak işi, olmayacak duayı belirleyin ve ah-vah'lara zaman ayırmayın. Sizi geri çekmeye çalışanlara da pabuç bırakmayın. İkmale kalıp yazı tehlikeye atmamak için kurtarma yazılısına çalışmak zamanıdır şimdi :)

Kolay Gele!

Hayal kurmak ve olmazı oldurmak deyince, son dönemin en kült yorumcularından Mehmet ERDEM'in söylediği OLUR YA geliyor benim aklıma ... O söyleyince, ''Olsa Ne İyi Olur'' diyesi geliyor insanın ;)


Hiç yorum yok: