17 Kasım 2012 Cumartesi

Pişmanlığı Aşıp Aksiyona Geçmek Zamanı…

Ay bardağın boş yanını görmeyi seven Oğlak’ta bugün… Üstelik bir ortopedi cerrahı kadar haşin operasyonlar yapabilen Pluto‘nun elinden kurtulmadan, Jüpiter ile 150 derece açı yapıyor. Yani küllüm pişmanlığa gömülmeye ve yer yer de etrafımızdakileri doğduklarına pişman etmeye yatkınız :) Oysa Güneş ve Merkür, bize yapıcı olasılıklarla dolu bir yolu işaret eden Kuzey Ay Düğümü’nün iki yandan koluna girmiş yürüyorlar…

Kısacası pişmanlık, öz-yıkım, intikam gibi melodramatik döngüleri aşıp, ”yeni ve iyi birşey” yapmak zamanı geldi de geçiyor!
Dostlar böyle gelmiş böyle gider tarzı karamsarlık, kaybetme korkusu, vazgeçememek, emeklerine kıyamamak gibi ”mantıklı” görünen yaklaşımlar, birer alışkanlıktan ibarettirler ve özünde tamamen mantıksızdırlar! Tarihinize şöyle bir geri çekilip baktığınızda, aslında ne olayların nerden gelip nereye gideceğini kısa vadede görsek de uzun vadede onların büyük resimde hangi kareye oturduklarını bilemediğinizi, insanları suçlayıp durduğunuz şeyleri pekala sizin de yaptığınızı, ısrarcı ve hırçın olarak elde ettiklerinizin pek karın doyurmadığını ve sürekli olmadığını, enerjinizi fayda getirmeyen şeylere harcayarak sadece kendinize zarar verdiğinizi görmeniz son derece kolaydır.

HAYAT SİZİN! Ortalama insan zihniyeti, sadece gördüklerine inanmaya cesaret edecek ve olduğu yerden kıpırdamamayı güvenli bulacak kadar ürkektir. Ürkeklik, iki şeyle aşılır; sevgi ve korku… Sevgi enerjisi olumlu bir enerjidir ve içinde görünmeyen ama yoğun bir biçimde hissedilen şeylere duyulan yoğun bir inancı barındırır. Korku ise, negatif bir enerjidir ve hayatta kalma güdüsü ile tetiklenir. Her halükarda, sevdiğimiz ve inandığımız şeylere ulaşmanın da, hayatta kalmanın da ilk koşulu hareket etmektir!

O zaman KEEP WALKING (Yürümeye Devam) – İmza JOHNNY WALKER … Adam haksız olsa viskisi bu kadar satmazdı :)

Yumuşacık alto sesiyle Jessye NORMAN söylüyor ”You Must Believe in Spring” – Bahara İnanmalısın


Hiç yorum yok: