14 Kasım 2013 Perşembe

KOÇ’taki Ay Uranüs ile Kavuşumda … ”En Münasebetsiz”inden Tek Soruluk Sınavlar!

SELF PORTRAIT BY KAMILLE CORRY

Koç’taki DELİ Ay, ani olaylar ya da esip savuran anlık düşünceler ile kendisini hepten dellendirebilecek Uranüs’ün etrafında dolanıyor sabahtan beri… Ve ikisi birlikte Oğlak’taki Venüs – Pluto kavuşumuna kare çekiyor, Akrep’teki Satürn’e de 150 derecelik açı yapıyorlar… Lilith’e doğru geri giden Jüpiter ise, Satürn’e üçgen yapıyor ve her ikisinden de Mars’a doğru 60′lık açılar gidiyor.

MEALİ;

Biz hayatla ilgili uzuuuun hayaller kurar, detaylı planlar yaparız. Hayat da aynılarını bizim için yapar :)

Biz SINAV denilince, kendimizi büyük kavşaklarda özenli geçişler yaparken hayal ederiz… Ama hayat bizi hayallerimizin ya da beklentilerimizin ötesinde – olumlu ya da olumsuz gelen – olaylarla karşılaştığımız ve zevkten, şaşkınlıktan, hayal kırıklığından ya da kızgınlıktan boşa düştüğümüz anlarda yakalayıp, sorusunu sorar;

EEE ŞİMDİ NE YAPACAKSIN?

En münasebetsiz yerden çıkan bu sorulara verdiğimiz cevaplar… En zayıf hissettiğimiz anlarda yaptığımız keskin seçimler… Beklenmedik bir baskı altında kaldığımızda gösterdiğimiz tepkiler… NE KADAR BÜYÜDÜĞÜMÜZ HAKKINDA en belirgin cevapları içerir.

Dar, zor ve sıkışık anlar, ya da ”Kaleci’nin Penaltı Anındaki Ruh Hali” kıvamındaki durumlarda, fazla düşünmeden tepki veririz. Bu nedenle o tepkiler, GERÇEK BİZ’i gösterir.

Bencil ya da Adil

Korkak ya da Yürekli

Dürüst ya da Kaçamakçı

Onurlu ya da Çıkarcı

Kontrolsüz ya da Dirayetli

Ölçüsüz ya da Ilımlı

olma eğilimi, elbette doğamızda – ya da haritamızda – vardır. Ve hayatın derdi, bize bu uçlar arasındaki dengeyi bulmayı ya da basitçe yeri geldiğinde, gerekeni yapabilmeyi öğretmektir!

Ve gerçekten öğrenip öğrenmediğimiz, böyle ”En Münasebetsiz’inden Tek Soruluk Sınavlar ile anlaşılır :)

Bu gün ve bu aralar, bize kendimizle ya da hayatımızla ilgili – yüzleşmeyi bir türlü beceremediğimiz – açıkları fark ettiren olaylar yaşayabilir… Ya da böyle bir durumda kaldığımızı düşündüren vesveseli anlar geçirebiliriz!

Yüreğiniz havalandığı zaman ”RABBİM” demeyi unutmayın ki, damarlarınızda akan asil kan size ne yapmanız gerektiğini HATIRLATSIN ;)

Büyümek hakkında hoş bir parçadır … TURPENTINE – Brandi Carlile

http://www.youtube.com/watch?v=_YmzoO776uM





P

1 yorum:

gulsah dedi ki...

Yazdığınız her yazı, içinde bulunduğum hissi muhteşem tanımlıyor. Hemen hergün, 'bugün başıma gelen bu olay bana ne öğretti acaba, hayrıma olan nedir?'demeyi henüz belki 2 yıldır birazcık anlamaya başlamış olan 'ben'için gerçekten çok özelsiniz... Herşey için teşekkürler:)