12 Şubat 2012 Pazar

GÜNÜN KÖPÜĞÜ...

Bazı günler canlandırıcı bir fincan kahve gibi keyifle başlar ama köpüğü fincanın kenarında iz bırakır...
Bugün güzel bir enerjiyle başlayacak. Çünki, Güneş, Ay ve Venüs ile ılımlı açılar içinde olacak. Kendimizi enerjik, sosyal ilişkilere açık ve romantizme hevesli hissedeceğiz.
Ancak günün ilerleyen saatlerinde Ay, Teraziyi terkederken sorgulayıcı Satürn'le kavuşup ardından da, bizi tehlikeli derinliklere çekmeyi seven Akrep'e girince, işin rengi biraz değişir gibi olacak...
Güneş'in Pluto ile yaptığı sinsi açı da, ince kesiklerimizi kanatmaya uyugun insanları kendimize çekmemize neden olabilir. Hatta bazen bir koku, bir şarkı, bir söz ile gelen anılar bizi andan kopartıp, bir işe yaramayan sarmallara dolandırabilirler!
Böyle enerjiler altında olduğumuz zaman, yakınlarımızla gerilim yaşamaya daha yatkın oluruz. ALINGAN, PASİF AGRESİF, ÇATIŞMACI sözcükleri böyle davrandığımız zamanlar için icat edilmiştir...
Hasarsız atlatmanın tek çaresi, zihin odaklı faaliyetlerle ilgimizi dağıtmaktır. Ağzınıza acı bir söz geliyorsa söylemeyin! Olumsuz bir düşünce geliyorsa, vesvese olup olmadığına bir-iki gün içinde karar verin ve bunu yaparken korkularınıza ya da arzularınıza değil, verilere dayanın.
Ay'ın dolun halinden küçülme periyoduna geçmiş olması analitik yeteneklerimizi arttıracaktır. Beklentilerimiz ve korkularımızla kolkola girmek için iyi bir zaman.
Yeter ki onları ''başkalarını suçlayarak aşamayacağımızı'' hatırlayalım...
Sevgiyle,

Hiç yorum yok: