10 Şubat 2012 Cuma

SATÜRN GERİ GİDİYOR - Zemheriden Ötesi Bahar Aylar...

SATÜRN 7 Şubat'ta Terazi'deki geri gidişine başladı ve bu süreç Haziran'ın sonuna kadar devam edecek. Peki, bu ''retro'' bize ne getirecek?

SATÜRN'ün evrensel öğretmenlerden biri ve Zaman'ın Efendisi olduğunu her fırsatta söylüyorum... Bilen bilir; SATÜRN'ün eli biraz kıttır! En iyi yaptığı şeylerden biri KISITLAMAK'tır. Ama bunun nedeni zalim olması değildir. Yaşam zaman içinde yapılan inişli çıkışlı uzun bir yolculuktur. İnsanın egosu hep 100 metre koşularını kazanmaya odaklıdır. Oysa SATÜRN bizi, maratona hazırlayan bir koç gibi davranır. Kaynaklarımızı koşullara uygun şekilde kullanmayı ilham eder. Dış koşullar tarafından kendi kontrolümüz dışında kısıtlanmak istemiyorsak kendi üzerimizde kontrol kurmayı öğrenmemiz gerektiğini bıkmadan anlatır.

Kendi üzerimizde kontrol kurmamız gereken konulardan biri de kaynaklarımızı yönelteceğimiz konuları dikkatle SEÇMEK ve HAYIR demeyi öğrenmektir. SATÜRN geri giderken bize ''bilinçli olarak'' YAPMAMAYI hatırlatır. Her projeye girmek, her şeye aynı anda başlamak, her arkadaşımızla sık sık görüşmek zorunda değiliz. Buna ne vaktimiz, ne de kaynaklarımız yeter. Önceliklerimiz, yapacağımız işlerin potansiyel katkısı ile paralel düşünülerek belirlenmelidir.

Pek çoğumuz, bize ''sıcak' gelenlere yönelmeyi ve sevimsiz işlerden kaçmayı tercih ederiz. Ancak 25 Haziran'a kadar elinizdekileri bir kenara itip yepyeni işlere başlamak isterseniz, biraz sıkıntı çekebilirsiniz... SATÜRN sizden önce ihmal edilenlere göz atmanızı isteyecektir!

Merak etmeyin! SATÜRN Retro'su, rafta bekleyen işleri ayıklamak, başka bir deyişle hayatımızda var olan projeler, uğraşlar ve ilişkilerin içinde hangilerinin öncelikli olduğuna karar vermek ve sonra da onları yoluna koymak için ideal bir zamandır. Bu tıkanmış olan boruları açmak gibi bir çalışmadır...

Bu süreçte gündemimizi yok yere meşgul eden bazı işleri ve insanları hayatımızdan çıkartmayı ya da gerekenden fazla yer açmamayı ''seçmek'' zorunda kalabiliriz. Bu bize zaman ve enerji tasarrufu sağlayacaktır. SINIRLARINI BİLMEK ve VAZGEÇMEK öğrenilmesi gereken bir derstir. Yüklerimizi arkamızda bırakmayı bilmezsek,  onlar bize yolda çok sıkıntı verebilir.

Bu aralar yepyeni bir işe başlamak biraz zorlayıcı olabilir demiştim, zira ağır aksak gitme ihtimali yüksektir. Ancak, önemine ve faydasına inandığınız, kısmen başladığınız ancak altyapı çalışmaları uzun zamana yayılacağı için bir kenara koyduğunuz bir iş varsa, şimdi onu ele almanın tam zamanıdır!

Şimdi tam bir Zemheri Kış'ından geçiyoruz... Ama Zemheriden ötesi Bahar'dır!  Yaşam ağacımız bahar gelince yeşerir ve yaz başlarken yeni meyveler dallarımızı doldurur. Ve bunun için biraz karın altına çekilmek, demlenmek, eskimiş kabuklarımızdan kurtulup nefes alacak hale gelmek gerekir...

Eskileri temizlemek birkaç şeye birden yarar;

  • Kendimizi hafiflemiş hissederiz
  • Yapmış ve bitirmiş olmak kendimize olan saygı ve güvenimizi arttırır
  • Boş raf dolmak ister - yani hayatımıza bolluk enerjisinin girmesi için yeni fırsatlar ve kapılar açılır
Nisan sonunda MARS'ın düze dönmesinin, Mayıs ayı içinde büyük Venüs geçişinin yaşanması ve bizi yepyeni yaratıcı enerjilerle yıkamasının ardından, Haziran sonunda SATÜRN'ün de normal ritmini kazanmasıyla birlikte, hayatımızda taptaze başlangıçlar meydana gelebilir. Bunların keyfini sürmek için yere ve zamana ihtiyaç olacaktır! 





Hiç yorum yok: