4 Temmuz 2012 Çarşamba

MARS TERAZİ'de ... Çatışmak mı Zor Uzlaşmak mı?

Savaşçı Kral Mars, 3 Temmuz'de girdiği Terazi Burcu'nda 23 Ağustos'a kadar misafir olacak. Bu yazıda hem Mars'ın Terazi'de olmasının anlamından hem de bu devrenin bizlere ne getirebileceğinden bahsedeceğim.

Her gezegen bir veya birden çok burcun doğal yöneticisidir. Ve denir ki, yönettiği burcun karşıt burcundan transit geçen bir gezegen, gücünü yitirir. Bu durumda Koç'un yöneticisi olan Mars'ın da, karşıt burç Terazi'de pek güçlü olmaması beklenir... Genelde bu görüşe katılırım. Ancak bu kez Mars'ın Terazi'de olmasının olumu yanlarını görmeden geçemeyeceğim... elbette taşıdığı gölgelerden de söz etmek kaydıyla!

Gelin önce Mars'ın doğasından bahsedelim. Kırmızı rengin bu kadar yakıştığı bir burç daha olamaz. Çünki Mars içimizdeki hayatta kalma güdüsüdür. Gayet dünyevi, gayet bencil, ama olumsuz etkiler almadığı sürece hain ve dalavereci olmayan, akılla değil içgüdü ile davranan, saf yaşam enerjisidir. Açım yiyeceğim, vurdun vuracağım, yoluma çıktın ezeceğim, beğendim alacağım, arzuluyorum sevişeceğim... Mars için ihtiyaç alarm işaretidir! Çünki ihtiyaç boşluğa, yokluğa işaret eder ve en derindeki ölüm korkusunu tetikler. O yüzden ihtiyaç doğduğu anda aksiyon alınmalı ve karşılanmalı, boşluk dolmalı, yaşam sürmelidir. Erkekler Mars'tan diyen kişinin ne kadar bilgece bir laf ettiğini burada ifade etmeden geçemeyeceğim :)

Gelelim Terazi'ye... Terazi Venüs'ün çocuğudur. Stil ve zerafetin yeryüzündeki temsilcisi, çirkinlik ve yoksulluğa tahammülü olmayan bir prenses, ipeklere sarılı bir güzellik ilahesi, zarif eliyle adalet terazisini tutan peri ve uzlaşmanın üstadıdır. Onun işi standart koymak, yaşamın kalitesini yükseltecek değerleri oluşturmak ve korunmasını teşvik etmek, yıkıma karşı durmak, ortak kaynakları - hoşnutluk ve doyum hissini toplumda olabildiğince yaygınlaştıracak - şekilde kullanmayı teşvik etmek, mağrur krala savaşla elde ettiği ganimeti barışı inşa etmek için kullanmayı vaazetmektir. İyi bir eş ve bilge bir danışmandır. 

Doğum Haritası'nda Mars Terazi'de İse...

Mars Terazi'de ''KADİFE ELDİVEN İÇİNDEKİ DEMİR YUMRUK''tur. Tutkuları kıvamlı, görünümü ılımlı ama her halükarda kararlıdır! Yani aslında Mars'ın askerliği ya da kovboyluğu bırakıp, politikaya girmiş halidir. Tehditle değil, tatlı dille ve cazibeyle ikna eder. Ortak çıkarların, ödüllerin altını çizer ama abanın altından sopayı da gösterir. Saygılıdır, mesafelidir, gerektiğinde geri adım atmayı, özür dilemeyi bilir ama hakkını da savunur. Karşısındakine kendi bakış açısını anlatmak için çaba gösterir ama onu da dinler ve çözüme dahil eder. 


Elbette bunlar olumlu bakış açıları almış bir Mars için geçerlidir. Doğum haritasında iyi konumlanmamış bir  Mars, Terazi'de samimiyetten uzak, hesapçı, pasif agresif, entrikacı, hilekar ya da edilgen, birilerinin gücünün arkasına saklanarak menfaat elde etmeye çalışan, insanları manipule ederek kontrol eden özellikler kazanabilir. Bunlar da onun gölgesi dediğim niteliklerdir. 



Transit Mars'ın Terazi'deki Yolculuğu

Transit ne demek diye merak ettiğiniz oldumu :) Ne diyor bu astrologlar Mars transiti filan... Burçlara hancı deyin, gezegenlere yolcu... Gezegenler de tıpkı dünya gibi belirli bir yönrünge ile dönerler. Bu dönüşleri sırasında sabit olduğu kabul edilen burç gruplarına düzenli aralıklarla uğrarlar. İşte transit denilen şey budur. Elbette gökteki bu hareketin belirli bir anda bizim kişisel haritamız üzerine de bir izdüşümü vardır. İşte o izdüşüm, zamanın kalitesinin bize nasıl yansıdığını kısmen belirler. Mesela, Mars şimdi sizin 5. evinizden geçiyor filan dedikleri konu da budur...


Gelelim Mars'ın bu aralar Terazi'ye misafir olmasının, genel anlamda hayatımıza getireceği etkilere... 


Öncelikle gerilim konusu olan birçok meselenin tartışmaya açılması ve uzlaşma yolu aranması için uygun bir zamandır. Zaten Mars bir sonraki durağı olan yakıcı ve yıkıcı özellikler kazandığı Akrep'e girmeden önce, bu çabaların gösterilmesi çok yerinde olur! 


 3-13 Temmuz arasındaki süreç, bütün anlaşma ve uzlaşmalar için en uygun zamandır! Zira şu anda Satürn ve Venüs düze çıkmış, Merkür hava atmayı ve ayar vermeyi sevdiği kadar alicenap olmayı da seven Aslan'da henüz tes dönmemiş ve şakülü kaymamış, Uranüs de retro sürecine girmemişken, Mars Terazi'de bütün cazibesini ve ikna yeteneğini olumlu yönde kullanabilir. Üstelik bu dönem içinde Venüs ve Jüpiter'den d eolumlu açılar alacağı için, gücü ve ışıltısı artacaktır!


Mahkemelik olmak üzere gibi görünen işlerinizi bu dönemde, uzlaşma ile çözümlemeye gayret edin. Tıkanmış kontratlarınızı masaya yatırın ve herkesin yararına yeni çözümler belirleyin. Diyaloglarınıza samimi niyetlerle girin ve sertleşmeden, karşınızdakinin ne derdi olduğunu görmezden gelmeden ortak bir noktada buluşmaya çalışın... kendi çıkarlarınızdan da biraz feragat etmeyi yük kabul etmeyin... Uzlaşma karşılıklı feragat etmek ve affetmektir! Eğer şimdi anlaştık dediğiniz konuları sonradan ısıtıp ısıtıp masaya getirirseniz, yine aynı sorunları yaşarsını, üstelik saygınlığınızı kaybedersiniz, haberiniz ola!  


Uluslararası siyasette gerilen iplerin, anlaşma masasında çözülmesi için de en uygun aralık bu tarihlerdir. 


13 Temmuz'da Merkür'ün ters dönmesiyle birlikte, Mars'ın Terazi'deki gölgesi dediğim özelliklerin daha fazla ön plana çıkması söz konusu olabilir. Sağ gösterip sol vurmaya, masanın üstüne konan anlaşmanın arka planında farklı yan konuşmalar ve hesaplar dönmeye ya da taraflar birbirini basitçe yanlış anlamaya daha yatkın olabilirler. Bu arada Güneş'in Aslan'a girmesi, Jüpiter'in Chiron'a sert açı yapması, gerilimi arttıracak sebeplerdir. 


8 Ağustos'tan itibaren yine bazı toparlanmalar ve yanlış anlaşmaların düzeltilmesi için çaba gösterilecek imkanlar doğacaktır. 


23 Ağustos'ta Mars'ın Akrep'e girmesiyle birlikte gerilen ipler kopmaya biraz daha yatkın olur ve Merkür'ün Başak'a girmesiyle birlikte de saf mantık  devreye girer! İnsancıl bakış açılarının yerini, sert çatışma ve mahkeme süreçleri alabilir...


Zordur dostlar... zordur nefsimize geri çekil demek... zordur vurabilecekken vurmamak, alabilecekken almamak.. ASIL GÜÇ bu nedenle hep yapabilecekken yapmamayı bilendedir! 


Çatışma yerine uzlaşmayı, hep ben demek yerine biz demeyi, ortak faydanın daima kişisel çıkardan yüksek olduğunu idrak etmeyi diliyorum hepimiz için...


Bugün Kandil... Beraat Kandili... samimiyetle önce kendimize sonra Rabbimize eksik ve hatalarımızı itiraf etmek ve bağışlanma dilemek için çok güzel bir gün... Rabbim kalplerimizi yumuşatsın, bizleri hem kendimize, özümüze hem de tıpkı bizim gibi yolunu bulmaya çalışan kardeşlerimize yakınlaştırsın...


Dünyada da AŞK hakim olsun tıpkı tüm alemde olduğu gibi ... Erkan Oğur'dan nefis bir çalışma.. 




http://www.youtube.com/watch?v=OuyyIRmX8TI&feature=related



Hiç yorum yok: