12 Temmuz 2012 Perşembe

RETRO'lar Dönemi - Merkür Retro, Uranüs Retro, Neptün ve Chiron ters döneli epey oldu, Pluto zaten hepsine karşı...



Önce 13 Temmuz'da Uranüs ters sürecine girecek ve 13 Aralık'a kadar bu şekilde devam edecek... Bu çok sıradışı bir hal değil...Uranüs bu işi her sene yapar! Yani durağan devreleriyle birlikte, her senenin yarısını, gerçek kimliğini saklayarak geçirir. Uranüs, Yaratıcı Enerji'dir. O doğal bir liderdir. Sormaz, izin istemez, beklemez, YAPAR! Taklitleri de onu takip eder ve Uranüs ters dönünce onlara gün doğar. Retro sürecinde en fazla dikkat etmemiz gereken şey, ''Özgün ve Özgür'' görünen herşeyin zannettiğimiz kadar büyük bir numarası olup olmadığını kontrol etmektir. Ayrıca kendi içimizdeki ''çılgınlık yapma'' arzusunu hayata geçirirken, birkaç kez düşünmemizde fayda olacaktır. Çünki, dürtü başkadır, taşıma gücü başka... Hele de etrafta bizi kışkırtan birileri varsa. Aman, işte asıl onlara dikkat!!! Kızılderililer'in çok sevdiğim bir sözü vardır: ''Beyaz Adam Çataldilli!'' Yani kimi insanların dilleri başka söyler, kalplerinden geçen başkadır, ''Hodri Meydan!'' dendiği zaman yaptıkları ise bambaşka... Zaman, sizi - ve değerli olan birçok şeyi - kumarhane pulu gibi ortaya süren ve olası sonuçları kulak arkası etmeniz için elinden geleni yapan insanlara kapılmamak gereken bir zamandır. Hele Merkür de Retro'ya giriyor ise...


14 Temmuz - 8 Ağustos arası Merkür Aslan Burcu'nda Retro süreci geçirecektir. Aslında bu retro nun etkileri halihazırda başlamıştır. İletişimlerinizde pek de başarılı olamadığınızı, gelecek haberlerin geç gelmeye, verilen mesajların ters alınmaya başladığı dikkatinizi çekiyor mu? İşte bu Merkür'ün gölge sürece girmesi yüzündendir. Aslan'daki Merkür hakkında yazdıklarımı hatırlarsanız, Aklın Efendisi'nin bu burçta kendi düşünce ve sözlerini ''altı gibi kıymetten bilen'' bir niteliği olduğunu söylemiştim. Yani aslında pek de akıllı değildir :) Havalıdır, dilbazdır, afrası tafrası çoktur ama bazen de içi koftur. Çünki, hatasını görmek ve düzeltmek istemeyen akıl, akıl değil egonun kölesi olmuş bir sahne yıldızıdır. Hele de retroya girdi mi hepten inatçı, hepten ''kifayetsiz muhteris'' oluverir. 


İyisi mi siz bu aralar, ''ben biliyorum'' demeden üç kez düşünün ve ''bilen adam''lara temkinle yaklaşın. ''Öderiz Canım Ne var!'', ''Bizde Yanlış Olmaz!'', ''Güven Bana!'', ''Bir Bildiğimiz Var ki Konuşuyoruz Dimi!'' tarzı cümleler kurmayın, kuranlara da fazla paye vermeyin. Bu hatayı şahsen yaptığınız zaman, kontrol etmeyi atladığınız detaylar yüzünden öncelikle mahcup olmak, hatta zarara uğramak ihtimaliniz yüksek. Yazışmalarınızı hazırlarken dikkatle okuyun, fazla yukarıdan atarak, meydan okuyarak, ya da alttan alta laf geçirerek konuştuğunuz yerleri silin, çünki herkesin egosu yüksek :) Kimse sizinkinin altında kalmak istemez! Bir iddiada bulunuyorsanız, bir çıkarım yapıyorsanız mutlaka olabilecek bütün ama bütün verileri kontrol edin. Haklı olmaya değil, hakkaniyetli olmaya, hatalarınızı saklamaya değil itiraf etmeye ve gidermeye, beklentilerinizi azaltmaya ve kanaatkar/tokgözlü davranmaya, gösterişten kaçınmaya ama samimiyetle cömert olmaya gayret edin! Tamah etmeyin, talan etmeyin, hiç bir doğruyu yalanla kirletmeyin... Üç kuruş - zaten gelip gelmeyeceği belli olmayan - menfaat için kimseye kendinizi kullandırtmayın! Girdiğiniz yeri dağıtmayın, toplayın! Lafını dinleten değil, lafının arkasında duran insan olun! Size yapılmasını istemeyeceğiniz şeyi düşmanınıza dahi reva görmeyin! Herkesle sevişmeyin - aşk da yalan olur bazen böyle zamanlarda - ama savaşmayın da :) 


O ZAMAN;  


Merkür size vız gelir :) Uranüs sizi gaza getiremez :) Neptün sizi kandıramaz :) Chiron geçmiş acıların kirli sargıları içinde boğamaz kalbinizi :) 
Pluto'ya gelince... Ondan korkmayın! Korku insanı korkutarak yönetir çünki...

Temiz ve Sade birşeyler dinlemek lazım böyle zamanlarda... Zira bazen belirsizliğin ve karanlığın örtüsü gerilir göğümüze, ama bu ışığın varlığını ortadan kaldırmaz. Ve böyle zamanlarda en önemlisi Kalbimizin ışığı'na tutunmaktır... Unutmayın; Herşey Zamanını Bekler ve Herşey Ama Herşey Sevgiyle Başlar, Sevgiyle Büyür... Sevgiyi Koruyanlar Aşar Gider Tüm Engellerin üzerinden...



http://www.youtube.com/watch?v=ro7rIRtr3IY&feature=related





2 yorum:

Circe dedi ki...

Yureginize saglik..

JUNO ASTROLOJİK DANIŞMANLIK dedi ki...

:) sizin de