28 Eylül 2012 Cuma

30 EYLÜL 2012'de DOLUNAY KOÇ - TERAZİ EKSENİ'nde


30 Eylül sabahı saat 06:19'da AY tam DOLUN halini alacaktır. Dolunay sırasında Koç Burcunun 7. derecesinde olan Ay, Uranüs ile kavuşacak ve anın haritasında 6. ve 7. evlerin sınırında olacaktır. Güneş ise 12. ev ile 1. evin sınırında Terazi'de yer alacak ve 3. evdeki Pluto'ya kare yapacaktır. Anda yaşanan Güneş-Ay zıtlığı bir süredir devam eden Uranüs - Pluto Karesini tetikleyecektir.

Bastırılmış, gizlenmiş tepkilerin beklenmedik hatta kontrolsüz patlamalarla gün yüzüne çıkacağı bir DOLUNAY bizi bekliyor! 

Kişisel düzlemde çarpıcı gerçeklerle yüzleşirken, toplumsal düzlemde çatışmalı hukuki süreçler, anlaşmazlıklar ve başkaldırılara şahit olabilir ve gündelik düzene zarar verebilecek doğa olayları ve sistemik aksaklıklar yaşayabiliriz. 

Şu sıralar kendi içinizde sorguladığınız ya da alttan alta huzursuzluğunu duyduğunuz konulara önem verin. Zira Dolunay sizi bu konularda hazırlıksız yakalayabilir. Ve şunu asla unutmayın; tepki veren kadar, tepki alan da olabilirsiniz!

Aslan'daki gururlu Venüs ile Akrep'teki intikamcı Mars'ın yaptığı kare ve Güneş'in Chiron ile girdiği 150'lik açı, birçok sorunun temelinde yaşanmış olan bir acı, yapılmış olan bir haksızlık, verilmiş olan bir zarar ile ilgili doğacak tepkilerin altını çizmektedir. Venüs-Satürn arasındaki 60'lık açı ise, su yüzüne çıkacak bu çatışmalara kalıcı adil çözümler getirmenin şart olduğunu vurgulamaktadır.

DOLUNAY'ın Burçlar ve Yükselen Burçalara göre etkilerine gelince;

KOÇ ve Yükselen KOÇ: Hayat ortaklıklarınız - duygusal, profesyonel - konusunda bastırdığınız ne kadar tepki varsa, hepsini kontrolsüzce dışa vurmak eğilimindesiniz. Olayı çıkartan ve adalet isteyen siz olacaksınız. Ama ortaya dökülen kirli çamaşırlar, iki tarafa da ait olacaktır. Bu aralar her türlü kontratı çöpe atmaya, boşanmaya/ayrılmaya niyetiniz varsa da bunu gündeme getirmeye çok hazırsınız. Sizin için değerli olan bağları kopartmadan veya prestijinize geri dönülmez hasarlar vermeden, kendinizi iyce yoklamanız ve karşınızdakini suçlarken dayandığınız varsayımları bir kontrol etmeniz yerinde olur. Kararlıysanız, ne istediğinizden eminseniz elbette tercihlerinizi ve sınırlarınızı ortaya koyun. Ama uzlaşma istiyorsanız, unutmayın uzlaşmalar daima biraz fedakarlık gerektirir... Uzun süredir belirti veren ama ortaya dökülmeyen fiziksel veya zihinsel rahatsızlıklarınız da bu aralar gün ışığına çıkabilir. Paniğe kapılmak yerine, ciddi bir tedavi sürecine girmek sizin için daha iyi olur.

BOĞA ve Yükselen BOĞA: Boğalar için zincirleri kırma zamanı! Kendinizi baştan yaratmak istiyorsanız, daha fazla beklemeyin.  Bilinçaltınızla yüzleşmek, fiziksel ve zihinsel nekahat devrelerini bitirmek, gündelik yaşamda kendinizi kapattığınız kısır döngüleri farkedip durumunuzu değiştirmek zorundasınız. Bastırılmış korku ve suçluluk hislerinden kurtulmak kadar ihmal ettiğiniz vicdani ve maddi sorumlulukları da dikkate almak durumunda kalabilirsiniz. İşe yaramayan bir tedavi biçimi, size iyi gelmeyen bir yaşam döngüsü, yanlış bir beslenme sistemi benimsediyseniz ya da sağlıksız inançlara bağlı olarak uygunsuz tutumlar içine girdiyseniz, bunları da belirleyip elden geçirmeniz gerekecek. Galiba Boğa'lar bu dolunaydan epey karlı çıkacaklar ama önce sıkı bir emek vermeleri, ter dökmeleri gerekecek.

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER: İkizler'in soğukkanlı ve sabırlı olmaları gereken bir Dolunay bu! Çünki çok heves ve heyecanla başladıkları işler ve ilişkiler konusunda, ummadıkları sevimsiz sürprizlerle karşılaşabilirler. Yaptıkları çalışmalar ya da birlikte oldukları insanlar onları toplum önünde hayal kırıklığına uğratabilir, beklentilerine uymayan tepkiler ele alabilirler. Bu durumda ani kararlarla yaptıklarından vazgeçmek ya da ilişkilerine yıkıcı tavırlar içine girmek konusunda acele etmemeleri iyi olur! Ebeveyn konumunda olan İkizler'in çocuklarıyla ilgili olarak da ani haberler karşısında serinkanlı ve basiretli davranmaları önerilir. Tepki vermeden önce haklı beklentileriniz olup olmadığını sorgulayın. Özellikle de, neden başkalarının gözünde ne duruma düştüğünüzü bu kadar önemsediğinizi sorun kendinize... Dikkatli olmanız gereken bir başka konu da, başkalarının lafına güvenip gereksiz riskler almamak! Ertafınızdaki herkes galeyana gelip bir işe kalkışabilir. Siz sürünün parçası olmak zorunda değilsiniz. İyisi mi siz bu aralar ne dolduruşa gelin, ne de kimseyi kendi yolunuza ikna etmeye çalışın. Bugün göstereceğiniz dirayet, sizi yarın bir gün yaşayacağınız sıkıntılardan koruyacaktır.

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ: Yengeçlerin bu aralar hayat ortaklıkları ile ilgili sıkıntı ve endişeleri var... Dolunay bu sıkıntılara tavan yaptırabilir! Onlar özel hayatlarını, düzenleri, huzurlarını güvenceye almak isterlerken almak zorunda kaldıkları mesleki bir karar ya da eşlerinin / birlikte davrandıkları bağımlı oldukları kişilerin aldıkları kararlar, birden alıştıkları herşeyi tepetaklak edebilir. Neyi koruyup neden vazgeçmeleri gerektiğine karar vermeleri gereken bir zaman yaşayabilirler. Bu dönemde özenli ver açıksözlü iletişimler kurmaları çok önemlidir. Söylenenleri iyi dinleyip dikkatle değerlendirmelerinde, kendilerini olumsuz yönde doldurmamaya ya da olumlu yönde kandırmamaya özen göstermelerinde fayda vardır. Evlilikler, ortaklıklar, yakın ilişkiler, kontratlar bitebilir ya da bazen belirsiz hale gelebilirler. Ortamın dengesi bozulduğu zaman yakın olduğunuz kişilerin davranışlarını manipule etmek veya onları açıkça zorlamak yerine dikkatle izleyin... Hem kendiniz hem de güvenmek istediğiniz kişi hakkında çok fazla şey öğrenebilirsiniz. Ne yapacağınızı bilemediğiniz zaman, insanlara, ilişkilere, statülere veya iş imkanlarına değil, her koşul altında kendinize güvenin! O zaman ne kaybetmekten korkarsınız, ne de fütursuz çıkışlar yaparak dengeyi bozarsınız.

ASLAN ve Yükselen ASLAN: Aslanlar'ın bu aralar dikkat etmeleri gereken birkaç konu var. Tutamayacakları sözler vermemek ve verilen her sözün ya da ortaya atılan her fikrin olabilirliğini araştırmadan hareket etmemek bunların başında geliyor. Aksi takdirde taşımak istemedikleri sorumlulukların altına girebilir ya da sorumsuzca davranan kişiler - beraber çalıştıkları, hizmet aldıkları insanlar - yüzünden sorun yaşayabilirler. Boş emekler vermek, havanda su dövmek, düzenlerini bozmak gibi istenmedik durumlarla karşılaşabilirler. Bu nedenle sorun çıkabilecek yerleri kontrol altında tutacak güvenlik sistemleri oluşturmaları yerinde olur. Yoğun bir tempo ve özellikle seyahat gerektiren işlere girişirlerse, sağlıklarına, beslenme uyku düzenlerine dikkat etmeleri iyi olur. Aksi takdirde bünyeleri iflas edebilir. Temkinli ve kontrollü davranmak, kendi sınırlarını iyi bilmek ve boş hayallere kapılıp olmayacak dualara amin dememek, Aslanları güvende tutacaktır.

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK: Başaklar'ın kaynak kullanımına özen göstermeleri gereken bir zaman. Ellerine geçen parayı, gösterilen saygıyı ve verilen önemi, aldıkları işleri geçici heveslere kurban etmemeleri yerinde olur. Övgü ve onay peşinde olmayın. Kendinizi nefsin tuzaklarından koruyun. Aşırı tutkulu ve fazla kendinden emin hissettiğiniz durumlara çekimser yaklaşın! Bastırdığınız arzular sizi olmadık çıkışlara veya sonu iyi gelmeyecek kaçamaklara itebilir. Siz iyisi mi, ani tepkilerle, geçici arzularla, hayatınızı yönlendirmekten, kaçının. Geçici iyilikler yerine, huzura ve sadeliğe önem verin.

TERAZİve Yükselen TERAZİ: Teraziler'in başarılı olma arzusu ile dolu oldukları bir zaman. Karşılarına da çeşitli fırsatlar çıkıyor çıkmasına. Ama işbirliği yaptıkları kişilerden gelen beklenmedik haberler, özel hayatlarındaki iniş çıkışlar da, onları güvensiz ve biraz da hırçın bir hale getiriyor. Her zamanki ılımlı ve uyumu arayan tavırlar yerine, gergin ve saldırgan bir tutum sergileyebiliyorlar.  Güven istiyorsanız güven verin, huzur istiyorsanız huzuru kendi içinizde bulun. Bu aralar hiç kimse ihtiyacınız olan şeyleri size dışarıdan veremeyecektir. Zaten siz beklentili ve huzursuz davrandığınız sürece, geleni de iyi değerlendirmeniz ve tatmin olmanız mümkün olmayabilir. Kimseye haksızlık yapmamaya ve gereksiz kaçamaklara bulaşmamaya da dikkat edin. Yoksa çatıyı ayakta tutan sütunlara zarar verirsiniz. Bu da sizi sadece daha mutsuz yapar.

AKREP ve Yükselen AKREP: Kendi kabuğunuza çekilmek arzusu duyacağınız ya da mecburi bir yalnızlık ve eli kolu bağlanmışlık hissine kapılacağınız devredesiniz. Gündelik yaşamınızda ve iş hayatınızda düzen kurmakta güçlük çektiğiniz, sağlık sorunları veya sıkıcı sorumluluklarla uğraştığınız bir zaman olabilir. Normalde destek aldığınız ya da ahbaplık ettiğiniz insanlarla ilişkilerinizde istenmedik kopukluklar, yanlış anlaşmalar ya da elde olmayan kesintiler meydana gelebilir. Bu kendi dünyanıza ve sorunlarınıza gömülmüş olma hissinizi daha da derinleştirebilir. Dışarıdan destek alamadığınız ve kimseden avuntu bulamadığınız bu devreyi iç düzeninizi kurmak için kullanın. Kendinizle konuşmaktan kaçındığınız konuları ortaya dökün... Fiziksel ve zihinsel olarak ihmal ettiğiniz sorunlarınızı, ne zamandır rafta duran aksamış işlerinizi ele alın ve gerekirse radikal çözümler üretin. Bu bir masa temizleme, tamamlama ve tamamlanma sürecidir. Bir sonraki aya bomba gibi girmek ve daha sağlıklı bağlantılar kurabilmek için şu anda bundan daha iyi birşey yapamazsınız.

YAY ve Yükselen YAY: Bu ay risk iştahınız yüksek! Burnunuz iyi koku alıyor da olabilir hakikaten ama siz yine de spekülatif işlere, sonu belli olmayan maceralara temkinli yaklaşın. Altılıda banko verecek denilen listelere bütün maaşınızı yatırmaktan kaçının. Kimseye hava atmak ya da sözünüzü geçirmek için paranızı, zamanınızı, prestijinizi saçıp savurmayın, değmediğini gördüğünüzde geç kalmış olabilirsiniz. Projelerinizi ve fikirlerinizi ortalığa dökmeden detayları tekrar tekrar kontrol edin. Aniden aşık olursanız, hemen bütün arkadaşlarınızla tanıştırmaya kalkmayın, ya da sırf çevrenize uygun olduğunu, yanınıza yakıştığını düşündüğünüz için bir insanla yakınlık kurmayın. Prestijimi arttırayım derken kaybedebilirsiniz. Bir de bu aralar içinizden birilerine iyilik yapmak gelirse, sakın bunu birşeyler elde etmek hesabıyla yapmayın. İyilik egoyu kabartmak için değil, samimiyet alçakgönüllükle yapıldığında yerini bulur.

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK: Oğlakların özel hayatları ile ilgili kararlarına çok dikkatli etmeleri gereken bir zaman! Ani evlilik kararları için hiç iyi bir dönem değil. Ev alıp satmak için de çok acele etmeyin. Evliliğe giden ilişkilerinizde ertelemeler ya da süren evliliklerde boşanma kararları gündeme gelebilir. Aile ortamınız ve yaşam akışınız, ebeveynlerinizin sağlığı ya da aile fertleri arasındaki ilişkiler nedeniyle düzensizleşebilir. Olan bitenler ilk başta sizi sarsıyorsa da, boşuna korku ve paniğe kapılmayın.  Zarar gördüğünüzü düşünüyorsanız, hırsla, intikam duygusuyla davranmaya kalkmayın. Değişen her ne ise, sonuç dengeli ve ılımlı davrandığınız sürece hayrınızadır. Bu aralar sorumluluklarınızda ve pozisyonunuzda değişiklikler olursa, bu geçişin alıştığınız düzene getireceği değişikliklere sabırlı olun. Zamanla ve dirayetle herşeyi leyhinize çevirebilirsiniz.

KOVA ve Yükselen KOVA: Sırların ifşa olacağı bir zaman! Ağzınızdan kaçıracağınız bir laf ya da yazacağınız bir mesajla kendinizi açığa çıkartan siz de olabilirsiniz. Ya da çevrenizdeki insanlar hakkında bu güne kadar gözden kaçırdığınız bazı gerçekleri ani gelişmelerle farkedebilirsiniz. Ne olursa olsun, hem ilişkilerinizde hem de iç dünyanızda bazı değişiklikler yaşanacağı kesin! Varsın olsun. Bize zarar veren gerçekler değil, zanlarımızdır... Tek uyarım; ortaya çıkan ne olursa olsun, dürüst ve adil kalmaya özen gösterin. İtiraf ise yapın, yalana bahaneye başvurmayın. Bedel alacaksanız isteyin ama aşırıya kaçmayın. İnançlarınıza ve vicdanınıza uygun davrandığınız takdirde kaybı kazanca, riski fırsata çevirebilirsiniz.

BALIK ve Yükselen BALIK: Daha iyisini hak ettiğinizden eminsiniz. Sözünüzü geçirmek, ağırlığınızı koymak, değerinize uygun davranış görmek ve alacağınızı almak istiyorsunuz artık! Atak yapmaya, tepki vermeye, ne zamandır uzlaşma içinde götürdüğünüz ilişkilerde değişime hatta yıkıma neden olacak  adımları atmaya eğilimlisiniz. Bu aralar, para harcama biçiminize dikkat edin ve borç ya da kredi alırken çok dikkatli olun. Sonradan altından kalkamayabilir ya da geçmişten gelen borçlarla yüzyüze kalabilirsiniz. Öte yandan alacaklarınız veya itibarınızın iade edilmesi gereken konular varsa, bu ara onlar da gündeme gelebilir. Ya da sağlık konusunda ertelemiş olduğunuz tedavileri görebilir ve kalıcı sonuçlar alabilirsiniz.
Bu Dolunay, hayatımızda beklenmedik ya da ertelenmiş değişimleri tetikleyecek gibi duruyor... Oysa biz hep düzeni korumak ya da geçmişte kaybettiklerimizi kazanmak derdindeyiz! İnsan oğlunun paradoksu geçmişin kızgınlıkları ya da özlemleri ile gelecek endişeleri arasında kaybolduğu için, günü değerlendirememektir. Oysa bizim olmayan şeye sahp olmamız zaten mümkün değildir! Ellerimiz, kalbimiz ve zihnimiz ne kadar açık olursa, yaşamı o kadar verimli yaşar ve o kadar anlamlı işlere vesile oluruz.

THROW IT AWAY bu düşünceyi melodilere dökmüş  bir parça - Abbey Lincoln da mükemmel yorumluyor


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=j2OO3vuk3r4&feature=related]

Hiç yorum yok: