3 Ekim 2012 Çarşamba

İMAN'lı Olma Zamanı!


Çok özel bir durum gerçekleşmek üzere... Neptün ne zamandır Balık'ın 0 derecesinde. Şimdi biz hem Satürn'ün Akrep'in 0 derecesine hem de Venüs'ün Başak'ın o derecesine geçişine şahit olacağız. Bu durumda Venüs ve Neptün birbirlerine tam bir zıtlık içinde olacak, Satürn'e ise 60 derecelik açılarla bağlanacaklar.

Venüs ve Neptün karşıtlığına pek iyi gözle bakılmaz. Uçuk kaçık arzulara, boş umutlara kapılmaya müsait bir açı olduğunu söylerler.
Ancak bu açı, manevi bir sarhoşluk, algı açıklığından kaynaklanan bir vecd haline de işaret eder. Böyle hallerin cennet makamına mahsus olduğu ve dünya makamında pek makbul olmadığını düşünenler olabilir... Varsın olsun!

Gözlerimiz yaşararak, canı gönülden ettiğimiz dualar umut dolu vecd halleridir. Yine bilirsiniz Satürn çerçeve koyar ve sabitler. Duaya ve umuda konulacak en iyi çerçeve, İMAN'dır. Yani, Rabbin yardım ve yol göstericiliğinden bir an bile şüphe etmemek. Ve bundan yararlanabilmek için, dürüstlükten ve doğruluktan çıkmamak. ''Yolunu düz, kalbini temiz, imanını sağlam tutanlar için herşey mümkündür!'' diyen bir görünüm oluşuyor gökte.

Bu oluşumun bir de ziyaretçisi var; Güney Ay Düğümü ile 150 derecelik açı yapan Merkür, Satürn ile kavuşuyor. Yani geçmiş deneyimlerimiz bizi karamsar düşünmeye itiyor olabilir. Ayrıca, Venüs Kuzey Düğümü ile kavuşan Mars'a kare yapıyor. Beklentilerimiz ve bir çıkış yapma arzumuz üzerimizde artan baskılar oluşturabilir, öte yandan rehavete düşkün yanlarımız da ileri gitmemize mani olabilir.

Bu ''caydırıcı'' açıların etkilerini yönetmenin de tek yolu yine düşüncede ve tavırda imanlı olmak! Yolun sonundaki ışığa kadar yürüyenler, doğruluktan ve gayretten kopmadıkları sürece, çıkışı göreceklerine bütün kalpleriyle iman edenler olacak. Diğerleri ya hüzün ve yılgınlık, ya korku, ya kendine ve başkalarına ihanet, ya intikam sapaklarında oyalanmakta...

Ha gayret Dostlar, yoklayın kalbinizi! Evham, endişe, vesvese ve hayal kırıklıklarının sizi geri çevirmesine, zaaflarınızın sizi boşvermişliğe ya da vicdanınıza aykırı çözümlere yöneltmesine izin vermeyin. Bunlar önemli sınavlar... Bunları geçen, başka bir perspektiften görecek yaşanan serencamın aslını!

Çok ciddi yazdım dimi :)

O zaman bu yazıyı iman hakkında yazılmış en keyifli parça ile bütünleyelim George Michael - FAITH


Hiç yorum yok: