24 Ekim 2012 Çarşamba

Mars - Retro Jüpiter'e Karşı ... Hep Yalnız Bir Avcı Olmak Zorunda mıdır Yürek?

Avcı - Vladimir KUSH

Carson McCullers'ın çok sevdiğim bir kitabının adıdır bu ...  ''Yalnız Bir Avcıdır Yürek'' ... Yalnız olduğu doğrudur yüreklerimizin. Yol arkadaşları olsa da her yürek kendi sesi kendi tercihleri ile başbaşadır. O bitmeyen avcılık hali ise, adeta bu yalnızlığı görmezden gelme çabası gibidir!
Mars Yay'da Juno ile yanyana... 

Tam gaz, pupa yelken, aklımıza takılan her hedefe koşmayı arzu ediyor bir yanımız ve kendisine uyumlu eşlikçiler aramakta. Ne var ki, İkizler'deki Retro Jüpiter ile karşıt bir konuma geçmeye başladı Mars.  


Yapabileceklerimiz hakkında daha geveze, ama yapmak konusunda daha çekimser, geçmişe dönük sorgulamaları bitiremedikçe, geleceğe  ya da  basitçe kendimize olan güvensizliğimizi aşmakta daha yetersiz bir hal alabiliriz.

Yalnızlığın ürkütücü yanı, sessizlikte duyulan iç sestir. İç sesimizle arkadaş olmayı öğrenemediysek, hep aksiyon, hep gürültü, hep onaylayıcı ya da yüceltici insan ilişkilerinden gelen bir tür avuntu peşinde oluruz. Ama içimizdeki avcı doymak bilmez bir türlü! O yüzden ne fethedilen yürekler, ne  işgal edilen ve dağıtılan ortamlar, ne kazanılan tartışmalar, ne tazelenen bağlantılar, avcı yüreğin içindeki yoksunluk hissini iyileştirmeye yetmez!

Kendiyle yüzleşemeyen, kendini sorguya çekip dürüstçe değerlendiremeyen, kendine bir yön seçip ona sadık kalamayan yürek, her daim huzursuz, her daim hırçın ve hep doyumsuz olacaktır! Yalnız avcıları evde tutmak meraklısı olanlara da küçük bir dip not düşmekte fayda var; ''Kendiyle dost olamayan insandan, kimseye yar olmaz!''

Yalnız Avcı şarkısı deyince ilk aklıma gelen Rod Stewart'ın muhteşem parçasıdır I WAS ONLY JOKING  ...''Ben sadece dalgamı geçiyordum Güzelim... Sadece korkumu saklayacak bir yol bulmaya çalışıyordum!  Aptalın tekiyim kısacası ... Kaybetmeye mahkum bir aptal!''


Hiç yorum yok: