31 Ekim 2012 Çarşamba

VENÜS – URANÜS Karşıtlığı … Rio Karnavalı Efekti :


Venüs, öz hakiki sahibi Terazi’de yol almaya başladı. Bu hepimizin değer verdiğimiz, sahip olduğumuz, zevk aldığımız, anlam yüklediğimiz şeylerle ilişkimizi düzenlemek eğilimi duyacağımız güzel bir devre. Ancak Koç’un 5. derecesinde Retro konumda olan Uranüs, Venüs’ü karşısına alıyor ve ”EMİN MİSİNİZ?” der gibibütün önemsediğimiz işler, duygular ve kişilerle ilgili kararlarımıza burnunu sokuyor! Üstelik, hem Venüs hem de Uranüs Pluto ile kare durumda oldukları için, çok değer verdiğimizi ya da önemsediğimizi düşündüğümüz şeylerle ilgili beklenmedik gelişmeler yaşamaya ya da attığınız adımlarla ortalığı hallaç pamuğu gibi atan değişikliklere yol açmaya hazır olun :)

Alternatif Blog http://junoastrology.com/2012/10/31/venus-uranus-karsitligi-rio-karnavali-efekti/#more-1139



Durumu biraz daha açmak gerekirse; Venüs arzular! Uranüs ile karşıt olunca her zaman arzulamadıklarına karşı bir ilgi ya da kendine müsade etmediği şeyleri yapmak için dayanılmaz bir eğilim duyar. Pluto ile kare yapınca da, tutkudan, özlemden, kıskançlıktan gözü kararır… aşırı sahiplenici, hatta belirleyici ve talepkar olmaya, istediklerini gayrı-meşru yollardan elde etmeye, hayal kırıklığı yaşadığı konularda dengesiz veya intikamcı davranmaya yatkın olur. Bu devrede etkili olan Jüpiter-Mars karşıtlığının da, uygunsuz odaklara yönelik maksadını aşan atılımlar yapma eğilimini desteklemesi yüzünden, mantık ve sağduyu faktörü biraz daha geri planda kalabilir. Merkür’ün kendini dağıtmaya meraklı Yay’da olması da cabası…

Sonuç itibariyle, bastırılmış arzularımızın, ihmal edilmiş özlemlerimizin, gerçekte taşıdıkları değerin çok üzerinde bir önceliğe bürüneceği bir zamandan geçeceğiz. Üzerinde ”BENİ ÖPME” yazan herşey elma şekeri kadar cazip olacak. Bu devrede; sadece tadına bakmak için gireceğimiz ilişkiler, içimizde ukde kaldı diye girişeceğimiz boyumuzu aşan işler, bin tane bahane bulup ihtiyaç haline dönüştüreceğimiz gereksiz harcamalar, hayatımızdaki bütün öncelikleri elimizin tersiyle itmemize neden olabilir! Bu da orta ve uzun vadede ilişkilerimize, cebimize, statümüze ya da basitçe kendimize saygımıza zarar verebilir…

4-5 Kasım ‘a kadar nefsinize hakim olun… Yoksa Pluto karesinin daha ön plana çıkacağı 7-8 Kasım’a kadar süren devrede, tercihlerimizin sevimsiz sonuçlarını görebilir ve pişmanlık yaşayabilirsiniz.

Bu arada, kaçamak yapan değil, kaçamakları yakalayan olma ihtimalimiz de var elbette! Özellikle geçmişte yaşanmış ve üstü örtülmüş ya da sinsi sinsi devam eden kaçamakları aniden farketmek, maddi manevi bizi oyuna getiren insanlar olduğunu keşfetmek de olabilir menümüzde… Bu durumda da, vereceğimiz tepkilere dikkat etmemiz gerekiyor. Venüs-Pluto karesi hırs yaptırır adama! ”BANA HA! HEM DE BANA… BEN BUNU KENDİME YAPTIRTMAMMM!!” kıvamında intikam ataklarına, ya da kıymeti olmayan şeye tırnaklarımızı geçirmek gibi gereksiz eforlara yol açabilir.

Terazi’deki VENÜS’ün dersi arzuları dengelemeyi, öncelikleri düzenlemeyi öğrenmektir! Uranüs ve Pluto baskısı altında kalması yüzünden, denizin bulanması, dipteki yosunların üste çıkması tercihlerimizi elden geçirmek, zaaflarımızda yüzleşmek ve onları kontrol altına almak, önem verdiğimizi düşündüğümüz şeylerin gerçek değerini bir daha saptamak, bunları hayatımızda tutmak için neleri göze alabildiğimizi, neleri almadığımızı kendimize itiraf etmek, alışkanlık ya da sahiplenicilik nedeniyle raf ömrü dolmuş ya da içi boşalmış olan ilişki veya konumlara tamah etmemek… gibi hayırlı sonuçlara vesile olabilir.

RİO KARNAVALI’nı keyifli ve hasarsız atlatmanız dileğiyle ;)

I CAN’T GET NO SATISFACTION … 70′lerin herşeyin en abartılısını isteyen ve keyif almak için her yolu deneyen ruh halini mükemmel anlatan bir Rolling Stones parçasıdır … TATMİN OLAMIYORUM :) … Keyifli bir orijinal kayıt bulduğum için ayrıca memnunum!


Hiç yorum yok: