15 Ekim 2012 Pazartesi

YENİ AY 15 Ekim 2012′de … Anka Kuşu’nun Dirilişi

Anka Kuşu’na – hani şu yanıp yanıp küllerinden doğan efsane yaratığı – en çok benzeyen varlık Ay’dır aslında… Çünki 28 günlük döngüler halinde zirveye tırmanış, düşüş, yokoluş ve diriliş temasını tekrar eder. 15 Ekim’de yine bir sıfır noktası yaşayacak Kaf Dağı’nın Prensesi… Terazi BurcundakiGüneş‘in koynundan yeniden doğacak, hem de yokoluş ve küllerinden yükselişi temsil eden 8. evde! Daha iyisi… Ay-Güneş ikilisi göklerin en şanslı sabit yıldızlarından biri olarak bilinen SPICA ile kavuşum halinde.

Yeni Ay, haritanın yöneticisi Jüpiter’le ve Kova’daki Yükselenle tam kavuşumda olan Şans Noktası (Part of Fortune) ile yumuşak üçgenler yapıyor… Demek ki, 15 Ekim sıkıntılar ve yıkımın ardından yapılacak yeni ve temiz başlangıçlar için çok iyi bir zaman.

Öte yandan harita yöneticisi Jüpiter, Ay’ın doğal mekanı olan 4. evde yani çıkış noktamızı, köklerimizi temsil eden yerde, fakat Retro… Jüpiter İkizler’e yerleşmiş ama İkizler’in yöneticisi Merkür, vesveseli Akrep’te ve Jüpiter’e 150 derecelik bir açı içinde. Bu görünüm, adeta taşıdığımız yüklerin, olumsuz deneyimlere bağlı gelişen kaygılar ve beklentilerin, hayatımızdaki kısır döngülerin bir tarifi…

Gelgelelim, Merkür’ün durumu enteresan! Akrep’te, 8. evde ve ”Köklü Reformlar”ın habercisi Zuben El Genubi sabit yıldızı ile kavuşuyor. Meali; deneyimlerimiz bize iç dünyamızda ve hayat biçimimizde bazı köklü reformlar yapmamız gerektiğini pek güzel gösteriyor. Zira içinde yaşadığımız koşullar da gün be gün değişmekte…

Beklentilerimiz ve aldığımız karşılıklar bu ayın ana menüsünde olacak büyük ihtimalle… İlişkilerimizi sorgulayacağız ama yalnız karşımızdakileri suçlamak yetmez… kendimizi de sanık sandalyesine oturtmamız gerekecek! Zira, 1. evde AX yani ”sebep” ile kavuşan Neptün Chiron ikilisi vicdani hesaplaşmaları tetiklemekte. 7. evde yani ortaklıklar ve ilişkiler evinde yerleşen Başak’taki Venüs ise Vertex yani ”sonuç” ile birlikte.

Venüs’ün yöneticisi Terazi, Yeni Ay’ı ağırladığı için, Yeni Ay Venüs’ün deneyim ve çıkarımlarının izlerini yansıtıyor… Bu ikiliye Jüpiter ve Mars ikilisinin de dahil olmasıyla bir büyük karemiz oluşmuş durumda gökte. Yani bildiğimizi sandıklarımız yaşarken öğrendiklerimizi, bizim doğrularımız hayatın gerçeklerini tutmuyor ama bizim de dediklerimiz yaptıklarımızla aynı değil! Hani dürüst olmak gerekirse, kendimize kesmemiz gereken fatura miktarı da kabarmakta :)

”Ay Juno, açık mavi başladın ama lacivert gidiyorsun… Bu Yeni Ay’da bizi feraha çıkaracak olan nedir?” dediğinizi duyar gibiyim! Ama cevabı ben demiyim, Ay düğümleri söylesin… Geçmişimizi temsil eden Güney Düğümü Ay’ın karanlık yüzü Lilith ile elele 3. evde… Yani ”ben böyleyim naapiyim!” diye oyunbozanlık ettiğimiz durumlar bize pek hayır getirmiyor. Kötü düşünmekle, sert konuşmakla, vesvese ve vehim içine gömülmekle değişmeyecek hiç bir şey! Ufuk çizgisine yakın duran ve Mars-Juno ikilisi ile flört eden Kuzey Ay Düğümü ise, Yay’da ve doğal mekanı 9. evde… Anka Kuşu, önce dürüst olmak ve kaçamaksız bir durum tesbiti yapmak zorunda. Sonra küllerinden doğup, başka ufuklara uçabilir.

Nereye ve nasıl uçacağımıza gelince, bunun cevabı da aslında içimizde. 8. evde Akrep’te yerleşmiş olan Satürn, 11. evde Oğlak’ta seyir tutan Pluto ile karşılıklı ağırlama halinde ve Yükselen çizgisine 5 derecelik bir orbda duran Balık’taki Neptün ile üçgen yapıyor. YANİ; Gökler fısıltılarını doğrudan kalbimize gönderiyor bu Yeni Ay’da… Yeter ki o sese kulak verelim! Taze bir sabahla taze ufuklara yönelmek için doğacağız Ay’la beraber. YOLUMUZ AYDINLIK, KALBİMİZ HUZURLU, MENZİLİMİZ HAYIRLI OLA!

Burç ve Yükselen Burç’a göre YENİ AY’ın etkilerini aşağıda aktardım ama herkes burcunu okuyup kaçmasın diye önce MÜZİK!

Abbey Lincoln, caz tarihinin en ilginç divalarından biri… İnsanın gönül telini zangır zangır titreten bir yorumcu olmanın ötesinde, şarkılarını kendi yazıp besteleyen özel bir insan. Bu parçayı kendisini ”sonsuz cömertliğinden yaratıp göğün masmavi olduğu bir günde buraya gönderen” ile dertleşmek için yazmış…

DOWN HERE BELOW – AŞAĞIDA OLMAK

”Buralarda, değişimin rüzgarları esiyor gecenin içinde …

Ruhumun karanlıkta yolu bulması ve parıldayan sabah ışığına doğması için dua ediyorum.”



KOÇ ve YÜKSELEN KOÇ: Koçların aşktan, derin ve sıkı bağlardan, yaşamlarını ve işlerini paylaştıkları insanlardan, yani hayat ortaklıklarından yana yeni gelişmeler yaşayacakları bir dönem var önlerinde… Hayatınızın hızla ve beklenmedik biçimde değişiyor olması ya da arada bir meydana gelen sarsıcı olaylar, size kendinizi çıplak hissettirebilir bu ara. Ama insan ilişkileri böyle zamanlarda asıl değerini belli eder. Kaybetmek korkusu ya da kendinizi korumak arzusunun, sizi doğallıktan koparmasına izin vermeyin! Beklenti ve tahminlerinizin hiç bir türlü işe yaramayacağı deneyimler var önünüzde. Ve böyle duurmlarda samimiyet her daim işe yarar!

BOĞA ve YÜKSELEN BOĞA: Boğalar için, şüphe ve belirsizlikleri giderme, herşeyin adını koyup önemini ve önceliğini belirleme zamanı! Hayat rutinlerinizle – günlük yaşamınızı planlama biçiminiz, çalışma yöntemleriniz, iş arkadaşlarınız, yemek-uyku-çalışma ritminiz ile ilgili yeni düzenlemeler yapacaksınız. Sağlık önlemleri de almanız mümkün! Bu dönemde ele alacağınız hiçbir sorun yeni değil, hepsi ertelenmesi mümkün olmayan, patlama noktasına gelip kapınıza dayanan konular. Ama sandığınız kadar zorlanmayacaksınız. Çünki deneyimlerinizden hareketle nelerin size yararlı nelerin yararsız, nelerin gerekli nelerin anlamsız olduğu hakkında yeterince fikir sahibisiniz. Yakın ilişkilerinizde de yeni açılımlar yapmanız mümkün. Biraz katı olma eğiliminiz mevcut ama bu kararlılığınızı vicdanınızla dengeleyin derim…

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER: Yepyeni başlangıçların eşiğindesiniz… Yeni kalp çarpıntıları, yeni projeler, ”hadi bakalım” denilip kapağı açılacak yeni sürpriz kutuları! Böyle söylenince hepsi kulağa hoş geliyor ama, asıl YENİ’lenmesi gereken sizsiniz! Yeni insanlara ve olaylara eski yaklaşımlarla gitmemek için dikkatli olun. İki tuzak var önünüzde; 1) Çok özgün bir durumu her zamanki tutumunuzla tanıdık bir hikayeye çevirmek 2) Çok tanıdık bir duruma fazla anlam yüklemek. Sizin klasik zaafınız nedir? Bunu en iyi siz bilirsiniz… Üstelik bu aralar mukakemeniz biraz zayıf ve her zamankinden daha fazla güvenlik ihtiyacı içindesiniz! Dolayısıyla, kucağınıza düşen paketleri özenle açın… Sonuçta evrenin yolladığı bütün paketler, onları değerlendirebildiğimiz sürece birer hediyedir.

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇ: Yengeç’lerin hayatında bu aralar gerginlik oluşturabilecek kadar hızlı bir trafik var. Gündelik sorumluluklarıyla başetmekte zorlanmalarına karşın, tutmaları gereken sözler, yapmaları gereken ek işler olabilir. Aile meseleleri, yaşadığınız evle ilgili yenilik ya da düzenlemeler bu ara gündemin tam tepesine oturmuş durumda. Zaman ve kaynak bulmak konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Ama Yengeçler’e iyi niyetler ve temiz bir kalbin onların en büyük hazinesi olduğunu önemle hatırlatmak isterim! Bu ay sakın savunmaya geçmeyin ve kendinizi insanlara kapatmayın! Olana bitene karşı geniş ve size itiyaç duyan insanlara karşı ilgili, anlayışlı ve cömert olun! Bunu başardığınız takdirde, görünmez bir elin, hayatınızı ummadığınız şekilde düzene koyduğuna şahit olabilirsiniz. En kıymet verdiğimiz şeyleri paylaşmanın ve en dar zamanda verici olmanın getirisi büyüktür derler…

ASLAN ve YÜKSELEN ASLAN: Kayıpların getirdiği hüzün ve pişmanlıklar… Bu Yeni Ay’a böyle bir bavulla girdi Aslanlar! Sandığınız gibi çıkmayan insanlar oldu ya da siz onlara uygun şekilde davranmadınız. Kaçırılmış fırsatlar oldu ya da siz fırsatı yanlış yerlerde aradınız. Ama işte elde kalan da belli! Dolayısıyla şimdi koları sıvayıp, yeni iletişim ve hareket alanları açma zamanı… En çok da, ilişkilerinizle ilgili kararlar almaya ve çevrenizi yeniden yapılandırmaya odaklanacaksınız. Cebinize koyduğunuz deneyimleri iyi gözden geçirin! Temkinli olmanın ve hayatınızı yeniden düzenlerken aynı sorunları yaşamanıza engel olacak şekilde davranmanın en iyi yolu, kararlarınızı alırken deneyimlerinize tarafsız gözlerle bakabilmek!

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAK: Başaklar bu ara sınırlarını zorladıkları bir dönemden geçiyorlar. Kaynaklar kısıtlı, güvenlik hissi zayıf, koşullar boğucu ama dış dünyadan gelen talepler de yüksek mi yüksek… Öte yandan, geçmişte çalışılmış iş yerlerinden eski bağlantılardan, başlanıp yarım kalmış projelerden gelebilecek iş ve kazanç fırsatları var! Ama bunları değerlendirmek için de yapmaları gereken fedakarlıklar olabilir… İşbirliği kurmak için bazı yüzleşmeleri veya vicdan muhasebelerini göze almak durumunda kalabilirler. Sizi daha önce hayal kırıklığına uğratmış olanlara temkinli davranın ama eğer ilişkilerinizi duygusal beklentilere girmeden yürütebilirseniz, eskiden yaşadığınız sorunları tekrar yaşamazsınız. Haksızlık ettiğiniz insanlar ve ihmal ettiğiniz bağlantılar konusunda da dürüst olun ve gereken özveriyi sunmaktan kaçınmayın. karlı çıkan yine siz olacaksınız!

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİ: Yepyeni fırsatlarla karşılaşacağınız bir devreye giriyorsunuz. Ama içiniz sıkıntılı, beklentileriniz olumsuz, değerlendirme kriterleriniz dar, tavırlarınız sert ve ödünsüz. Bu devrede kendi öneminizi ve yeteneklerinizi abartmamaya ve insanları da küçümsememeye ve ayrıntıları göz ardı etmemeye dikkat etmenizi öneririm. Bazı adımların üstündeki muz kabuğu yazısını görmeyebilir ve kendinizi uçuyorum sanırken kayıp düşmüş bulabilirsiniz. Daralmış ruh halinizden kurtulmak istiyorsanız, yeni ufuklara açılın ama kendi rüzgarınıza kapılmayın. Kimseyi kolay lokma olarak görmeyin. İlişkilerinizde bir Terazi’ye yakışmayacak beceriksizlikler yapmamaya, adalet ve saygı ölçülerini korumaya özen gösterin.

AKREP ve YÜKSELEN AKREP: Bu ay asıl küllerinden doğmaya hazırlananlar Akrep ve Yükselen Akrepler! Sürüncemede kalan herşey hızla temizlenecek… Akrebin kartal olup uçma zamanı geldi. Ama bilirsiniz kartallar ömürlerinin bir döneminde oldukça zor bir değişimden geçerler; bir kovuğa çekilip, eskiyen tüylerini tek tek yolar ve artık işe yaramayan gagalarını taşlara vurarak kırarlar… Ardından çıkacak olan yeni tüyler ve gaga onların yaşam süresini uzatır ve performanslarını yeniden zirveye çıkartır. Bu her yiğidin göze alabileceği bir süreç değildir. Ama Akrep’i ikinci simgesi olan Kartal’a dönüştüren, böyle acı verici değişimleri yapma yeteneğidir. Bu Yeni Ay’da birçok Akrep’in iş hayatı, yaşama biçimi ve sağlığıyla ilgili radikal kararlar almaları mümkündür.

YAY ve YÜKSELEN YAY: Bu Yeni Ay’da kendinizi risk almaya pek yatkın hissedecek ve bir sürü ani karar alıp hızlı girişimler yapma eğilimi göstereceksiniz. ÇOK ACELE ETMENİZİ TAVSİYE ETMEM! Bir kere iş hayatınız ve özel hayatınızdaki aksamalar ve hayal kırıklıklarından dolayı çok sıkılmış durumdasınız ve çıkış noktası arıyorsunuz. O yüzden birşeyi yapmış olmak için yapmak eğiliminiz biraz yüksek. Ayrıca kendinizi sıkışmış hissetiğiniz için denenmiş ilişkilere yeni şanslar vermek, kürkçü dükkanlarını şöyle bir dolanmak niyetindesiniz. Eski beraberliklerinize ışık yakarken veya eskiden birlikte iş yaptığınız insanlarla yeniden iletişime geçerken, karşılıklı niyetlerinizi ve beklentilerinizi iyice anladığınızdan emin olun. Güç her zaman yapabildiklerini göstermek değildir… Bazen de yapmamak dirayetini göstermektir.

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAK: Bu Yeni Ay’ın Oğlaklara getireceği yeni tanımlar, statü değişiklikleri, sorumluluklar ve yükümlülükler var. İş değiştirmeye niyetlenmeniz ya da yaşama biçiminizde yenilikler yapmanız mümkün. Ya da aksamış, rafta kalmış işleri elden geçirmeniz ve bunları tamamlayarak ummadığınız kadar iyi sonuçlar elde etmeniz söz konusu. Her halükarda, eskinin tamamlanması halinde yeni kazanımların kapısı açılıyor. Bu dönemde, ilişkilerinizde dürüst, ilkeli, vicdanlı olmaya dikkat edin. İnsanlarla da eski hesaplarınızı kapatmanız gerekebilir. Size güvensizlik gösterenlere karşı dürüst ve kararlı davranın. Bastırılmış kızgınlıklarınızı da dolaylı yollardan dile getirmeyi bir kenara bırakın. Yapmak istediğiniz ve istemediğiniz şeyleri açıkça söyleyin ve insanları da sizinle dürüstçe iletişim kurmaya cesaretlendirin. Zira akacak kan damarda durmaz. Ayrıca, değişimden korkmayın… Zira bir Oğlak her koşulda ayakta kalmanın bir yolunu bulur ve her durumdan kendine bir vazife çıkartır!

KOVA ve YÜKSELEN KOVA: Bu Yeni Ay, Kovalara ”Artık Yolun Açık” diyor! Aksamış, tıkanmış, belirsizliğe girmiş ne kadar işiniz varsa hepsinin önü açılır ya da nasıl gelişeceği hakkında net bir görünüm oluşur. Yolculuk planlarınız varsa bu ay gerçekleşebilir. Eski sorunlara yeni çözümler getirebilirsiniz. Ritmi düşmüş aşklar tazelenebilir ya da eski aşkları bitirip yenilere şans verme eğilimi doğabilir. Akademik konularda da önünüz açık. Tek yapmanız gereken, somurtmayı ve kötü senaryolar yazmayı bırakıp, bir adım atmak! Bir telefon, bir çaba, bir taze girişim… Yeni Ay’la birlikte ölü toprağını üzerininzden atın! Pişman olmayacaksınız…

BALIK ve YÜKSELEN BALIK: Bu Ay’ın ANKA KUŞU TOP LİST’ine en tepeden giriş yapan bir diğer burç da Balık! Boşanmak, ev taşımak, sağlık sorunlarıyla ilgili kalıcı çözümler bulmak, hepsi bu Yeni Ay’ın menüsünde… Artık hangisi size uyuyorsa… Hiç biri değilse, bitmeyen depresif hallerinize çare bulacaksınız! Artık kendinizi yenilemek, yaralarınızı onarmak, yıkılmış zeminleri temizleyip taze ve gelişmeye elverişli alanlar açmak mecburiyeti kaçınılmaz bir halde. Sizi doyurmayan ya da sürdürülmesi mümkün olmayan ilişkilere ve ortaklıklara sırt dönmekten daha fazla kaçınmayın. Oluruna bırakacak birşey yok çünki oluru yok! Bırakın su herşeyi temizlesin… İş hayatınızla ilgili radikal çıkışlar ve yeni başlangıçlar yapma ihtimaliniz var. YAPIN! Geciktirmeyin… Sağlık sorunlarınızla ilgili kalıcı adımlar atmak için de çok uygun bir zaman. Bedeninizi, yaşam düzeninizi ve duruşunuzu yeniden yapılandırmak için Yeni Ay size açık çek veriyor. Kolay Gele!

Hiç yorum yok: