1 Ocak 2014 Çarşamba

1 Ocak 2014 Oğlak’ta Yeniay … Burçlara Göre Etkiler




1 Ocak 2014 tarihinde, İstanbul merkezli olarak saat 13:14 itibariyle yaşanacak Yeniay oluşumunun GENEL etkilerini http://junoastrology.com/2013/12/28/1-ocak-2014-oglak-burcunda-yeniay-ektiklerimizi-bicme-zamani/ linkindeki yazıda geniş olarak tariflemiştim.

Özetle ”bu güne dek yaptıklarımızın doğrudan sonuçları ve dolaylı etkileri değerlendirilecek ve ileri dönük pozisyonumuz, sorumluluk ve yetkilerimizin kapsamı, bu değerlendirme ile belirlenecek” diyebiliriz bu Yeniay’ın teması için. Yani zaman ”Ektiklerimizi Biçmek” zamanı…

Burç ve Yükselen Burç’a göre temalara gelince;

KOÇ ve Yükselen KOÇ: Koçlar için ”imaj tazeleme” zamanı… Parlamak istedikleri alanlarda varlıklarını hatırlatmaları, atağa kalkmaları ve eğer geçmişte bıraktıkları izlerden hoşnut değillerse, biraz gayret edip bu açıkları kapatmaları gerekiyor. Eğer temel meseleleri kariyer ise, özel hayatlarıyla ilgili hissettikleri kaygıları bir süreliğine bir yana bırakmalarında fayda var… Zira yeterince güven vermezlerse, birlikte iş yapacakları kişilerden ummadıkları tepkiler alabilirler. Unutmayın; herkesin yeri doldurulabilir! Öte yandan eğer ”hariçten gazel atma” eğilimleri yüzünden özel hayatlarını darmadağın ettilerse de, onlar için kıymetli olan insanlar ilişkilerine emek vermeleri ve kendilerini affettirmeleri gerekir. Zira sel gider, kum kalır! Eğer iddia ettikleri şeylerin arkasını doldurabilir ve önlerine koydukları profesyonel ve kişisel hedeflerde tutarlılık gösterebilirlerse, yazla beraber özledikleri gibi coşkulu, verimli ve keyifli bir dönem onları bekliyor :)

BOĞA ve Yükselen BOĞA: Boğalar için ”iman tazeleme” zamanı… Söyleyip söyleyip yapamadıkları şeylere aslında kendilerinin de inanmadıklarını fark etmelerinde fayda var! Geri çekildikleri ya da yeterince varlık gösterememekten şikayet ettikleri konuların hepsi ile ilgili, derin korkular barındırdıklarını kabul ederlerse, korkunun gölgesinden çıkmaları da mümkün olabilir… Bir süredir hayatlarında tutmaları ya da içlerinde tutmaları gerekmeyen şeylere seyirci kaldıkları için, bağışıklık sistemleri de her zamanki kadar güçlü olmayabilir. Fiziksel sorunlar, bazen temizlemekten korktuğumuz iç çatışmaların bir yansımasıdır. Adım attığınız zaman, bedeninizin de sizi desteklediğini görmekten mutlu olacaksınız! Mart ayına kadar kendinizi içten ve dıştan rektifiyeye alın. Vicdanınızla davranışlarınızı, inançlarınızla korkularınızı karşı karşıya koyun ve kendinizle yüzleşin. O zaman yılın geri kalanında iç barışınızı sağlamak daha kolay olacaktır… Ha gayret Boğalar :))

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER: İkizlerlerler için ”kredilerini tazeleme” zamanı… Karşılığını alamadan yaptığınızı düşündüğünüz maddi ve manevi yatırımlar, size yol su elektrik olarak – duruma göre fatura ya da bonus halinde – geri dönmeye başlayacak ;) İnsanlar nezdindeki gerçek kıymetinizi anlayacak ve hayatın size sunduğu olasılıkları yeni bir gözle değerlendirmeye başlayacaksınız. Ayrıca değer verdiğiniz kişilerin gerçek yüzleri de sizin için – olumlu ve olumsuz anlamda – görünür hale gelecektir. Risk olarak gördükleriniz fırsata da dönüşebilir ama yine de ABARTMAYIN! Elbette cepten yemeyi abartmış ve kredilerini fazlasıyla tüketmiş olan İkizlerlerler arasındaysanız, bu dönem size risk iştahınızı azaltmak yönünde uyarılar getirecektir. Elinizde kalanı gerçekçi bir gözle değerlendirin ve yeniden yapılandırma çalışmalarına bir an önce başlayın! Kolay gelsin :)

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ: Yengeçler için ”konratlarını tazeleme” zamanı… Ne zamandır sizi rahatsız eden konularda, yeni bir açıklığa kavuşacaksınız. Kaygılı olduğunuz için kendi enerjinizi baskılamak ya da etrafınızdakilere duygusal baskı uygulamak yerine kontrolü bir inisiyatif almanın gereğini fark edeceksiniz. Yakın ilişkilerinizde devrim niteliğinde gelişmeler olabilir. Hayat ve iş ortaklarınız ya da kısaca yumurtalarınızı aynı sepete koyduğunuz insanlar, aldıkları kararlar ile kurduğunuz düzeni alt üst etmeye niyetlenebilirler. Ya da bir türlü alamadıkları kararlara kızıp, varmış gibi görünen düzene siz bi tekme çakabilirsiniz :))) Yani hayatınızdaki en önemli kontratlarda düzenlemeler meydana gelecektir. Yengeç bitişik nizam yaşamayı ”güvenli” bulur ama ”fular” modunda yaşayayım derken kendi potansiyelinizi gerçekleştirmeyi ihmal ediyor ya da hayatını süslemeye niyetlendiğiniz kişiyi aslında boğuyorsanız, bunu da farketmenizde ve bir duruş değişikliği yapmanızda sonsuz fayda olacaktır… Yakın çevrenizdeki insanlarla karşılıklı beklenti ve sorumluluklarınızı gözden geçirmek, size de KİM OLDUĞUNUZU görmek ve göstermek fırsatı sağlayacaktır.

ASLAN ve Yükselen ASLAN: Aslanlar için ”görev anlayışlarını tazeleme” zamanı… Kurban piskolociniz ile köpekbalığı güdüleriniz arasında gidip geldiğiniz dönem bitti! Artık neyi neden yaptığınızı kendinize tanımlamanız lazım. Sebeplerinizi hatırlarsanız, emekleriniz anlamsız ve yükleriniz ağır gelmez. Güvenliğiniz ve huzurunuz hakkında endişe duymaktan da artık vazgeçin. Siz dengeyi bulunca, huzur ve güven de sizi bulacaktır. Ayrıca özel hayatınızı ve bu alana giren kişilerle ilişkilerinizi disipline etmek için nasıl davranmanız gerektiğini de doğal olarak fark edeceksiniz. Ne zamandır – için için diş bileseniz de – fazlaca geri çekildiğiniz ya da çok masum gibi görünseniz de dolaylı yollardan manipule ettiğiniz konularda ”gerçek” bir insiyatif almanız ya da ”ben yokum başınızın çaresine bakın” demeniz gerektiği ortada. Yaz gelecek ve Jüpiter burcunuza geçecek. O zaman da siz ufukta yükselen bir güneş olacaksınız. Aradaki devreyi ise buna layık olduğunuzu gösterecek bir gayret içinde geçirmeniz lazım… E hadi ama :)))

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK: Başaklar için ”enerjilerini tazeleme” zamanı… Yokluk diye bir şey yoktur! Yoksunluk hissi ile elinde olanı değerlendirememek, kaybetme korkusu ile sahip olduklarını mundar etmek vardır… PAYLAŞIN! Paylaşmak gönülden verenin her daim sunacağı bir zenginlik olduğunu hatırlatır size. İşe yaradığınızı hissetmek, gönül almak, umut vermek, bazen hesapta olmayan fırsatların kapısını açar. Başaklar için artık silkinmek ve ne zamandır üzerlerine düşen ”beceriksizlik” endişesinden kurtulmak zamanıdır. Yapamamak endişesi yüzünden değerlerinizi ortaya çıkaramadığınızı, kullanılmak kaygısı yüzünden verici olamadığınızı, artıda kalmak derdiyle eksiklere takıldığınızı fark ederseniz, hayatınıza BOLLUK ve YARATICILIK hissi yeniden girecektir. Jüpiter yaza kadar Lilith’in etkisinden kurtulmuş bir şekilde Yengeç’te kalacak ve uzunca bir süre Satürn’den de destek alacak. Dolayısıyla ister üretkenlik, ister aşk, ister çocuk, ister çocukları gibi bakacakları bir proje olsun gönüllerinde yatan aslan, artık ellerini aslanın ağzına sokmalarının zamanıdır ;)

TERAZİ ve Yükselen TERAZİ: Teraziler için ”güven tazeleme” zamanı… Uzun bir süredir ”dikiş tutturamamak” sıkıntısıyla kıvrandı Teraziler… Sanki ne yapsalar olmadı, güvendikleri dağlara hep kar yağdı ya da aldıkları karşılıklar ürküttükleri kurbağaya değmedi ;) Kendilerini sorumlu oldukları kişiler nezdinde de biraz güven kaybetmiş hissettiler. Bu da onların ”iç denizlere çekilmek” arzularını iyice arttırdı. Ama geri çekilerek yaralar sarılsa da, güven tazelemek için daima bir adım öne çıkmak ve hala oyunda olduğunuzu duyurmak gerekir. Eskisi kadar rahat parlayamadığınız ve emeklerinizi karşılığını alamıyormuş gibi hissettiğiniz dönem Ocak ayı ile birlikte biter ve Marttan itibaren somut kazanımlar devresine girersiniz. Ama artık somurtmayı bir yana bırakın… Kaportayı toplayın ve ortaya çıkın! Bunu yaparken yan yana durduğunuz insanlardan destek almak ya da gerçekten ”bir aile gibi” davranıp ellerinizi hep birlikte aynı taşın altına koymak gibi bir ihtiyaç da doğabilir. Böyle zamanlar ”karar” getiren zamanlardır. Eğer onlar size, siz de onlara karşı aidiyet hissetmiyor ve kendi güvenlik alanınızı ayırmak ihtiyacını duyuyorsanız, herkesin kendi rotasında yola devam etme zamanı gelmiştir. İskele Alabanda :)

AKREP ve Yükselen AKREP: Akrepler için ”ilişkilerini tazeleme” zamanı… Ne istediklerini bilmek ve plan yapmak konusunda tamamen berbat oldukları uzuuuun bir dönem geçirdi Akrepler. Şimdi ne zamanlardan sonra ilk defa geçmişi değerlendirmek, durduğunuz yerin adını koymak ve bir hedef belirlemek için harekete geçecekler. Bu da ne zamandır ihmal ettikleri insan ilişkilerini yeniden canlandırmalarına neden olacak. Bazı çatışmalar, hesaplaşmalar da olmaz mı… olur :) Ama zeytinyağı gibi üste çıkmak yerine, payınıza düşen sorumluluğu kabul etmek yolunu seçerlerse, onlar için daha iyi olur. Zira ihmal ettikleri görevleri yerine getirmeye, altüst olan düzenlerini yeniden kurmaya hazır olduklarını göstermedikleri sürece, iletişimlerinde güven sağlamaları mümkün değil. Zaten iddialarının arkasında durabileceklerini kendilerine göstermedikleri sürece de, kendilerine güvenmeleri mümkün değil. Bu sene yaz aylarına kadar temizlik ve yeniden yapılandırma faaliyetleri sürer. Temmuz gelip Jüpiter Aslan’a girdikten sonra ise Allah Kerim :)

YAY ve Yükselen YAY: Yaylar için ”önceliklerini tazeleme” zamanı… Gölgeler vadisinden çıktılar :) Uzun bir zamandır ilk defa daha düzenli bir gelir ve daha baş edilebilir borçlar ya da daha düzgün bir enerji ve daha yönetilebilir talepler ile karşı karşıya olduklarını hissedecekleri bir dönem geldi. Artık taleplerini ve hedeflerini belirlemek, kaynaklarını da buna göre düzenlemek konusunda kendilerini DAHA GÜVENLİ hissedebilirler. Özgüvenlerini toplamak mutlaka çok iyi gelecektir. Aşk hayatlarına ise ufuktan pupa yelken giren gemiler var :)))) Amaaaa ben yine de Yaylara AMAN diyeyim! Aman geçmişte yaptığınız hataları tekrarlamayın… Aman fırsatları kaybetmeyeyim derken yine kendinizi bir yerlerde kaybetmeyin… Aman oklarınızı nereye attığınıza dikkat edin; Zira her avın bir vebali vardır! Mutlu Yıllar Yaylar :)

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK: Oğlaklar için ”taptaze bembeyaz bir sayfa açma” zamanı… Kendilerini rektifiyeden çıkmış gibi hissediyor olmaları gayet mümkün :) Cazibeleri yüksek, raconları yerinde… Şimdi dikkat etmeleri gereken şey karşılarına çıkan her çeşmenin suyundan içmemek! O kadar fazla değişime eyvallah dediler ki son zamanlarda, güvenlik anlayışları yerini bir kontrol delisine hiç de uymuyormuş gibi gelen türden bir teslimiyete bıraktı :))) ”Hasreti duydum, ihaneti gördüm, sesim de oldu sessizliğim de…” diyen o şarkıdaki gibi bir erme hali gelmiş olabilir üstlerine. Ama bu teslimiyet bir tür sorumsuzluğa ve etraftaki bu insan bolluğu bir tür ”saçlarını dağıtırsın rüzgarlara bırakırsın” romantizmine dönüşmemeli! Bu dönemde onlara ağır ya da anlamsız gelen sorumlulukları terk etme eğilimleri çok yüksek olacaktır. Hazır rahatlamışken, daha iyi düşünülmüş sorumluluklar alıp, daha özenle seçilmiş ilişkilere girmek Oğlakları çok farklı bir düzleme taşıyabilir. Canım Oğlakcımlarım… Lütfen ama lütfen şu andan itibaren kiminle dans ettiğinize, ne tür bağlantılara imza attığınıza dikkat edin. Size yakışan ve hayatınıza anlam katan tercihler yapın bu aralar. Evrenin sizi tam kıvamınıza getirdiği ve artık yeni hizmetler beklediği bir zamanda çelik çomak oynamaya kalkmanız, ana planlarda değişikliklere yol açabilir. Aman :))))

KOVA ve Yükselen KOVA: Kovalar için ”kendilerine format atma” zamanı… Ne zamandır kafanız çooook karışıktı ve körlemesine ilerlemekteydiniz. Ve şimdilerde – belki de hayatınızda ilk kez – kendinizi devre dışı kalmış hissetmektesiniz! Devre içi olma zamanınız yakındır :))) Ama şimdi biraz iç denizlere çekilme ve geçmiş hesapları kapatma zamanınız. Aklınıza yapılabilecek SAĞLAM işler gelecek nihayet. Ve hayatınıza size gerçekten destek verebilecek insanlar da girmeye başlayacak yavaş yavaş… Sakin ve özenli bir biçimde toparlayın ortalığınızı. Zira yenilik yapma zamanı geldiğinde özensizce dolaplara tıkılmış, halının altına süpürülmüş sorunlar sizi rahatsız edebilir. İnsanlarla takışmak yerine kendinizle yüzleşmek ve inatla savunduğunuz bazı tutumlarınıza, ya da bir türlü hayata geçiremediğiniz iddialarınıza şöyle bir göz atmak çok yararlı olabilir… Sağlığınıza da özen gösterseniz iyi edersiniz. Hazır yavaşlamışken kaportaya ayar çekin ki, tekrar hızlandığınız zaman yol sizi yormasın ;)

BALIK ve Yükselen BALIK: Balıklar için ”seçimlerini tazeleme” zamanı… Son zamanlarda bazı girişimlerinden hiç de iyi sonuçlar almamış olabilirler… Ya da beklentileri bir türlü karşılanmamıştır. Ama insanın yanlıştan dönmek ya da duruşunu çevre koşullarına göre yeniden belirlemek için her zaman bir şansı vardır. Değersizlik hissini geçirmenin en iyi yolu size değer katan özelliklerinize sahip çıkmaktır! Ve bunlar daima dürüstlük, samimiyet, gayret, hizmet gibi basit ve temiz sözcüklerle tanımlanır… Enerjiniz yükselecek ve yeni atılımlar yapabilmek yeni fırsatlarla karşılaşıp tıkanmış olan yolları açabilmek için kendinizi hazır hissedeceksiniz. İşte tam da bu devrede KOLAY BAŞARI yollarına meyletmemenizi öneririm! İnsanları etkilemek ve kendinizi sevdirmek yerine, kendinizle barışmak ve özgüveninizi özkaynaklarınızla tazelemek yolunu seçin… Çocuksu ataklardan, sorumsuz çıkışlardan, tehditkar tavırlardan, maksadını aşan fedakarlık gösterilerinden uzak durun. Eleştirileri dikkate alın. OYALANMAYIN artık BÜYÜYÜN! Almak için vermeye değil verebildiğiniz için vermeye ve diğerlerinin hayrını samimiyetle gözetmeye odaklanırsanız, bulanık sulardan çıkıp nihayetinde sizi okyanusa eriştirecek olan akıntıyı bulacaksınız ;) Selametle…

Hiç yorum yok: