8 Mart 2012 Perşembe

8 MART'taki DOLUNAY'ın ETKİLERİ UZUN SÜRECEK!

Bugün gökyüzü çok ama çok yüklü! Hani anlatmaya nerden başlayacağımı bilmiyorum desem yeridir... Elbette öncelikle Başak'taki Dolunay'dan bahsetmek lazım. Bu defa biraz daha ilginç ve uzun etkili bir dolunay yaşıyoruz, çünki Ay tam dolun halini almadan retro konumdaki Mars'la bir kavuşum yapıyor. Bu kavuşum, toprak grubunda ilginç bir ''Büyük Üçgen'' oluşmasına neden oluyor. Boğa'daki fevkalade Venüs-Jüpiter Kavuşumu ve Oğlak'taki Pluto bu üçgenin diğer ayaklarını oluşturuyor. Ay dolun halini almadan önce bir topraklanma aşamasından geçiyor ve hepimizi ciddi bir sorgulama ve yeniden yapılanma sürecine davet ediyor.

Dolunay 18 derece Başak'ta zirveye çıkarken, 18 derece Balık'ta yerleşen Güneş ile de tam bir karşıt açı yapıyor! İçimizdeki Dişi ve Eril enerjileri dengelemeye davet eden bir gerilim bu. Şefkat ve Şiddet, Duygu ve Mantık, İntikam ve Adalet, Almak ve Vermek, Susmak ve Konuşmak arasında gidip gidip geliyorsanız, dengeyi tutturmak için ideal bir tetikleyici olacak bu Dolunay. ''Tetikleyici'' diyorum, zira büyük ihtimalle bir süredir ortalığa dökülmüş olan çer çöp arasında kaybolmuş olan zihinlerimize, tuhaf bir berraklık gelecek sorgulamalarımızı daha net yapacağız.

Bir konuya dikkat; Bu aralar hayatımıza giren ortaklıklar ve duygusal yakınlıklar, kalıcı değil temizleyici bir misyon üstlenmiş olabilirler! Ani teklifler, ani karşılaşmalar, hatta (Satürn ve Mars retro olduğu için geçmişte kalanlar içinden) ani U-dönüşler, yaşanabilir. Ancak bu çakışmaların, daima perde arkası bir boyutu, görmeyi reddettiğiniz sürece sizi uzun vadede hep kırıldığınız yerden bir daha kırabilecek, tanıdık bir sivri ucu olacaktır. Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum halinde olan Juno, Neptün-Şiron ikilisine kare yaptığı için, gökler sizi ''beklentilerinizi' sorgulamaya ve  ilişkilerinizi değiştirmek için, bakış ve tutumlarınızı değiştirmeye çağırmaktadır...

Bu dolunay, etkilerini yaklaşık iki hafta boyunca gösterecek. Bu süreçte, Yükselen Burcu Başak olanların hayatlarında önemli kararlar almaları çok mümkün. Yükselen Balıklar ilişkilerini derinlemesine elden geçirecek. Yükselen Teraziler gelirlerini, Yükselen Koçlar ise giderlerini dengelemek zorunda kalabilirler. Yükselen Akrepler'in yakın çevreleri ile ilişkilerinde, Yükselen Boğalar'ın ise yolculuk planları, akademik yaşamları ve dünya görüşlerinde ciddi değişimler tetiklenebilir. Yükselen Yay'lar ev değiştirmeye veya aile hayatlarıyla ilgili önemli geçişler yaşamaya yatkın olacaklardır. Yükselen İkizleri ise iş hayatıyla ilgili büyük dönüşümlerin arefesinde görebiliriz. Özel hayatlarına pek vakit ayırmayan Yükselen Oğlak'lar, çocuklarıyla ilişkilerini,yaratıcılıklarını ve cinsel yaşamlarını sorgulamak ihtiyacı hissederlerken, akılları fikirleri özel yaşamlarında olan Yükselen Yengeçler birden dünya sorunlarına merak salabilirler! Ya da ummadıkları gelişmeler, fırsatlar  veya kötü sürprizler onları erteledikleri bazı kararları hızla almak zorunda bırakabilir. Yükselen Kovaların sağlıklarıyla ve günlük yaşamlarının düzeniyle ilgili konulara önem vermeleri gereken bir dönem. Yükselen Aslan'lar ise her zamankinden daha içe dönük olabilir ve kendilerini sorgulama ihtiyacını daha derinden hissedebilirler.

İyi Aydınlanmalar...

Hiç yorum yok: