12 Mart 2012 Pazartesi

MERKÜR KOÇTA - MARS BAŞAKTA TERS GİDERSE...

MERKÜR TERSMİŞŞŞŞ...  Son yılların  bir nevi ''uzaylılar geldi Anacıımmm'' çığlığı da bu oldu! Oysa bu kadar korkacak birşey yok gezegenlerin yön değiştirmesinden. Zira ''Evrende Zarar Yoktur Ayar Vardır.'' Herşey zamanını bekler. Dolayısıyla bazı işler de Merkür'ün ters gitmesini beklemektedir. Hangi işlerin bu zamana uygun olduğun bilip onlara odaklanmak, zamanın kalitesinden faydalanmayı sağlayacaktır.

Bu defa Merkür Retrosunun özel bir durumu da var; Merkür, Mars'ın doğal burcu olan Koç'ta ters giderken, Mars da Merkürün doğal burcu olan Başak da ters gidiyor... Karşılıklı ağırlama dediğimiz bu durum, aslında iki enerjinin birbirini desteklemesi anlamına geldiği için, alt metinlerin anlamı biraz daha öne çıkıyor;

Merkür Koç'ta ters değil düz gitseydi, hele de şu en son geçirdiği Uranüs kavuşumundan sonra herkesi bir acelecilik, bir zihni-sinir misali yaratıcılık, bir çok fikir üretip az iş yapmacılık alır yürürdü! Mars ise Başak'ta düz gitseydi, bizi iletişimlerimizde çok titiz olmaya, sağlığımızı özellikle diyetimizi gözden geçirmeye, günlük rutinimizin sarken yerlerine el atmaya, cinsel tercihlerimizi rafine hale getirmeye, sorgulamaktan kaçtığımız konuları ele almaya zorlardı. İki enerjinin aynı anda birbirlerinin kulvarlarında ters gitmeleri, iki yanlış bir doğruyu götürür tarzı bir düzeltme etkisi yaratır.

Hani çocuklar pis araba camlarına ''YIKA BENİ'' yazarlar ya... İşte bu da öyle bir etki olabilir. Acelecilik, savsaklamak, tembellik, unutkanlık, sorumsuzluk, ertelemecilik, özensizlik yapmaya yatkın olduğumuz bütün konular önümüze serilip, ''DÜZELT BENİ'' diye gözümüzün içine bakacaktır.

İhmal ettiğiniz işlerinizi bitirmek, ertelediğiniz sağlık kontrollerini yaptırmak, dağınık çekmeleri toplamak, bir süredir arıza sinyalleri veren elektronik eşyanızı bozulmadan tamir ettirmek, saçlarınızı yeni bir renge boyatmak yerine bakım yaptırmak, para harcamak yerine borç ödemek, yeni arkadaşlar peşine düşmek yerine ne zamandır ihmal ettiklerinizi görmek, sosyal olmak yerine kendinizle dost olmak, çok konuşmak yerine ağzınızdan çıkanı tartmak, eleştirmek yerine çözüm önermek, anlatmak yerine dinlemek...
Bunlar sizi geriletmez... sadece daha temiz ve sade bir biçimde ileri gitmeniz için şans verir.

Bu şansı iyi kullanmamız dileğiyle


Hiç yorum yok: