12 Haziran 2012 Salı

GERİLLA ATAKLARI ... Liber-Tango Zamanı

Bugün Merkür ve Retro Pluto arasında tam bir karşıtlık var. Neyi görmek, neyi bilmek, neyi kabullenmek istemiyorsak, onunla çatışacağımız, hoşumuza gitmeyen bazı şeyleri İDRAK etmek durumunda kalacağımız bir gün. Bu idrak ani bir haber, beklenmedik bir gelişme ile de gerçekleşebilir.  Çünki yıldırım çarpması efekti yaratan Uranüs, bu iki gezegene tam kare yapıyor. Üstelik Ay da gün içerisinde Uranüs ile buluşacak. Yürek hoplatan, ani ve sarsıcı haberler, beklenmedik gelişmeler, bizi algı ve tutumlarımızda belirgin bir değişiklik yapmaya zorlayacak!

Ne olabilir bu gelişmeler... Belki yaşadığımız dünya veya toplum ile ilgili üzücü bir haber, belki kişisel yaşamımızla ilgili bir sorunun açığa çıkması ve büyük bir karar alma mecburiyeti ile karşı karşıya kalmak...

İyi haber; Chiron-Merkür ve Satürn-Güneş arasındaki dengeleyici üçgenler, yeni gelişmeler karşısında yapıcı ve düzenleyici aksiyonlar almamızı kolaylaştıracak.

Birşeyler silkeleyip kendimize getirecek bugün bizi... İçinde kaybolduğumuz küçük kaygılar ya da çıkmazlardan örülü sığınağımıza, gerilla saldırısı yapacak gökler. İşe yaramayan kurgularımız, bizi korumayan çatılarımız, elimizi kolumuzu bağlayan ilişkilerimiz, gözüne bakamadığımız korkularımız, alışkanlık haline getirdiğimiz saplantılı tutumlarımız bugün ateşle vaftiz olacak.  Ve odağımız, sızlanmaktan ve endişelenmekten, çözüm bulmaya, tavır almaya, dengeyi kurmaya, bize yakışan tavrı bulmaya dönecek. 

Hayırlara vesile olsun...

Hayatın Karşı Konulmaz Ritmi deyince benim aklıma TANGO gelir... Aslında biz hep hayatla dans ederiz ve onun kollarında dönerken yapabileceğimiz en iyi şey, esnek, uyumlu ve dengeli olmaya dikkat etmektir. Astro Piazzola'dan Libertango eşlik etsin bu yazıya - YO-YO MA'nin nefis yorumuyla...






Hiç yorum yok: