17 Ağustos 2012 Cuma

17 AĞUSTOS YENİ AY - Değişime Ummadığınız Kadar Hazır Olabilirsiniz!

Yeni Ay oluşumu 17 Ağustos akşamı saat 6:55'de meydana gelecek. Bu anın haritasını incelediğimizde, Güneş-Ay kavuşumunun tam DC noktasında olduğunu görüyoruz. DC noktası, Yükselen noktasının yani bizim belirli bir duruş, bir eda, bir tarz ve tavır ile ile dünya yüzünde zuhur ettiğimiz - görünür olduğumuz - halin tam zıddıdır ve tam 6. ev ile 7. evin geçiş çizgisidir...

6. Ev vücudumuzu, sağlığımızı günlük rutinlerimizi ve hizmet anlayışımızı temsil eder. 7. ev ise hayat ortaklarımız ve yol arkadaşlarımızı... DC noktası, tek bir vücut, tek bir el olmaktan, birlik olmaya, yanyana durmaya, hepimizin aynı varlığın hücreleri olduğumuzu farketmeye geçiş noktası gibidir. Bu kapı, bencilliği bırakıp diğerleri ile uzlaşma kapısıdır. Ve aynı zamanda benlikten feragat ederek bütünlüğe ve büyük özne ile birliğe varmanın daha dünyevi bir temsili, bir ön alıştırması gibidir.

Yeni Ay anındaki diğer etkilere baktığımızda, en belirgin bileşenin 8. evdeki Mars-Satürn kavuşumunun Yeni Ay'a ve Yükselen'e yaptığı olumlu açılar olduğu görülmektedir. Mars-Satürn kavuşumunun çok büyük bir dirayet verdiğini daha önce söylemiştim. 8. evde olması değişim, dönüşüm, hastalıklardan iyileşme, borçları ödeme, başkalarıyla olan her türlü hesabımızı gözden geçirip kapatma gibi konularda, çözümsüz veya imkansız görüneni çözüme kavuşturma arzusu ve gücü verir. Bizi öldürmeyen acıların daha güçlü kılması, acı ilaçların iyi gelmesi gibi konseptler bu yerleşime çok güzel uyar ve ölüm yatağından umulmayacak bir güçle kalkmayı temsil eder. Yeni Ay ve Yükselenle yaptığı olumlu bakış açısı Yeni Ay enerjisinin kendimizi ve hayatımızı yeniden yapılandırmak için büyük bir cesaret, sabır ve kararlılık sunacağını gösterir

Öte yandan yine Yükselen - Yeni Ay aksının Juno ile kare açı yaptığı görülmektedir. Juno bize eşlik edenleri temsil eder. Bu genel anlamda uzun vedeli ilişkileri ve evlilikleri sorgulama, yürümeyenleri bitirme ya da önemli bir dönüşüme uğratma kararı almak gibi bir etki yapabilir. Ancak diğer insanlardan da öte, her birimizin en önemli ilişkisi bedenimizle olan ilişkimizdir! Beden ruhun dünyadaki eşi, onun düyevi kılıfıdır. Değişen enerji akışları karşısında ruhumuz bedenimizin ve nefsimizin uyum sağlamasını ve boyun eğmesini talep etmektedir. Dünya yüzündeki varoluşumuzu ruhumuzun amacına ve yoluna uygun hale getirmek, bu sıralar en fazla zorlandığımız konudur. Bu nedenle nefsimize ve tenimize zor gelen çeşitli kayıplar yaşamakta ve dersler almaktayız. Yeni Ay, bizi derslerimizi idrak etmek ve onlara uyum sağlamak konusunda da tetikleyecektir. Beden ve nefs ruha direndikçe, çeşitli hastalıklarla karşılaşmamız olasıdır. Kalp sıkışması, çarpıntı, anksiyete, panik ataklar, baş ağrısı, sırt ve bel tutulmaları, nefes darlığı gibi problemlerin Yeni Ay'ın öncesinde ve sonrasındaki 1-2 günlük sürede tavan yaptığına şahit olabilirsiniz! 

Bir süredir gündemimizi teşkil eden Pluto, Chiron, Venüs açılarının Yeni Ay'da 11-1-5'inci evlerde gerçekleşiyor olması, onarılmaya ihtiyaç duyan konularda dönüşürücü kararlar almak, temizliğe kalkmak, çözülmeyen düğüme kılıç vurmak, yepyeni bir niyet ve enerjinin hayata geçmesi için bozuk düzeni radikal bir biçimde elden geçirmek temasını çağrıştırmaktadır. Yine Yeni Ay anında oluşacak Merkür, Uranüs, MC büyük üçgeni, büyük kararlar almak, duruşumuzu/bakışımızı değiştirmek, üstlendiğimiz konum ve sorumluluklarda beklenmedik ve mantıki değişiklikler yapmak eğilimini desteklemektedir.

Çok CESUR ve KARARLI bir Yeni Ay'dır bizi bekleyen. Kaldı ki, 1-2 gün öncesi ve sonrasında enerjisini hissettirmeye başlar ve devam da eder. Dolayısıyla yaşamınıza bir değişim enerjisinin girdiğinizi zaten farkediyor olmalısınız.

Gelelim bu değişimin Burç ve Yükselen Burç'a göre hangi alanlarda ortaya çıkacağına;

Koç ve Yükselen Koç: Uranüs tepelerinde tepindiği için, değişimi en yoğun hisseden burçlardan biri Koç bu aralar. Yeni Ay Koçlara ataklık ve kararlılık bahşedecektir. Güneşi veye Yükseleni Koç olanlar değişim ve yeni atılımları aşk hayatlarında ya da yaratıcı enerjilerini kullandıkları alanlarda, başlatmak istedikleri projelerde yaşarlarken, 25 dereceden itibaren doğanlar/yükselenler, gündelik rutinleri ve sağlıklarıyla ilgili konulara odaklanabilirler. Tedavi olmak, rejime başlamak, hamilelik, kürtaj ya da doğum kararı gibi gelişmeler, eski ilişkilerini bitirip yeni ilişkilere girmek ya da varolan ilişkide radikal değişiklik yapmak kararı da - duruma göre - gündemlerine oturabilir.

Boğa ve Yükselen Boğa: Boğaların derdi gücü eski hesaplarını kapatmak bu aralar. Aile, kökler, ebeveynlerle ilgili sorunlar, evleriyle ilgili yapılacak değişiklikler, çocuklarıyla ilgili almaları gereken kararlar var. Boğa'nın son derecelerine gidildikçe, aşk, cinsellik, yaratıcılık gerektiren işler ön plana çıkar. Boğa zor değişir. Öyle direnir ki başkalarını değişmek zorunda bırakır. Ama bu Yeni Ay, onları da el atmaktan korktukları konulara dalmaya, büyük çözülmeler yaşamaya ve köklü değişiklikleri başlatmaya yatkın hale getirecektir. Kendi içilerindeki çözülmeler, işbirlikleri, ortaklıklar ve kalıcı kontratlar konusunda da - evlilik dahil - zor kararlar almalarına neden olabilir...


İkizler ve Yükselen İkizler: İkizler gelişmek istiyorlar! Gelişmek, genişlemek, erişim ve etki alanlarını büyütmek. Bunun için de çevrelerini ve iletişim biçimlerini değiştirmeye kalkmaları mümkündür. Seyahate çıkmaya her zamankinden hevesli olabilirler. İş hayatlarıyla ilgili de çok istekli ve yeni fikir ve başlangıçlara açık olurlar. Yeni iletişimler başlatmak, eski çalışma biçimlerini ve rutinlerini değiştirip, yeni bir iş yapma biçimi ve hareket alanı belirlemekle uğraşmaları beklenir. İkizlerin son derecelerinde Güneşi ve Yükseleni olanların kalıcı anlaşmalarını sorgulamaları, onlara beklediklerini getirmeyen işbirliklerini bitirmeleri ve daha rahat ve akıcı bir biçimde para kazanacakları alanlara/insanlara yönelmeleri mümkündür.


Yengeç ve Yükselen Yengeç: Yengeçler kabuk değiştiriyorlar. Evlerinde değişim veya restorasyon yapmak bunun yüzeysel yanı! Asıl değiştirmek istedikleri, şu dünyada varoluş biçimleri... Paralarına, sahip oldukları güzel ve kıymetli şeylere, önem verdikleri insanlara ve fikirlere her zamankinden sıkı sarılmakla, herşeyi salıvermek arasında git-geller yaşayabilirler. Bir süredir kaygı kumkuması ve garanti kumbarası gibi davrandılarsa, bunun nedeni aslında bugüne dek kendi içlerinde oluşturdukları değerleri ortaya çıkartamamaktan duydukları rahatsızlıktır. Özdeğer problemlerinin ''çöz beni'' diye bağırdığı bir Yeni Ay yaşayacaklar ve bu konuda çok daha cesur sorgulamalar yapmaya açık olacaklar. En tabu konular bile mercek altına laınırsa şaşırmayın! Bu arada yeni bir işe başlamak ve hatta bu yüzden yer değişimi ya da ritim değişimi yapmak gibi kararlar da alabilirler. Kendilerini gerçekleştirmek için görünürde para kazanmaya ama aslında ortaya değerli birşeyler koymaya yönelik atılımları olacaktır...

Aslan ve Yükselen Aslan: ''Artık yepyeni bir ben göreceksiniz!'' cümlesi bu yeni Ay'da Aslanlar'ın sloganı olabilir. İyi de olur... Pek mızıldamışlardı bir süredir :) Bir Aslan spot ışıkları altında olmalıdır değil mi efendim? Yeni Ay'da aşk, iş, ahbap, dost ne varsa hepsi masanın üzerinde... Aslan da hepsinin üzerinde, radikal kararlara hazır bir şekilde durur. Onlara yaramayan insanları hayatlarından çıkartmaya, uzayıp gitmiş, kangren olmuş işlerini ya bitirmeye ya da gündemden çıkartmaya yatkın olurlar. Bir sürü - ve pek çoğu da alınması zor - karar alırlar ve uygulamaya geçerler. Aşk ilişkilerine gelince; çiviyi çiviyle sökmek yerine direkt kerpeten kullanmaları gereken bir zamandır! Zira aksi takdirde, bitirmek istedikleri ilişkinin kalitesine benzer yeni bir ilişkiyi hayatlarına çekmeleri söz konusu olur ki, bu da zaman kaybı olacaktır. Onun yerine köklü sonlara imza atıp, yeni ve temiz başlangıçlara hazır hale gelmeleri önerilir.

Başak ve Yükselen Başak: Başaklar için eskici dükkanına nur yağar bu Yeni Ay'da. Eski işler, eski alacaklar, bitmemiş projeler, unutulmuş/ihmal edilmiş görevler, patır patır önlerine dökülür ve garip bir biçimde de onlara fayda sağlayacak hale dönüşebilir. Para kazanmak, değer verilmek, önem kazanmak  için yeni şeyler yapmaya değil, eskiden beri yaptıklarını eskisi gibi yapmamaya ihtiyaçları olduğunu idrak edebilirler. Bunu da garip vesilelerle algılamaları mümkündür; ellerinde tozlu bir dosya, eksi bir not, içindeki dibine gelmiş bir kavanoz, ya da tamir isteyen bir elbise tutarken, birden ''elbette yaaa..!'' diye bağırabilir, ya da ağlamaya başlayabilirler. Aynı zamanda, gönül borçlarını, vicdani hesaplaşmalarını, onlara ihtiyacı olanlara karşı vazifelerini de, önemsedikleri ve bu konuda adım atmaya istekli oldukları bir dönemdir. Yardım etmek kadar, yardım istemeye, özellikle de ihmal ettikleri bir sağlık sorunu varsa bu konuda destek almaya da açık olurlar. Kronikleşmiş hastalıkları depreşebilir ve mutlaka kalıcı çözüm arayışı içine girmeleri gerekebilir.

Terazi ve Yükselen Terazi: Teraziler Yeni Ay'da bundan sonra hayatlarını nasıl geçirmek istediklerine ilişkin çok önemli kararlar alacaklar! Yeni bir ilişkiye girebilir, hatta hayatlarının en önemli - bir biçimde yönlerini değiştirmelerini sağlayacak - ilişkilerinden birine bu aralar başlayabilirler. Bu bir aşk da bir ortaklık da olabilir. Öte yandan iş hayatlarında ve özel hayatlarında artık yürümeyen kontratları kapatmaya da  hazır olurlar. Kendilerine hem para kazanmak hem de hayatta sahip oldukları özdeğerleri ortaya koymak adına yepyeni bir duruş benimsemeleri mümkündür ve bu uğurda geçmişe yönelik temizlikler yapmaya her zamankinden daha hevesli olurlar. Bu Terazi için radikal bir geçiştir, zira Terazi bitirmekten değil uzlaşmaktan yanadır. Ama bir kez karar aldıktan sonra Teraziler bu Yeni Ay ile birlikte iş hatta ev deiştirmeye bile açık olabilirler.

Akrep ve Yükselen Akrep: Akreplerin özel hayatlarıyla ilgili büyük temizlik harekatları var! Korkularını, eskiden kalma alışkanlıklarını, çekincelerini hallaç pamuğu gibi atıp, aile, ev, ebeveynler, kişisel alanlar konusunda yepyeni başlangıçlar yapabilirler. Bu yenilikler onların toplumsal alandaki yüzlerini ve duruşlarını da netleştirmelerini sağlayacaktır. Belirsizlikten açıklığa ve kaçışlardan sorumluluk almaya ve ortaya somut birşeyler - tavır, para, ürün, niyet - koymaya doğru önemli geçişler yaşarlar. Boşanacakları varsa boşanır, evden ayrılacaklarsa ayrılır, aileleriyle kapanmamış meseleleri varsa halleder ve yeni bir yön belirlemeye hazır olurlar. Bu da ne zamandır ihmal ettikleri iş ve sosyal hayatlarında yeni açılımlar getirebilir. Hatta karşılarına yeni heyecanlar, aşklar ya da projeler bile çıkabilir. En önemlisi ne zamandır kutuya kaparttıkları o muhteşem enerjileri yine ortaya çıkar :)

Yay ve Yükselen Yay: Tedbili mekanda ferahlık vardır... Ama bu Yeni Ay'da kafayı değiştirmek, Yay için yer değiştirmekten bile önemli olabilir! ''Ben hayatımla ne yaptığımı zannediyorum?'' ... ''Bu yol beni nereye götürüyor?'' ... ''Bu kafayla gidersem sonum ne olur?'' gibi sorular epey bir gündem teşkil eder onlar için. Tabii ki bu soruların cevaplarını bulmak çin biraz ot yolmaları, biraz gölgeli alanlarla yüzleşmeleri gerekecektir. Karar aldıkları takdirde, önlerinde düzeltmeleri gereken birkaç hata,  dilemeleri gereken birkaç özür, almaları gereken birkaç gönül mutlaka olacaktır... İnsanlarla ilişkileri ve iletişim biçimleri epey bir gündem teşkil eder hayatlarında. İç yolculuklar kadar fiziksel yolculuk yapmaları da çok muhtemeldir. Bu arada ev de değiştirirler mi? Neden olmasın...

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Bitirmeden başlamak, vermeden almak, eskiyi temizlemeden yeniden fayda görmek, borç ödemeden para almak mümkün değildir. Oğlak, sorumluluklarını yeine getirmek konusunda önemli kararlar alacağı bir Yeni Ay yaşayacaktır. Oğlak'ın iş ve sosyal hayatında aşması gereken engeller, atması gereken adımlar, yıkması gerken duvarlar, bu Yeni Ay'la gündemine gelecektir. Sonuçta vardığı nokta şu olur; ''Kendimi dönüştürmeden ve belirsiz ve aksak yanları gidermeden ortaya çıkmayacağım! Ortaya çıktığımda ise, herkesin saygı ve beğeni ile baktıkları şeyler koyacağım masaya... '' Kolay gele Oğlak Kardeşler :)

Kova ve Yükselen Kova: Ortaklık, alışveriş ilişkisi (mesela bir ürünün veya hizmetin dağıtımı işi) ve nihayet evlilik de kontrat ve karşılıklı yükümlülükler gerektiren birer işbirliğidir. Kovalar için ''ben ve işbirliklerim'' üzerinde yeni bir vizyon geliştirme zamanıdır!Kovalar kendi başlarına yapmadıkları işlerde, kendi birlikleri gibi ya da alıştıkları usulde davranamayacaklarını farkedecekler bu Yeni Ay'da... Geçmişte aldıkları bazı kararlardan pişman olabilirler. Çalışma ortamları ve evlerindeki gündelik rutini değiştirmeye ve yeni başlangıçlar/atılımlar yapmaya karar verebilirler ve bütün bu değişimleri yapmak için, kurdukları işbirliklerini, yaptıkları anlaşmaları gözden geçirmeleri gerekir. Ya bu işbirliklerinin yürümesi için eski işbirlikleri içindeki kendi tutumlarını değiştirmeleri ya da  eski işbirliklerinden vazgeçip bu konuda da yeni insanlarla yakınlaşmaları gerekecektir.

Balık ve Yükselen Balık: Balık için, ''Ben nerede yanlış yapıyorum?'' sorusunun sorulacağı bir zamandır Yeni Ay! Balıklar genelde değişen koşullar içinde kendilerine oldukları gibi çaktırmadan devam edebilecekleri kaçamak alanlar bulmaya gayret ederler. Susarsam, fazla hareket etmezsem, kavga çıkartmazsam, sisteme uymadığım anlaşılmaz, ben de bildiğim gibi yaşayabilirim ya da beklentilerimi bir biçimde karşılamanın bir yolunu bulurum diye düşünmeye pek yatkındırlar. Ancak bu kez ''Benim ben olabilmem için, mutlaka bazı değişiklikler yapmam lazım!'' diyecek kadar bıçak kemiğe dayandı Balıkların hayatında... Yeraltı, mağara, denizaltı derken yokolup gitmek üzereler! Ortaya çıkıp insiyatif almanın ve en önemlisi galiba artık iş hayatı, para, üretkenlik gibi konularda yeni bir başlangıç yapmaya cesaret etmenin zamanı geldi...

Değişim hakkında bir parça ile tamamlayalım bu yazıyı o zaman ...
A Change is Gonna Come ... çok yorumcu söyledi ama biz güncel bir versiyonuyla dinleyelim SEAL söylüyor


http://www.youtube.com/watch?v=sMEWiaQbcKc

Hiç yorum yok: