8 Ağustos 2012 Çarşamba

VENÜS YENGEÇ'te ...Gönül Yaralarınızı Sarın Gayrı!

''Gönül Yaralarınızı Sarın Gayrı'' dedim ya... Bunun anlamı ''Müjde bu aralar aşk kanatlanmış size doğru uçuyor'' filan demek değil! Mutsuz ve doyumsuz olmanıza neden olan tüm yaralarınızı sağaltma zamanı geldi. Ve burada göklerin size sunduğu şifa, dışarıdan gelen değil içten olan bir iyileşme... Neden mi;

Venüs değer verdiğimiz herşeydir... Aynı zamanda özdeğer duygumuzla da yakından ilgilidir! Sağlıklı bir sevgi anlayışı ile büyütülen çocuklar, hem kendilerini yeteri kadar önemseyip sevmeyi hem de başkalarına gereken değeri vermeyi ve hayatlarında onlara hak ettikleri kadar yer açmayı bilirler. özdeğer duygusu az ya da çarpık gelişen çocuklar ise, büyürken değer verdikleri nesneleri, kıymetli varlıkları ve insanları ya ''kötü kullanırlar'' ya da onlara bağımlı olur ve ''kendileri kötü kullandırırlar''.

Yengeç ''sahiplenilme arzusu ve sahiplenme güdüsü'' çok güçlü olan bir burçtur. Özdeğerimizi algılamak için araç olarak kullandığımız yani onay aldığımız, sevgi gördüğümüz insanlar ya da bize değer kattığını düşündüğümüz nesneler, konumlar, fikirler, Venüs Yengeç'te olunca, bizim için ''vazgeçilmez'' olurlar. Birlikteliklerimizi beton ve çelikten örmeye çalışır, para biriktirmeye yatırım yapmaya merak salar, ya da ev ve mülk edinmeye soyunur, vatan aşkıyla yanar, çocuk yapmaya kafayı takar, yaptığımız çocuklar için delice kaygılanır, gelecek endişesiyle duble hayat ve yangın sigortası yaptırır... Kısacası hayatı kendimiz ve değer verdiklerimiz için duygusal açıdan daha güvenli ve doyurucu hale getirmek adına ekstra efor sarfederiz.

Yara sarma konusuna gelelim ... Bu kısım elbette pandominanın koptuğu yer :) Venüs, Oğlak'taki Retro Pluto ile  zıtlaşacak bu süre içinde! Hatırlarsanız, Pluto'nun durumunu ''tırnaklarımızı geçirmekten vazgeçmek ve aşırı tutukuyla bağlandığımız şeylerle ilgili değişimleri göğüslemek'' olarak yorumlamıştım... Venüs'le Pluto arasındaki zıtlaşma, sağlıksız bağımlılık duygularımızı farkedip, onlardan ya tamamen kurtulmak, ya da daha ılımlı ve dengeli bağlantılar kurmak konusunda farkındalık geliştirmemizi sağlayacak. Venüs'ün aynı devrede önce Neptün, sonra da Chiron ile ılımlı açılar yapması, hayallerimiz, beklentilerimiz, ''karşılıksız'' olduğunu iddia edip de pekala karşılık beklediğimiz fedakarlıklarımızla dolu bohçaları önümüze serecek...

Yaralı özdeğer hissimizi, ne başka yaralı çocuklardan almayı umduğumuz onayla, ne sahip olduğumuzu sandığımız ama her an kaybetme korkusuyla yaşadığımız mal, mülk ve sosyal konumlarla, ne Fenerbahça şampiyon olunca, ne de çocuklarımızı kendi olmak istediğimiz rollere yerleştirerek, ONARAMAYIZ! Biz özdeğer hissimizi, ancak kendimizi olduğumuz gibi severek ve insanları oldukları gibi görüp, onlardan yapamayacakları şeyleri ummayarak ve bizi doyurmayan kaynakların başında ömür tüketmekten vazgeçerek kazanabiliriz.

Bize karşılıksız ve tam ihtiyacımız kadar verecek olan tek kaynak, hayattır! Hayatın akışına güvenmeyi öğrenmek gerekir mutlu olmak için... Umduğumuz yerden değil, ummadığımız yerden gelenlere açık kalmak için, hayatımızda aralık kapılar, boş koltuklar bırkamak gerekir... Ve kalbimizi sadece ama sadece  hayatın eline emanet etmek gerekir. Çünki yalnız onun elidir bir kalbi sonsuza dek güvenle taşıyacak ve besleyip büyütecek olan kucak!

Yengeçteki Venüs bize içimizdeki çocuğu sevmeyi ve hayatla elele onu büyütmeyi öğretecek...

Sevilmeyi bilmediği için sevmeyi de beceremeyen örselenmiş çocuklar hakkında bir şarkı;
Sözler Murathan Mungan - Beste Derya Köroğlu ... İSTERSEN HİÇ BAŞLAMASIN .. bu kez yoruma Zuhal Olcay da katılmış...



http://www.youtube.com/watch?v=TLA9vTuU6jQ


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Biribirine.com | Astroloji | Hayatı Biribirine Paylaş