31 Ağustos 2012 Cuma

12 Ağustos 2012 MAVİ DOLUNAY – Yeni ”Ben”iniz İle Kucaklaşmak İçin Hazır mısınız?

Ay, 31 Ağustos akşamüzeri saat 5′e doğru tam Dolun halini alacak… Ama biz bu dolunayın enerjisini 28 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında yaşıyor olacağız. Dolayısıyla, şimdi sözünü edeceğim dinamiklerin hayatınızda varlığını hissetmeye başlamış olmanız mümkündür. Bu Dolunay bu ayın ikinci Dolunay’ı olacağı için enerjinin daha yoğun olacağı söyleniyor ama gökler bizim takvimizi pek bilmez :) Blue Moon denmesinin sebebi bu konumu aldığında Ay’ın belirli bakış açılarından mavimsi bir ışık yaymasıdır ve NASA bunun 2015 Ağustos’a kadar tekrarlanmayacak bir fenomen olduğunu ifade etmektedir.


Ay Balık’ın 9′uncu derecesinde Dolun halini alırken, Güneş de tam karşısında Başak’da yerleşecek. Ay, 1. evde geçmiş yaralara neşter atan Retro Chiron ile ve ”sebep enerjisini” temsil eden Anti-Vertex ile kavuşum halinde olacak. Benlik duygumuzu temsil eden Güneş ise 7. evde Vertex yani ”sonuç enerjisi” ile yanyana… Ay-Güneş çifti kendi aralarında gerilirken, 9. evdeki Mars ve 11. evdeki Retro Pluto ile de ılımlı açılar yapacaklar. Jüpiter ise, 4. evden her iki taraf da kare yapacak… Nedir bu Dolunay’ın hikayesi;

Bizi biz yapanın geçmişimiz olduğunu zannederiz… Elbette, bir açıdan geçmiş nedeyimlerimizin bir ürünüyüz. Geçmişte kazandığımız övgüler, sevgiler, varlık ve huzur, bir yere kadar bizi tatmin eder ama gönül ve ten hep yenisinin peşindedir. Dolayısıyla geçmişin iyi izleri pek çabuk solar, pek çabuk kıymetini yitirir. Kıymetini yitirmeyen neden se hep kayıplar, karşılanmamış özlemler, hüzünler, endişeler, paylaşılmamış kozlari, alınmamış hınçlar, yenmiş kazıklardır! Elbette onların da bir kıymeti harbiyesi vardır yaşantımızda. Onlardan ders alabildiğimiz sürece…

Geçmişten beslenebildiğimiz, geçmişten geleceğe bir farkındalık köprüsü kurabildiğimiz, cebimize derslerimizi koyup geleceğe adım atabildiğimiz sürece ileri gider ve kendimizi yeniden yapılandırmak için bir şans elde ederiz.

Ama eğer geçmiş geçmemişse … sırtımızda ağırlık yapan bir küfe ise; biz sürekli geçmişte yaşadığımız hayal kırıklıkları, reddedilmişlik duyguları, haklılık-haksızlık davaları, paylaşılamamış çıkarlar, vazgeçilememiş ayrıcalıklar, bize umduğumuz faydayı sağlamamış ya da hak ettiğimizi düşündüğümüz gibi davranmamış insanlarla – kafamızın içinde de olsa – birlikte yaşamaya, bu çatışmaların tortularını ve kırıkların acılarını her gittiğimiz yere kendimizle taşımaya devam edersek, asla ama asla YENİ BİR YAŞAM inşa etme umudumuz kalmaz. Kendi çıkmazlarımızı peşimizden sürekleyerek gittiğimiz hiç bir ülke, yeni bir ülke değildir. Ve biz kafayı değiştirmediğimiz sürece, hayat aynı dersleri sunmaya, aynı sınavları önümüze koymaya devam eder!

Hep bunları söylüyorum değil mi… Çünki gökyüzü bunları söylüyor! Bu Dolunay’ın mesajı aynen böyle: ”KENDİNİ YENİDEN İNŞA ETMEK İSTİYORSAN, GEÇMİŞİN KÜFESİNİ SIRTINDA TAŞIMA!” Yeni iş, yeni aşk, yeni saç, yeni tarz ve yeni bir çevre … bunların hepsi hikaye! Önemli olan kafamız ve kalbimiz arasındaki teraziye koyduğumuz ağırlıklar ve bunların arasındaki denge… Elbette geçmişten kaçmaya çalışanlar da olabilir! Onlara ise sistem tersten işliyor :) Kaçmayın, yüzleşin, anlayın, çözümleyin … ki kurtulun. Çünki kaçmakla kurtulamazsınız, ancak aynı şekilde bakmamak ve davranmamakla düzelir hayat.

1′inci ve 7′inci evler arasında olduğuna göre bu Dolunay’ın gerilimi, demek ki karşımıza çıkan insanlar ve ilişkilerimiz hatırlatacak bize, sırtımızda taşıdığımız küfeleri… Ya aynı küfeden bir tane daha vurmaya kalkacaklar, sanki yükümüz hafifmiş gibi, ya onların yüklerini görüp kendimizi hatırlayacak ve rahatsız olacağız! Rahatsızlıksa da hissettiğimiz, bunun etkisiyle bir Dolunay ışıyacak içimizde ve biz artık neyi değiştirirsek, yeni bir BEN olabileceğimizi anlayacağız.

BURÇ ve YÜKSELEN BURCA göre Dolunay’ın derslerine bakacak olursak;

KOÇ ve Yükselen KOÇ: Bu Dolunayda yolunuza çıkan insanlarla karşılıklı olarak hangi beklenti ve hesaplar içinde olduğunuza çok dikkat edin! Sizden iş isteyenler veya sizin iş istediğiniz kişiler, yardımlaşmanız, ortak çalışmanız gereken kişiler, gündelik yaşamınız içinde varolan sıradan yüzler, size geçmişte sözlerini tutmamış olan insanları hatırlatabilirler. Ya da eskiden böyle deneyimler yaşadığınız kişilerle yüzleşme fırsatınız olabilir. Önyargıyla ve hırsla yaklaşmayın ve sakın öç almayın. Sadece, soğukkanlı ve daha önce davrandığınızdan farklı – daha özenli, daha sade, daha açık talepler ve taahhütlerle - davranın. Elbette geçmişte sizin de sözünüzü tutmadığınız durumlar, hakkını yediğiniz, özensiz muamele ettiğiniz insanlar olabilir ve bu Dolunay’da yaşayacağınız yüzleşmeler, sizi de sorgu koltuğuna oturtabilir. Sizi eleştirenleri iyi anlayın! Yargılanıyorsanız, kavgacı değil uzlaşmacı olarak dengeyi bulun. Eğer depresif veya sağlıksız bir Dolunay geçiriyorsanız, sebebini iç dünyanızda, özellikle de vicdan muhasebeleriniz ve kırgınlıklarınızda arayın… Belki bir gönül hesabını kapatarak, ya da kendinizden bile gizlediğiniz bir gerçeği itiraf ederek, sağlığınızı ve huzurunuzu geri kazanabilirsiniz!

BOĞA ve Yükselen BOĞA: Bu Dolunayda sizi yeni fırsatlar bekliyor! Yeni girişimler, biraz da macera dozu yüksek olan başlangıç adımları… Risk ve kazanç ölçümlerinizi iyi yapın! Üç koyup beş almaya çalışırken, üç şeye çok dikkat edin; 1) kimsenin ayağına basmayın ve hakkını yemeyin 2) bu adımı atmaya gerçekten hazır olup olmadığınızı tarafsızca gözden geçirin hatta mümkünse tarafsız birine danışın 3) beklediğiniz kazanımları sağlayıp sağlayamayacağınızı iyice değerlendirin. Daha fazlasına – aşk, para, rahat, şöhret – ihtiyaç duyup duymadığınızı samimiyetle sorun kendinize. Belki de kazanma ve elde etme tutkusudur sizi asıl fakirleştiren ve geleceğinizi tehlikeye atan… Bu ara, sınırlarınızı yeniden belirleme dönemindesiniz. Sağlığınızı, dengenizi, düzeninizi korumak ya da geri kazanmak için, kendinize makul beklentiler ve altından kalkılabilir hedefler belirleyin.

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER: Bir süredir ”hakkınız olan” yükselişi yaşamak konusunda çok kararlısınız. Ancak beklentilerinizi yüksek olunca, ufacık bir aksilik veya hayal kırıklığı dahi sizi endişeye sürükleyebiliyor. Bu Dolunay’a biraz iş hayatınız ve sosyal konumunuzla ilgili gergin giriyor olabilirsiniz. Öte yandan özel hayatınızı ihmal etmiş olmak sa sizi endişelendiriyor. Ev almak, evlenmek, aile yaşamınızı bir düzene koymak ajandanızın baş köşesine oturabilir. Mesele şu ki; bu konular ajandaya yazıp yeni bir mücadele kulvarı olarak ele alınarak bir yere varılacak konular değil:) Bunlar gönül işleri … Özel yaşamınızı şekillendirirken, sosyal açıdan sizin görüntünüze katacağı artılara, prestije, sahip olduğunuz kriterlere filan takılırsanız, hem yönünüzü kaybeder, hem de sonradan hiç aklınıza gelmeyen bedeller ödeyebilirsiniz. Evlenmek için aşk aramayın aşk için evlenin, çocuk yapacaksanız artık yaşınız geldiği ya da eşiniz istediği için değil buna hazır olduğunuz için yapın, seçtiğiniz kişilerin size kendinizi ”yükseklerde” hissettirmesine değil ”evde” hissettirmesine dikkat edin, evinizdekilere patron gibi değil onların içinden biri onların sevgisine ihtiyacı olan ve onları seven biri gibi davranın!

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ: Bu Dolunayda, bulduklarınızın umduklarınızdan, elinizin altında olanların uzakta olanlardan, yapabildiklerinizin hayal ettiklerinizden daha önemli ve değerli olduğunu farkedeceksiniz. Ya da fark etseniz iyi olur! Planlarınızı biraz ertelemek sizi tedirgin etse de, eski korku ve tedirginliklerin sizi belirlemesine izin vermeyin. Kendinize olan güvensizliğiniz sizi yaşamın bilgeliğine ve cömertliğine karşı da güvensiz yapıyor! Ay tamam şimdi sizi dinlemeye başlasam bin tane ”haklı” sebep sayarsınız huzursuz olmanız için de… Etrafınıza baksanız aslında ne kadar zenginliklerle dolu olduğunuzu göreceksiniz. Bu arada, bir öneri; eğer düşüncelerinizi hayata geçiremiyorsanız ya düşüncelerinizi ya davranış modelinizi değiştirin. Yüksekten atıp tutmak yerine, kendinizi olduğunuz gibi görün ve yansıtın ya da olmak istedikleriniz için, kollarınızı samimiyetle sıvayın!

ASLAN ve Yükselen ASLAN: Bu Dolunayda, elinizde olan değerlerin ”değeri”ni yeniden keşfedeceksiniz! Keşfedeceğiniz değer, sahip olduğunuz mal ve mülk, yetenekleriniz, fikirleriniz ya da basitçe kişi olarak sizin taşıdığınız önem olabilir. Ama bunu fark etmek size bazı acı veren değişimlere ve başlangıçta kayıp ya da risk gibi görünen seçimlere mal olabilir. Ama biraz dikkat ederseniz aslında daha fazla kaybedecek birşeyiniz olmadığını göreceksiniz. Zaten iletişim konusunda ciddi sorunlar yaşamakta, insanlara duygu ve düşüncelerinizi düzgün bir biçimde anlatmak ve onları doğru anlamak konusunda zorluk çekmekte ve özel hayatınızı özenle dağıtmaktasınız! O zaman bırakın sizin hayata veremediğiniz yönü hayat size versin. Neleri kaybettiğinize takılmazsanız, nelere sahip olduğunuzu ve neleri kazanabileceğinizi bu Dolunay’da göreceksiniz.

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK: Bu Dolunayda, kendinizi Ay’dan daha parlak hissedebilirsiniz. Elinize geçen mutuluk ve kazanç fırsatları var. Ama bazı şeyleri de gizli tutmaya, kendinize saklamaya, sanki azıcık saman altındansu yürütmeye de meyyalsiniz. Başarı ya da beğenilme duygusunun tadını çıkartırken, arka planda birilerini incitiyor ya da aldatıyor olma ihtimalinizi gözardı etmeyin. Yürümeyen, tat vermeyen ilişkileri askıya alma, yok sayma, ya da size engel olan bağlılıklarınızın üstünden atlayıp geçme eğiliminiz var! Kendinize bu konuda bir sürü bahane bulabilirsiniz ama sorumluluklar önemlidir. Bugün atladığınız, ihmal ettiğiniz, görmezden geldiğiniz sorumluluklar, yarın parlayan güneşinize gölge düşürebilir… Özel hayatınızdaki aksaklıkları da dürüstçe ele alın. Kaçamak yaparak kendinizden ve gerçeğinizden kaçamazsınız!

TERAZİ ve Yükselen TERAZİ: Bu Dolunayda, iç güdüleriniz çok kuvvetli olacak. Hayatınızın kalitesini arttırmak için hangi düğmelere basmanız gerektiğini net olarak bileceksiniz. Sağlıktan, yaşam ve yemek düzeninize, çalışma biçiminizden, iş arkadaşlarınıza kadar, aksaklık yaşadığınız tüm gündelik rutinler konusunda, sorunun adını koyup geçmişe bir çizgi çekme şansını bulacaksınız. Adını koymak çözüm üretmenin en önemli aşamasıdır. Bu Dolunay’ı sorun tesbiti için kullanın. Daha düzenli, sağlıklı ve dengeli bir hayat sürmek için de, bazı pek önemsediğiniz planlarınızı ve bakış açılarınızı değiştirmekten korkmayın. Zaten bunu yapmadığınız sürece içiniz mümkün değil rahat etmeyecek.

AKREP ve Yükselen AKREP: Bu Dolunayda, hayatınızla ilgili önemli kararlar alacaksınız! Geçmişte heyecan duyup kırıldığınız, yatırım yapıp kaybettiğiniz ya da beklediğinizi bulamadığınız şeylere boş verin artık… Evham, kızgınlık, küskünlük, yeni başarısızlık korkuları yüzünden hayat çarklarınızı durdurup yaşamı belirli alanlara fikse etme çabası sizi nereye kadar koruyabilir? Evet Akrep kolay pes etmez, takıntılıdır filan ama, bazı şeylerin miyadı dolmuşsa dolmuş ve o arada neler olmuşsa olmuştur! Hayattan rövanş alınmaz… O saygılı ve önyargısız bir biçimde yürünecek bir yoldur. Ve siz gerçekten kritik bir dönemeçtesiniz… Lütfen bu Dolunayda kendinize bir şans verin ve geri bakmayı bırakıp, kaderinize doğru yürüme kararını alın! Sizi bekleyen ürprizlere şaşırabilirsiniz :)

YAY ve Yükselen YAY: Bu Dolunayda, iş hayatınızı, sosyal statünüzü ve toplumsal prestijinizi ön ön plana alabilir, bu alanlarda parlamak için çaba gösterebilir veya değişiklikler yapma şansı elde edebilirsiniz. Bu iyi! Ama özel hayat sorunlu. Atacağınız adımlar ve yapacağınız değişiklikler özel hayatınızı toparlamaya da yarayabilir. Para kazanıp aile yaşamınızı ya da özel yaşam koşullarınızı düzeltmek istiyor, evlenip/boşanıp sizi mutlu etmeyen koşulları değiştirmek istiyor, ya da basitçe kendinizi sosyal yaşama ve işe güce verip özel yaşamdaki sorunlardan uzaklaşmak istiyor olabilirsiniz. Burada asıl mesele, tutumlarınızı değiştirmedikçe aynı sorunları yaşamaya devam edeceğiniz gerçeğidir. Geçmişten kurtulmaya değil, geçmişin altında yatan kişisel hatalarınızı ya da geçmişle ilgili sorunlu bakış açılarınızı çözümlemeye ve gelecekte bunları tekrarlamamaya gayret edin.

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK: Bu Dolunayda, yeni ufuklara açılmak istiyorsunuz. Seyahatler, yeni fırsatlar, yeni fikirler, yeni eğitim olanakları (yaşa göre) sizi her zamankinden fazla çekiyor ve karşınıza böyle fırsatlar çıkıyor. Ama yeni ufuklara açılırken eldeki işlerinizi temizlemezseniz, sorun yaşayabilirsiniz. Başlamış olduğunuz işlrei hızla bitirin ki, yolda size ayak bağı olmasınlar. Bir konu da yargılar meselesi… ”Haklıyım!” dediğiniz anda ufak da olsa haksızlıklar yapmış olma ihtimalinize dikkat edin. Öte yandan size yapılmış olan haksızlıklar varsa, bu Dolunay’da temize çıkabilir ve onurlandırılabilirsiniz. Siz siz olun yine bu durumu genel bir zafer olarak kabul etmeyin. Aynı dengesizliklerin yeniden yaşanabilme ihtimalini unutmayın. Özürleri kabul edin ama önlemlerinizi almayı ihmal etmeyin…

KOVA ve Yükselen KOVA: Bu Dolunay size yeni imkanlar sunacak. Alacağınız varsa özellikle de bir yerde birikmiş, gecikmiş bir toplu paranız, bir miras payınız, ikramiyeniz varsa onu alırsınız. Kredi talep etmeniz için uygun bir zamandır. Başka insanlar sizi kendi işlerine aracı olmanız, akıl vermeniz, danışmanlık yapmanız için para verir, kendi kaynaklarını size teslim etmek isterler. Cinsel açıdan da cazibeniz hayli yüksek olabilir! Ama bu fırsatları kullanırken birkaç konuya dikkat; 1) Elinize geçeni eskiden yaptığınız gibi çar çur etmeyin. İyi değerlendirin. 2) Borcunuz varsa önce onu ödeyin sonra yeni harcama yapın! 3) Kendinizde eksikliğini hissettiğiniz bir değeri başkasının verdikleri kapatamaz. Para, beğeni, arzu, güven … bunların hepsi başkasından geldiği sürece, geçici ve onların arzusuna bağlıdır. Sizin en büyük değeriniz, yine sizsiniz… İçinizi yiyip bitiren endişe ve kayıp korkularınızı geçiştirmeyin, onlarla yüzleşin. Ancak bu şekilde kendi değerinizi farkeder ve içten ve dıştan gelen bütün kaynakları en iyi şekilde kullanırsınız!

BALIK ve Yükselen BALIK: Bu Dolunayda, ilişkiler alanında parlayacaksınız! Aşk, iş, ortaklık, anlaşma gibi konularda önünüze yeni fırsatlar çıkacak. Ama sizin içiniz pek de rahat değil… Geçmişte yaşamış olduğunuz olumsuzlukların izleri hala üzerinizde. Güvenlik ve huzur arayışınız tavan yapmış durumda. Ve, hayatınıza yeni giren fırsatlara kırgınlıklarınız, korkularınız ve umutlarınız çerçevesinde bakmamanız son derece hayrınıza! Beklentileriniz fazla… Ama gerçekler ne beklentilerle örtüşür, ne korkularla. Gerçekler ancak olduğu gibi görmeye hazır olduğumuzda algılanır ve hayatımıza giren enerjiler ancak nötr bakabildiğimizde gerçek değerlerini bulurlar. Kontrat mı imzalayacaksınız, ne getirip ne götüreceğine çok dikkat edin bu kez! Sırf başlamış olmak için başlamayın… İlişki fırsatı mı çıktı karşınıza, sadece tercih edildiğiniz için girip eski kırıklarınızı bu ilişkide onarmaya kalkmayın. Tercih edilir biri olup olmadığına iyice bakın, yoksa daha beter kırılabilirsiniz. Hayat ortaklarınızı hayatınızda tutmak kaygısıyla davranmayın… Hayatı yolunda tutmak kaygısıyla davranın ve habire kuyruk vurup sağa sola kaçmak yerine ayaklarınızı yere sağlam basın! Merak etmeyin gelmesi gerekenler, sizin yolunuza kendiliklerinden gelirler ya da akar giderler kendi mecralarında… Ama sizin temiz düzgün elle tutulur bir yolunuz olur çerçevesini kendiniz çizip içini gönlünüzce doldurduğunuz.

Mavi Ay dizisini hatırlamayan yoktur dimi… Ya müziğini? Al Jarreau’dan Moonlighting… Hepinize Mutlu ve Umutlu Mavi Dolunay’lar Efendim :)

Hiç yorum yok: