7 Ağustos 2012 Salı

SATÜRN-MARS KAVUŞUMU ''Büyük Seferberlik''... Bugünki gibi AY ile çekişirse ... Öldürmeyin! Avukata Verin Hayatını Söndürün :)))

Terazi'de Satürn - Mars kavuşumu 5 derecelik orba girdi ... Etkilerini hafiften idrak etmeye başladık! Ağustos'un son haftasına kadar da hissederiz...

Satürn hareket ettirilemeyen direnç ise, Mars yılmak birmeyen güçtür... Bu ikisi bir araya gelince büyük bir askeri ve politik ittifak gibi etki eder. Yılmaz bir kararlılıkla hedefe giden koca bir tank düşünün! Bu güçlerin ılımlı ve uyuşmacı Terazi'de yanyana gelmeleri, devletler arası büyük bir pakt, savaşçı nitelik taşıyan bir gerilimin güç dengeleri ile güvenceye alınan bir uzlaşmaya bağlanması gibi gelişmeleri akla getirir.

Kişisel hayatlar düzleminde baktığımızda ise, uzun zamandır ertelediğimiz önemli kararları almak için gerekli motivasyon ve dirayeti hissedeceğimiz bir zaman dilimidir. Uranüs ve Chiron retroları ile destekli olarak yaşanan Merkür retrosunun ortalığa döktüğü ''üstünde beni yıka yazan'' işler için kolları sıvayacağız. Bunların bir çoğu ''tatlı'' meseleler olmayacak. Ancak Güneş'in de bir süre sonra bu kavuşuma destekleyici bir 60'lık açı yapmasıyla, bize ''başedilmesi imkansız ya da fazlasıyla girift'' görünen konularda, çok daha cesur ve kararlı davranabiliriz. Sabırla tamamlanması gereken işler için kullanın bu  zamanı, ya da çözümsüz hale gelmiş düğümlere İskender'in Gordiyon'da yaptığı gibi bir kılıç atın ve açın önünüzü :)

Bugün Koç'taki Ay bu taze kavuşuma karşıt duracak. İşte bu dikkat edilmesi gereken bir durum! Ay Koç'ta fevridir; yani ATIL KURT modundadır :) Duygusal patlamalar ve üzerinde iyi düşünülmemiş kararlar sonucunda ortalığı dağıtmaya girişmek için pek ideal bir gün. Üstelik Ay ve Mars karşıtlığı genelde kadın - erkek enerjilerinin çatışmasını da akla getirir. Uzun süredir kangren olmuş ilişkilerde patlama noktası, iyi gitmeyen hayat ve iş ortaklıklarında ''çanak çömlek patladı'' evresi yaşanabilir...

Tavsiyem; resme yukarıdan bakmaya çalışın. ''İntikamım acı olacak! Ya benimsin ya toprağın! Seni paralarım bennnn! Sen beni ufak tefek gördün de Karamürsel sepeti mi sandın!'' gibi ŞIK söylemlere yatkın olabiliriz. Ancak, köprüleri yakmadan önce, karşı tarafın argümanlarını iyice dinleyip anlamak gerektiğini unutmayın! Gerçi bitmesi gereken herşey bu ara bitecek, kopması gereken ip illaki kopacaktır. Ama, siz maksadını aşan sert tavırlarla haklıyken haksız durumuna düşmeyin.

Hatta siz en iyisi çatışma yaşadığınız konularda, bugün bir bilene, bir büyüğünüze danışın ve bu büyük rakı olmasın :) Sizin duygusal patlamalarınıza ''goy goy haklısın'' diyen ya da ah-ü vah etme sürecinizi uzatmanıza yardım eden ''eski model'' bir dost da olmasın! Eşinizle sorununuz varsa, bir aile danışmanına ya da iyice çığrından çıktıysanız bir avukata, sevgilinizle sorununuz varsa psikoloğunuza ya da basiretine gerçekten güvendiğiniz bir arkadaşınıza, iş ortağınızla veya mesai arkadaşınızla sorun yaşıyorsanız deneyimli bir profesyonele ya da yine bir  avukata danışın. Olaylara sizin açınızdan değil geniş perspektiften bakan biri, göremediğiniz detayları ve sizin için avantaj ve dezavantaj oluşturan noktaları size göstersin...

Dağları devirmek istiyorsanız, kendi iç bütünlüğünüzü sağlamaktır esas olan! Mars-Satürn kavuşumu, size kendinizden gurur duymanızı ve yaşamınız için gerekli olan temiz başlangıçları yapmanızı sağlayacak dirayeti versin!

Sessiz bir kararlılıkla çalmış FRESU - Passalento



http://www.youtube.com/watch?v=H75yUpi5wfw&feature=g-vrec




Hiç yorum yok: