24 Şubat 2013 Pazar

25 Şubat 2013, Başak’taki Dolunay’ın Burç ve Yükselen Burca Göre Etkileri



Full Moon on a South-West Desert Night
Full Moon on a South-West Desert Night


Burca ve Yükselen Burca göre yorumlara geçmeden – teknik detaylara girmeksizin – bir kısacık toparlayayım Dolunay’ın mesajını;

Bu Dolunay – Thuban, Addib, Alpha Draconis olarak da bilinen – kutup yıldızı ile kavuşum halinde… Yön tayini yapacağımız bir zaman diliminden geçeceğiz besbelli!
Yeni başlangıçların – girişimlerin, aşkların, heveslerin, projelerin, çocukların – hevesi olacak içimizde. Ama bunu yapmak adına bir çözülmeyi, bir değişimi, bir huzur kaybını, belki de bizi ürküten bir kapıyı açmayı göze alacağız. Yarım bıraktığımız, ihmal ettiğimiz, bir kenara terk ettiğimiz işler gündeme gelecek. Eski hayallerin peşine düşeceğiz. Belki de hayallerimiz düşecek bizim peşimize… Yeni bir iş, yeni bir konum, ya da olduğumuz yerde YENİ BİR DURUŞ arayışı içine girerken aslında eskiyle hesaplarımızı gözden geçirmek zorunda kalacağız.

İnsan bir kapıyı ararken kalbinde ne varsa, yolunda da karşısına o çıkar. Ve bir kapıyı açtığında ne bulmayı umuyorsa, ONUNLA SINANIR! Demek ki bu Dolunay’da beklentilerimizi, umutlarımızı, kararlarımızı temiz tutmamız lazım ki, elimizden çıkacak işlerin hamuru temiz ve sonuçları hayırlı olsun! Ve unutmayalım ki; biz neye hazırsak o da bize hazırdır ama bulduğumuz ZAN’ettiğimiz ile bir olmayabilir ;)

Bildiklerimiz olmak istediklerimize, hayal edebildiklerimiz GERÇEKLERE ve yolda bizi bekleyenlere uymuyorsa eğer, ZAN’dan ve beklentiden vazgeçme zamanıdır Dostlar… Eğer hırs ise, kıskançlık ise, intikam arzusu ise, ne pahasına olursa olsun dediğimizi yaptırtmak ise derdimiz… bizden büyük bir düzen, bizden öte bir MERKEZ olduğunu farkedip, kendimizi adaplandırmak ve yola güvenmek zorundayız. Ve eğer sadece kaybetme korkumuz, başarısızlık endişemiz, gizli kibirimiz ise bizi yoldan alakoyan, yine YOL’a güvenip adım atmak zorundayız… Ve bir kervan ise bu halin adı DAİMA yalnız kendimizi değil, bizimle yürüyenlerin de çıkarını ve duruşunu gözetmek, benden bize, kılıftan ÖZ’e geçmeyi öğrenmek zorundayız…

Kendine neyi KUTUP alacağı insanın seçimidir… İster bu dünyanın tanrılarından birine – para, güç, güzellik, seks – tapar ve onların ışığına göre bulur yolunu, ister özündeki ışığa yani Rabbe diker gözlerini… GERÇEĞİ’ni bulur!

Hepimize kendi Kuzey Yıldız’ımızı bulmak nasip olsun bu Dolunay’da… Burç ve Yükselen Burca göre yorumlar ise aşağıda;

Güneşi ya da Yükseleni Koç’un ilk 10 derecesi içinde ve Balık’ın 14-30 derecesinde olanlar: İş hayatları ya da gündelik yaşamın akışı ile ilgili bir yön değişikliği yapma ihtiyacı hissedebilirler. Ne zamandır ışıklarını sönük, kanlarını donuk hissediyorlarsa artık canlanma vaktinin geldiğine dair bir dürtü hissetmeleri normaldir. Ama önce kendi kendileriyle kapatmaları gereken bazı hesaplar var... Bugüne dek kendilerini rahat hissettikleri oturma odaları onlara dar gelmeye başlamış olabilir. O zaman yerleştikleri bir koltuktan, benimsedikleri bir yaşama ve çalışma halinden ne beklediklerini bir daha gözden geçirsinler… Beki bugüne dek rahat gelenler huzursuz, güvenli gelenler ise anlamsız ya da değersiz gelebilir! O zaman geçmişe dönüp, neyi gözden kaçırdıklarına ve bugünkü seçimlerini yaparken neyi öne alıp neyi geriye attıklarına bakmak onlara yeni bir açılım için ışık tutabilir…

Güneşi ya da Yükseleni Koç’un 11-30 derecesi içinde ve Boğa’nın ilk 3-4 derecesinde olanlar: Bu grup Dolunay’ı dolu dolu yaşayacak… Ufkunuzda yepyeni birşeyler var! Ama bu şeylere doğru yürürken, bakış açınızı değiştirmeniz lazım ki, önünüzü görebilesiniz… Ayrıca insanlarla iletişiminize ve maddi/manevi kontratlarınıza da çok dikkat edin. Geçmişi yok sayarak geleceğe yürüyemeyiz. Geçmişteki gibi davranarak da, yeni birşeyler olmasını bekleyemeyiz… Siz önce kendinize, sonra da başkalarına dürüst olabildiğiniz kadar ileri gideceksiniz bu Dolunay’da… Bazı şeyleri yok sayarak gireceğiniz yeni bağlantılarda ise, kaçtığınız şeylerin en tatsız yüzleriyle sınanmanız çok mümkün!

Güneşi ya da Yükseleni Boğa’nın 4-30 derecesi içinde olanlar: Elinizdeki işleri bir an önce bitirin ve aksamış sorumluluklarınızı yerine getirin! Çünki eski işleri bitirmeyenler yeni fırsatlardan yararlanamayacaklar bu Dolunay’da… Yeni mekan, yeni aile, yeni güvenlik alanı oluşturmuş olanlar, enerjilerini taze tutmak istiyorlarsa, artık toplumsal faaliyetleriyle ilgili ihmal edilmiş konulara bir el atsınlar. Kendi hayatınız tıkırında olduğunda etliye sütlüye bulaşmamak ve kimsenin kaderiyle ilgilenmemek alışkanlığınıza da geri dönmeyin lütfen! Gördüğünüz gibi hiç kimse bir ada değil ve bazen gerçek ailemizden dahi alamadığımız desteği bize verenler, işbirliği içinde olduğumuz insanlar!

Güneşi ya da Yükseleni İkizler’de ya da Yengeç’in ilk 4 derecesi içinde olanlar: Abartmaya çookk ama çok açıksınız! Yeni birileriyle tanışıp yeni heyecanlar yaşamaya, kendinizi de onları da dev aynasında görmeye accayip yatkınsınız! Ama kendiniz ve diğerleriyle ilgili yargı ve inançlarınızın çok sağlam bir zeminde durmadığının pekala farkındasınız ;) Sizi size inandıracak birilerinin peşinde bir ömür geçirdiğiniz yetmedi mi? Aynası iştir kişinin Dostlarım… Geçmişte elde etmiş olduklarınıza bakın ve o aynadan size yansıyanı iyi değerlendirin. Aynı hataları tekrar etmezseniz, bu Dolunay’da size sandığınız kadar ya da umduğunuz şekilde olmasa da, epey güzel kazanımlar var…

Güneşi ya da Yükseleni Yengeç’in 4-30 derecesi ve Aslan’ın ilk 10 derecesi içinde olanlar: Şahane ihtimaller, kaybetme korkuları, beklentiler, abartılı iç gerilimler, coşkun rüyalar, umut nehirleri, hüzün denizleri… Sizi AY tuttu vesselam :) Biliyorum; herşeyi birden istiyor ve hepsini de kaybetmekten korkuyorsunuz… O zaman insanları sizin almaya hazır olmadığınız risklere ZORLAMAYIN! İçinizde hissettiğiniz huzursuzluğu, birşeyleri tüketerek – örneğin aşırı harcama yaparak ya da fazla yiyerek – ya da yok farzederek gideremeyeceğinizi unutmayın. Dönün bir geriye bakın… İnsan ne ekerse onu biçer. Eğer iyi yatırımlar yaptıysanız kendinize ve çevrenize, onların ekmeğini yiyeceksiniz… Ama HİPER boyutlarda çok ya da haketmediğiniz kadar az değil! Tam olması gerektiği kadar.

Güneşi ya da Yükseleni Aslan’ın 11-30 derecesi ve Başak’ın ilk 13 derecesi içinde olanlar: Kutup Yıldızı gibi parlamak mı istiyorsunuz? O zaman ilişkilerinize çeki düzen verin. Değerli mi olmak istiyorsunuz… O zaman özdeğer algınıza zarar veren tutumlarınızı gözden geçirin. Paralı olmayı mı özlediniz? O zaman bu kadar çok harcamayın :) Ya da, harcadığınız yerlerin bazı gedikleri kapatmasına ya da bazı dertlere derman olmasına özen gösterin.

Güneşi ya da Yükseleni Başak’ın 13-30 derecesi ve Terazi’nin ilk 10 derecesi içinde olanlar: Bu aralar İç Deniz Balığı olmak hatta mümkünse kendinize bir akvaryum yapıp onun içinde yaşamak istiyorsunuz! Tavanarası toplamak hiç bu kadar cazip gelmemişti… Ama güvenlik ihtiyacını ve tanıdık hisler ve eşyalar arasıda olmanın keyfini bu kadar abartmaya ne gerek var :) Nostalji iyi geliyor… Eski defterlerin arasından çıkan küçük notlar, eski tanıdıklar, lise arkadaşları, hatta eski aşklar… Eğer yeni bir aşkınız varsa da, onunla eve kapanma modundasınız! Ne yapıyorsunuz? Birbirinizin yaralarını mı sarıyorsunuz :) Elbette yapın… Ama yüzünüzü ufka çevirmeyi de unutmayın! Orada yapılmayı bekleyen işler ve yaşanmayı bekleyen bir hayat var.

Güneşi ya da Yükseleni Terazi’nin 11-30 derecesi ve Akrep’in hemen başında olanlar: Hani bir KARAR alınsın da, nasıl alınırsa alınsın :) Gözünüz karardı besbelli sizin! Ama alacağınız kararların sizi ya da sevdiklerinizi incitmesi ihtimali de var… Eski düzeni bozup, yeni düzene geçme ve böylece sağlık, huzur ve gerçek anlamda sizi rahat ettirecek bir hayat akışına sahip olmayı özlüyorsanız, dengeli bir geçiş yapmanızda fayda var. Önce arkada kalacak olanları toplayın. Aceleyle fırlayıp çıkmayın çıkacağınız yerden. Gemileri batırıp köprüleri de yakmayın. Yaşamın kendisi geçmişten geleceğe bir köprüdür zira… Usulet ve suhunet, bu Dolunay’da size umduğunuz fırsatları daha rahat ve doyurucu bir biçimde getirecek…

Güneşi ya da Yükseleni Akrep’te olanlar: Hayatınıza yeni bir yön vermek, yeni bir duruş edinmek, toplumsal statünüzü iyileştirmek, işinizde, evliliğinizde çığır açmak, yani adınızın başına yeni tanımlar getirmek ve fazla olan takılardan kurtulmak istiyorsunuz… Tamamlanmamış hevesleriniz var! İçinizdeki çocuğun özlemlerine cevap vermek, hep yapmak isteyip de yapamadığınız işlere el atmak, bir türlü kıvamını bulamamış aşkların alevini yakmak, yani yeniden yaşadığınızı hissetmek… Değişim yaşamın ruhunda vardır. Değiştirmek istiyorsanız, değişin! Yani diyeceğimi kestirmeden diyeyim; yeni yaptıklarınızı da eskiden yaptığınız gibi yapacaksanız, bilin ki onların da tadı kaçar… Yenilenebilmek için, yeni adımlarınızı dürüst ve sağlam atın. Yaşamınızın sorumluluğunu alın. Yeni bir eğlence bulup kendinizden saklanmayın… Kendinizle tanışın! O zaman hakikaten eğlenirsiniz ;)

Güneşi ya da Yükseleni Yay’da ve Oğlak’ın hemen başında olanlar: Bu Dolunay Yay’ların eski emeklerinin geri dönüşünü aldıkları, sebep oldukları şeylerin sonuçlarını birebir gördükleri, insan ilişkilerinde elde ettikleri namın veya gösterdiklerin çabanın, yeni açılımlar şeklinde geri dönüşünü yaşadıkları bir dönem olacak… Para ile ilgili bahtsızlıklarını aşabildikleri, özdeğer algılarını ve güvenlerini yeniden yapılandırmaya başladıkları bir Dolunay olacak dersem, çok mu abartmış olurum… Umarım hayır! Para hemen gelmese de, kaynak bulmak, fırsat yakalamak, ilişki kurmak ya da eskiden kurulmuş ilişkiler, eskiden yapılmış işlerden alacaklarınızı tahsil etmek, eski tanıdıklarınızdan iyi fikirler almak gibi güzel gelişmeler sizi bekler. Yine de siz siz olun, anlaşmalarınızın gereğini özenle yerine getirin, acele etmekten ve ayrıntıları atlayıp istediğiniz konuya geçmekten sakının! Bu arada ne zamandır mekan değiştirmek isteyen ya da taşınmaya çalışıp bir türlü beceremeyen Yay’lar için de uygun bir zaman olabilir.

Güneşi ya da Yükseleni Oğlak’ta ve Kova’nın ilk 10 derecesinde olanlar: Yarım kalmış, aksak gitmiş, artık eski tadı vermemeye başlamış ne kadar iş varsa toparlamak, alacakları almak, verecekleri vermek ve eskiden alınmış ama uygulanamamış kararları hayata geçirmeye başlamak için süper bir zaman! Bitmesi gerekenler bitsin ki, yeniye yer açılsın. Bu amaçla şu Merkür Retrosunu çok iyi kullanın. Yepisyeni – daha önce planı yapılmamış dosyası açılmamış – işlere başlamak için de aceleci davranmayın… Fırsatlar oluşabilir ama üzerinde iyi düşünülerek atılması gereken adımlar var. Önce temizlik, önce tahsilat, önce ödeme… Sonra yeni adımlar ;)

Güneşi ya da Yükseleni Kova’nın 1o-30 derecesinde ve Balık’ın ilk 12 derecesinde olanlar: Kendinizi onaracak insanlar mı var ufukta… Ne zamandır düzgün gitmeyen hayatınızı toparlayacak iş ve hayat ortakları mı buldunuz? Aman ne güzel :) Ama aşk almak kadar vermeyi de gerektirir, biliyorsunuz değil mi? Yani şımartılmak için ilişkiye girmek de, ilişkiye girmek için şımartmak da sonradan başa bela getirir… Siz siz olun nefsinize hakim olun ve sınır adabına dikkat edin. Sonradan altından kalkamayacağınız yakınlıkları tetiklemeyin. Ama ihmal ettiğiniz, yeterli değer vermediğiniz ilişkileriniz varsa, onları yeniden yapılandırmak için elinizden geleni de yapın. AŞK olsun … ama yeter ki onursuz olmasın!

Hiç yorum yok: