17 Şubat 2013 Pazar

AY Güney Düğümü ile Birlikte, Venüs Düğümlere Kare … Nostalcik Ataklara Tikkat ;)


Nostalgia by Mirjana Gotovac
Nostalgia by Mirjana Gotovac


Ay Boğada … Yani iyidir hoştur Boğa’dayken de… Az bişi de tuttuğuna yapışan ve her depresyonu çikolata kutusu başına geçirmeye çalışan bi hali vardır. VAZGEÇME’nin önemi ve gereğinden bahsettiğimiz şu günlerde, hem de geçmiş-gitmiş işler ve çoktan bitmiş hikayelerin altını çizen Güney Düğümüne bitişik bir halde ve Juno ile tam üçgen vaziyette olması, bizi eski aşklar, eski arzu ve beklentiler, eski kırıklar ve yakayı sıyırmakta zorlandığımız alışkanlıklara doğru şöööyle bi çeker…

Bu yamuk hale goy-goy çeken bir durum da, hayattan aldığımız tadı ve değer algımızı ifade eden Venüs’ün Ay Düğümleri ile kare olmasıdır; ”Hayatın da dadı duzu kalmadı!” hissi, insanı alıştığı tatlara meyletmeye, suni nostaljilerden medet ummaya sevkedebilir…

Bu diyeceğimi astroloji söylemiyor, bilim adamları söylüyor; duygu dediğimiz şeylerin nedeni bazı nöronların birleşerek oluşturdukları bir beyin kimyasıymış. İnsan o beyin kimyalarına – aynı afyona, nikotine bağımlı olur gibi – bağımlılık geliştirirmiş. ”Ayy hep aynı şeyler geliyor başıma yaaa!” derken aslında haklıymışız. Biz gidip gidip, o bağımlı olduğumuz kimyayı oluşturacak insan ve olayların kokusunu alıp, onları hayatımıza ısrar kıyamet çekermişiz :)

Söz’ün Kısası; canınız sıkıldığı için eskici tükkanını karıştırmaya başlamamız pek mümkün Dostlar ;)

Karıştırmak FARZ ise, bari serapa – yani boşa – olmasın! Alın şekerim kafayı önünüze… Netmiştim, ne olmuştu diye sıkı bi hesap çıkartın. Bugün ”Ama Juno… ben onu chok össledimmm… Acebam, yeniden şeyttirirmiyiz kine…?” şeklinde aramalara kapalıyım :)

Bugünü nostaljik ataklarınızı akl-ı selimle geçirmeyi öğrenme ve sigara, kafa yapan maddeler ve kafa-bozan ilişkilerden, düşüncemizi bulandıran algı ve beklenti kalıplarından ARINMA günü ilan ediyorum! Tüm camiaya hayırlı uğurlu olsun efeeem :)

MÜZİKKK! Eric Clapton yıllarca George Harrison’un eski eşi Patti’ye deli divane aşıkmış… Hatta bir ara birlikte de olmuşlar. Ama herhalde O’nun Patti’yi koyduğu yer ile, Patti’nin durduğu yer birbirinden farklı olduğu için – bütün nostaljik takıntılarımızla ilgli böyle kör noktalarımız vardır! – bu ilişki yürümemiş… Ve fakat, Eric bir çok güzel şarkısını Patti için yazmış… OLD LOVE! Leave Me Alone… Düş Yakamdan Eski Sevda … AMA ERIC İNLETMİŞ GİTARI VAR YAAAA OFFFF :)

Hiç yorum yok: