25 Mart 2013 Pazartesi

27 Mart’ta Terazi’de Gerçekleşen Dolunay, Burçlara Nasıl Etki Edecek?



Drive Under Moonlight
Drive Under Moonlight


27 Mart’ta DOLUNAY’la birlikte bir enerji halkası kapanır, bir aşama geride kalırken, biz de kendimize YENİ BİR YOL HARİTASI çizeceğiz. Nasıl mı? UZLAŞMA yaptığımız alanları gözden ve elden geçirerek…

DOLUNAY Haritasında AY 4′üncü, GÜNEŞ ise 10′uncu evlerde… 4′üncü ev aidiyet hissimiz, güvenlik algımız ve başladığımız herşeyi sonlandırma şeklimizdir. 10′uncu ev ise bizim kartvizitimizdir. Haritada AY-GÜNEŞ aksı, Plutoile kare açılar yapıyor… Oğlak’taki Pluto, 6′ıncı ve 7′ci evlerin sınırında, DC noktasında duruyor. Bütün işbirliklerimiz, duygusal, manevi, profesyonel bütün kontratlarımız 7′inci evden sorulur. Bu durumda DC noktası bizim SÖZ verme noktamızdır.

Kendimizi bu dünyaya ait, yani yaşadığımız yer ile bağlantılı ve güvenlik içinde hissetmek isteriz. Aidiyet hissi daima koşulları ve yaptırımları olan bir kontrat ile gerçekleşir. Kontratlar onurlu ve sözüne sadık davranmayı gerektirir. Biz kontratımız çerçevesinde anlamlı ve yararlı olan bir şeyler ortaya koyarız. Karşılığında da bazı kazanımlar elde ederiz; fiziksel, duygusal, ya da manevi… Bu aidiyet-sorumluluk dengesi 4′üncü ve 10′uncu evlerin temel hikayesidir.

Hayatımızdaki Aidiyet-Sorumluluk bileşkelerine yani kontratlarımıza nasıl yaklaşmamız, Yeni Bir Yol Haritası çizerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Burç ve Yükselen Burca göre yorumlamaya gayret edeceğim :)

Eğer haritanızda Güneş kendi Burcunuzun ilk derecelerindeyse (örneğin Balıksanız ve Balığın ilk günlerinde doğduysanız) ya da Yükselen Noktanız girdiği burcun ilk derecelerindeyse, bir önceki burca ait olan yorumu, son derecelerde yer alıyorsa da bir sonraki burca ait olan yorumu da okumanız yerinde olabilir.

KOÇ ve Yükselen KOÇ: Koçlar bu Dolunayda hem profesyonel yaşamda hem de özel hayatlarında sorumluluk ve yetki sahibi oldukları konulara odaklanacaklar. Yitirdikleri ya da zedelendiğini düşündükleri ilişkileri toparlamak, ya da istedikleri tarzda ilişkiler kurmak için gayret gösterecekler. Kendilerinden beklenenleri yerine getirebilmek konusunda güvenceler vermeleri, beklentilerinin karşılanacağı konusunda da güvence almaları gereken anlaşmalar yapacaklar. Kazanma arzuları fazla… Talepleri de! Ama geçmiş deneyimleri onları endişeye düşürmekte… Kaybetme korkusuyla fazla ağır koşullar koymamaya, sırf kendinizi güvenceye almak için vermeniz gereken ödünlerden kaçınmamaya, ya da ikna edici olabilmek için olduğunuzdan güçlü görünmemeye, verebileceğinizden fazlasına söz vermemeye dikkat edin! Bazı işbirlikleri, verili koşullar içinde devam etmeleri mümkün olmadığı için biter… Sizin ya da karşınızdakinin içine sığmakta zorlanacağı çerçevelerde ısrar etmek yerine, uygun çerçeveler bulmak ya da işbirliğinde ısrar etmemek yerinde olur.

BOĞA ve Yükselen BOĞA: Boğalar bu Dolunayda kendi kendileriyle kavgalı olabilirler! Görev duyguları ve vicdanları ile endişeleri ve kırgınlıkları, yeni bir düzen kurma ihtiyacı ile alışkanlıkları arasında kalacakları meseleler karşılarına gelecektir. Vicdan duygusu ya da görev anlayışı, belli bir pozisyonu koruma ihtiyacımızı kılıf oluyorsa, ya da sırf bazı endişelerimizi ve özdeğer sorunlarımızı halledemediğimiz için ezilmeyi ve hırpalanmayı göze alıyorsak, sorun bizimle diğerleri arasındaki bir mesele olmaktan çıkmış demektir. Ne bekleyerek ne yaptığımız ve hem kendi beklentilerimize hem de karşımızdakilerini beklentilerine ne zaman sınır koymamız gerektiğini, bize başkaları söyleyemez! Bunu bilmesi ve belirlemesi gereken kişi biziz. Biz kendimize ya da başkalarına haksızlık ediyorsak, bu onların vericilik ya da alıcılık kapasitelerinin ötesinde, bizim kendimize çizdiğimiz sınırlarda bir sorun olduğuna işaret eder…

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER: İkizler bu Dolunayda riskli kararların eşiğinde olduklarını fark edeceklerdir. Bazen elimize başarı kazanmak, önemli olmak, onay almak, öne çıkmak, ya da basitçe arzularımıza nail olmak için bir fırsat geçer… Ancak bunun karşılığında önümüze bizi ciddi anlamda bağlayacak bir anlaşma, bir sözleşme konulur. Kazanabileceğimiz ödüller başımızı döndürür, ama uzlaşma şartları da bazı fedakarlıklar etmemizi zaruri hale getirir. İkizler belirsizliği sever, çünki koşulları kendisi belirlemek ister! Yap denileni yapmamaya da bayılır! Birşeyin bedeli ve değeri arasında bir denge sağlamamız gerekiyorsa, öncelikle kendimize dürüst olmamız gerekir. Özgürlük mü, güvence mi? Teslim olmak mı, tercih ve sınırlarda ısrar etmek mi? … gibi ikilemlerde kalıyorsanız, seçiminizi yaparken öne aldığınız kriterlerin, sizin için ve karşınızdaki kişiler için ne kadar anlam taşıdığına iyi bakın! Bizim için uygun olan, başkası için yetersiz, bizim için yetersiz olan başkası için abartılı olabilir. Beklentiler ve sunumlar arasında uçurum varsa, anlaşmalar kurtarılsa da bozulmaya mahkum olacaktır…

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ: Yengeçler bu Dolunayda her şeye birden sahip olamayacakları gerçeğiyle yüz yüze kalabilirler. Bazen keyif ile başarı, maddi güvence ile duygusal güvence, tam istediğimiz ölçüde bir araya gelemez. Biriyle ilgili makul bulduğumuz seviyeyi korumak için diğerinden belli ölçüde fedakarlık etmek gerekir. Yeterince bulamamak, mahrum kalmak, kayba düşmek, hiçe sayılmak gibi endişeler, Yengeç’in temel korkularıdır. Yengeç korkuya kapılınca kendini akışa bırakır ve sonuçlardan başkalarını sorumlu tutar. Ama bu defa, böyle bir şansı olmayabilir. Tercihleri korkularımızla değil, dengeyi bulma arzumuzla yaparsak, kısa vadede bazı şeylerden feragat etmemiz gerekir ama uzun vadede kendimizi daha az şey kaybetmiş ya da kazandıklarımızla daha fazla tatmin olmuş hissederiz. Yengeç için sorumluluğunu kendi üstüne aldığı seçimler yapma zamanı gelmiştir :)

ASLAN ve Yükselen ASLAN: Aslanlar bu Dolunayda hayal ettikleri başarıları elde etmek, ya da sorumluluklarının gereğini yerine getirmek için rahatlarından fedakarlık etmek, hareket alanlarının ya da yetkilerinin kısıtlanmasına rıza göstermek durumunda kalabilirler. Aslan cömert ve sevimli görünür ama aslında az-bişey bencil ve tembel olmaya, rahatını ve iktidarını korumaya meraklıdır.Maddi ve duygusal kazanımlarının kısıtlı olduğu durumlarda anlayışlı ve verici olmakta, koşulları belirleyemediği bir yerde hizmete devam etmekte zorlanır. Bu yüzden de ihtimaller peşinde koşmaktansa statükoyu korumayı tercih edebilir. Ama bu aralar hem onurlarını hem de konumlarını korumak adına, kendileri için pek de kolay bulmadıkları sınırlı bir hayat biçimine eyvallah demeleri gerekebilir. Bu da onlara kendiyle gurur duyacak bir konumda olmaktan ne anladıklarını bir daha sormak ve daha olgun bir cevap vermek fırsatını sağlar ;)

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK: Başaklar bu Dolunayda kendilerini, hayat düzenlerinin değişmesine neden olacak bazı gelişmelerin orta yerinde bulabilirler. Profesyonel ve sosyal konumlarına dair tanımlarda bazı değişiklikler yapmaları, belki de daha önce göze alamadıkları türden sorumlulukları üstlenmeleri ya da değer verdikleri bazı şeylere sahip çıkmak adına, bazı önceliklerinden fedakarlık etmeleri gerekecektir. Güven ihtiyacı, aidiyet hissi, sosyal ya da mesleki prestij, aile hayatlarında tutturdukları dengeler, gibi konularda tutum değişikliğine gitmeleri söz konusu olabilir. Başakların sürekli olarak kendilerini kurban ettiklerine dair bir takıntıları vardır. Ama sözünü ettikleri fedakarlıkları yaparken, karşılığında bir güven ihtiyacını ya da bir konumu muhafaza etme arzusunu dikkate aldıklarını, bir türlü itiraf etmezler. Bu dolunayda bazı özveri gerektiren sorumlulukları, korkudan ya da ince hesaplardan dolayı değil, onur anlayışları yüzünden kabul etmeleri ve gönülden yerine getirmeleri gerekecektir.

TERAZİ ve Yükselen TERAZİ: Teraziler bu Dolunayda fena halde duygusal bir devreden geçecekler. Değer verdikleri ilişkiler ve duygusal öncelikleri ile güven ihtiyaçları ve beklentileri arasında kalabilirler. Neyi tercih ederlerse etsinler, bir şeylerden de feragat etmeleri gerekecektir. Hayakırıklığına uğramaktan nefret ettikleri için, alışılmışın dışında sinirli olmaları mümkündür. Bu Dolunayda Terazi’nin en zorlanacağı konu – ani tepkiler ve sonradan pişman olabilecekleri adımlardan kaçınmak, ummadıkları tepkiler ya da davranışlarla karşılaşırlarsa da, kendilerine saygılarını kaybetmeden cevap vermek - olabilir. Kaybetmekten korktuğunuz için uzlaşmayın ama uzlaşma koşulları işinize gelmediği için de kimseye haksızlık etmeyin. Terazi pratiktir ve herşeyden çok istediği sonucu elde etmekle ilgilenir. Ama bu Dolunayda asıl karar vermeniz gereken şey istediğinizi elde etmek için ne yapacağınız değil, neyi önemsediğiniz olacaktır…

AKREP ve Yükselen AKREP: Akrepler bu Dolunayda çok değer verdikleri şeyleri yitirmemek için, alışkın olmadıkları kadar geniş, anlayışlı ya da verici davranmak zorunda kalabilirler. Ya da özgürlüklerini kazanmak için, bazı büyük fedakarlıkları göze almaları gerekebilir. Yaşadıkları koşulların üzerlerinde oluşturduğu baskı karşısında, çok uzun zamandır arka plana ittikleri bazı duygular öne çıkabilir. Artık saklamak ya da reddetmekte zorlandıkları bazı durumlar onları bir tercih yapmaya itebilir. İş hayatlarında, ya da özel hayatlarında çok büyük değişikliklere yol açacak bazı adımları atmaya da bu Dolunayda karar verebilirler.

YAY ve Yükselen YAY: Yaylar bu Dolunayda alışkanlıklarına elveda deyip, yeni koşullara uyum sağlamak çabası içine girebilirler. Bildikleri kurallara uymayan uzlaşmaları kabul etmek, kurdukları düzeni yıkmak pahasına yeni bir aşka yelken açmak, onlara güven veren koşulları terk etmek pahasına onları heyecanlandıran bir girişime kalkışmak, ya da tam tersine keyiflerinden feragat etmek pahasına zorunlu oldukları bazı gibi adımları atmak gibi seçimlerle yüzyüze gelmeleri mümkündür. Yayların bu aralar yaşadıkları asıl sorun, özgüvenlerini eskiden alıştıkları yöntemlerle tazelemek imkanlarının kalmamasıdır. Bu onları ürkütse de, aslında aşmaları gereken zaaflarıyla yüzleşecekleri bir dönemdir. Daima kendi istediklerini yapmak yerine, önemsedikleri şeyleri korumaya alacak tercihi yapmak, özgürlük hislerine zarar verse de, vicdanlarına ve azalan özsaygılarına iyi gelecektir…

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK: Oğlaklar bu Dolunayda sorumluluklarını yerine getirmek adına, kişisel rahatlarından feragat etmek durumunda kalabilirler. Profesyonel hayatlarında ya da ailelerinde düzeni sağlamak için, kendi tutum ve alışkanlıklarını yeniden düzenlemeleri zorunlu olabilir. Yaşama koşulları onları tatmin etmese de, yeni fırsatlara sırt dönmeleri ya da bu fırsatları dikkate almadan önce üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerekebilir. Bunaldıkları zaman tutunmaları gereken düşünce şudur; önlerinde duran cazip seçenekleri, onur ve vicdan anlayışları yüzünden ertelemeleri ya da gözden çıkartmaları, onlara uzun vadede daha güvenli bir kazanç ve daha kalıcı başarılar getirecektir.

KOVA ve Yükselen KOVA: Kovalar bu Dolunayda insanlarla olan diyaloglarına çok temkinli yaklaşmak ve ciddi sabır sınavlarından geçmek zorunda kalabilirler. Sert çıkışlar, iktidar mücadeleleri, kaytarmalar, haksızlıklar ile karşılaşabilir ve bunlara cevap verirken kendi seviyelerini korumakta zorlanabilirler. İdeallerine bağlı olduklarını, daha da önemlisi benimsedikleri ideallerin hayata geçirilebilir olduğunu ispat etmelerinin en iyi yolu, zor koşullar karşısında da onlardan feragat etmemek olacaktır. Haklılığı ispat etmenin en iyi yolu bağırmak ya da mücadele etmek değil, yaparak göstermektir!

BALIK ve Yükselen BALIK: Balıklar bu Dolunay’da birilerine hak edilenin ötesinde değer vermek, ya da kendilerine karşı yapılan sevgi ve saygı gösterilerini fazla ciddiye almak gibi bir duruma düşebilirler. Kendilerini iyi hissetmek adına, hepten üzülecekleri durumlarda kalmamaya ya da tam tersi sırf kendilerini küçümsedikleri için gereksiz kayıpları sineye çekmemeye dikkat etmeleri, olan biteni değerlendirirken abartıdan kaçınmaları yerinde olur. Vermeyi, istemeyi, sunmayı, beklemeyi, kullanmayı ve kullanıma açmayı abartmamayı öğrenmek yani sınır adabına dikkat etmek, Balıklar için daima zordur. Bu Dolunay onlara hem kendilerinin hem de başkalarının kaynaklarına ve sınırlarına daha özenli yaklaşmak konusunda bir sınav yaşatabilir. Bu sınavı hasarsız atlatabilmeleri için, şefkati ve iyi niyeti beklentisizce sunmayı, kendilerine zarar verecek noktada dur demeyi bilmeleri, kendilerine sunulan olanakları ise arkasında ne olduğunu bilmeden ya da karşılığını verebileceklerinden emin olmadan kullanmamaları gerekecektir.

Hiç yorum yok: