18 Mart 2013 Pazartesi

İkizlerde Ay – Jüpiter Kavuşumu … Sınır Adabı Hakkında Dersler



Wild Horse
Wild Horse


Bir laf vardır; ”Koca Olsun, Bu Gece Olsun” diye :) İnsan her şeyi hem hemen, hem de tam istediği gibi almak, bulmak, yapmak ister… Benliklerin bekletilmeye ve sınırlanmaya tahammülü yoktur!

Ay herşeyi hemen şimdi isteyen İkizlerde… Bugüne onu laserle şarj eden Uranüsle geniş, sınırlarını Güneş sistemimizden öteye taşıyan Jüpiter ile de yakın orblu bir kavuşum yaparak başlayacak ve akşama doğru sivri dilli Lilith’le buluşacak. Bu arada da Chiron – Pluto – Satürn üçlemesinden çatışmalı açılar alacak!


Bugün taleplerinizde, umutlarınızda, jestlerinizde, vaatlerinizde, müdahalelerinizde, tepkilerinizde sınır adabını kaçırmamaya dikkat edin! Size yönelen SINIRSIZ taleplere, ısrarlara, vaatlere, tepkilere de ılımlı ve kontrollü yaklaşmaya gayret edin!

Sınır adabı kazanmak, sizin bireysel çıkar, arzu ve tercihlerinizin DİĞER BİREYLER’in tercihleri ile daha da önemlisi ZAMANIN KALİTESİ ile uyumlu olmayabileceğini öğrenmekten geçer…

”Siz neye hazırsanız o size hazırdır” diye bir ifade vardır… Bu cümleyi ilk kez duyan herkes duyduğundan pek hoşlanır :) Sanki evren bize ”İste Olsun” türünden sınırsız bir vaat, SECRET’vari bir garantili geçiş kartı sunmaktadır… Oysa derinindeki anlamı duymak ve üzerinde düşünmek gereken bir ifadedir!

Evren bizim her istediğimizi, tam istediğimiz gibi ve istediğimiz zamanda değil, ”Almaya HAZIR” olduğumuz dersi tam gereken zamanda sunar! Dünya benlik duygumuzu pohpohlamak için değil, törpülemek ve uygun şekle sokmak için dizayn edilmiş bir çalışma sahasıdır :)))) Zaten savaş, sefalet, saldırganlık, tecavüz, açlık gibi TV’de seyretmeye dayanamadığımız tüm haberler de, törpülenmemiş, uygunsuz formatlanmış benlik duygularının toplumsal alana yansımalarından ibarettir.

- Arzuyu ihtirasa ve ”ne pahasına olursa olsun” kazanma hırsına

- Kendimizi koruma arzusunu her şeyden kaçınmaya ve hatta sevgisizliğe

- Kırgınlık ya da hayal kırıklığını öz-yıkıma ya da intikam hissine

- Tatmin olma ihtiyacını özensizliğe, saygısızlığa, hatta saldırganlığa

- İyilik etmeyi ya da sorumluluk almayı diğerlerinin yerine yapmaya hatta onları pasif hale getirmeye

- Onay alma ihtiyacını elde etme mücadelesine ve nihayet karşımızdakinin duygusal ve fiziksel sınırlarını işgal etmeye çevirdiğimizi

GÖRMEK İSTEMEYİZ! Ama bunların bize yapılmasından da hiiiç haz etmeyiz…

SINIR ADABI çift taraflı bir konudur!

Bazen de bize yapılan sınır ihlallerine nasıl karşılık vereceğimizi bilmez, kaybetme korkumuzdan, güven eksikliğimizden, öz-saygı yoksunluğumuzdan, öncelik belirlemekteki beceriksizliğimizden; kısaca HAYIR sözcüğünü uygun yerde kullanma eksiğimizden dolayı sınırlarımızın ihlal edilmesine seyirci kalırız!

İşte bugün, SINIR ADABINI kaçırdığımız yerlerle ilgili hangi dersleri almaya hazırsak, onlar da bize hazır :) Kolay gele…

Tek şarkı ile kült olan Sam BROWN’un dillerden düşmeyen parçası STOP bu yazıya müthiş ama müthiş uyar…

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=muDZD3wgoHI



Hiç yorum yok: