9 Haziran 2013 Pazar

8 Haziran 2013, İkizler’deki Yeni AY’ın Burçlara Göre Etkileri

YENİAY Görünümünde İstanbul
YENİAY GÖRÜNÜMÜNDE İSTANBUL – KABATAŞ SAHILI


YENİAY’ın genel yorumunda demiştik ki; ”Tıpkı İkizler Burcu gibi enerjik ve değişimlere gebe bir YENİAY bu! İkizler İLETİŞİM ve SÖZ üzerine olduğu için, MESAJ’ın uygun ve açık bir biçimde iletilmesi çok önemli olacak bu aralar… AN’ın haritasında GÜNEŞ-AY kavuşumunun konumlandığı yer 7′inci ev, yani ikili ilişkilerin, uzlaşmaların, anlaşmaların, çatışmaların, denge ve eşitliğin evi…AN’ın Yükseleni, Akrep Burcu’nda, klasik yöneticisi MARS da İkizlerde ve 7′inci Ev’de, Yükselen noktası ile karşıt açıda; Yani besbelli konumuz AKSİYON, ÇATIŞMA ve UZLAŞMA…”

Özel hayat, iş dünyası ve toplumsal alanlarda oluşan şefkatsiz, adaletsiz, inançsız ve güvensiz durumlar çatışmalara ve değişim taleplerine dönüşecek. Yolu açan ise, KABA GÜÇ DEĞİL, MASUMİYET’in ve DÜRÜST İLETİŞİM’in MUHAFAZASI olacak.

Bakalım BURÇ ve Yükselen BURÇ’lara göre nasıl bir etkisi olacak bize bu YENİAY’ın;

KOÇ ve Yükselen KOÇ: Bu YENİAY’da iletişimlerine çok özen göstermeli KOÇ’ar… Kırılan kalplerin onarılması, yanlış anlaşmaların ortadan kaldırılması, ılımlı adımların atılıp köprülerin kurulması gereken bir zaman. Zira KOÇ’ların hayatları büyük değişimlere sahne olmakta. Prestijlerini, etkinliklerini, bir çalışan ya da bir aile üyesi olarak konumlarını tehdit altında hissetmeleri çok mümkün. Gelir giderleri, değer algıları, öncelikleri değişebilir. Yeni önem kazanan şeylere erişmek ve onları korumak adına, sahip olduklarından feragat etmeleri gerekebilir. Sağlıklarını, gündelik düzenlerini, kendilerini ayakta tutan ağları ve bağları korumak için insanlarla mesafe ayarı yapmaya ve gerek üzerlerine gelinen gerekse kendilerinin hesap sordukları konularda MUTEDİL olmaya ihtiyaçları var! Kısacası UZLAŞMA’yı öğrenmenin tam zamanıdır :)

BOĞA ve Yükselen BOĞA: Bu YENİAY’da DEĞER algılarını, kendilerini tanımlama biçimlerini ve önceliklerini gözden geçirecek Boğalar… Neyi kazanmak için neyi feda edebileceklerini düşünmeleri gereken bir zaman! Çok fazla harcama yapmamaları yerinde olur. Zira uzun vadede ödeme zorluğu yaşayabilirler. Gündelik hayat içindeki sözleri ve davranışlarıyla, iddiaları ve inançları arasındaki çatışmaları da fark etmelerinde yarar var. Yoksa kıymete binmek isterken, eleştiriye uğramak gibi beklenmedik olaylar yaşayabilirler. Ayrıca kendileri de inandıkları, güvendikleri, değer verdikleri ya da olumsuz şekilde yargıladıkları insan ve mercilerin zannettikleri gibi olmadığını görüp şaşırabilirler. Kısacası her doğrunun bir gün yanlış, maddi manevi her varlığın geçici ama dürüst ve samimi bir bakış açısının kalıcı olduğunu hatırlamanın zamanıdır.

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER: Bu YENİAY’da duruşlarını gözden geçirecek İkizler… Öfkeyle kalkıp zararla oturdukları yerleri, şefkatle onarmak gerektiğini, arzu ve ısrarı abartmanın kendilerine bir fayda getirmediğini, biraz daha yükseğe sıçrayayım derken sınırı aşmanın gurur kırıcı sonuçlara yol açtığını görebilirler. O yüzden aman dikkat! Kendinizi tam olduğunuz gibi görmek, tam yapmanız gerekeni yapmak, tam söylemeniz gerekeni söylemek ve tam tadında bırakmak bu Yeni AY’ın size en güzel dersi… Zira o zaman hem fark edilir hem de akıllarda olumlu bir iz bırakırsınız. Kısacası istediklerinizi elde etmenin ve kendinizi pozisyonlamanın daha usuletli ve suhunetli yollarını keşfetmenin tam zamanıdır :)

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ: Bu YENİAY’da korkularını gözden geçirecek Yengeçler… Neden bu denli üstü kapalı bir çatışma duygusunu içlerinde barındırdıklarını, neden her şeyi bir tehdit olarak gördüklerini, neden iletişimden ve kendilerini açık ve dürüst bir biçimde ifade etmekten böylesi sakındıklarını sorgulayacaklar. En yakın kabul ettikleriyle girecekleri ani tartışmalar ve kopuşlar onları kendi davranışlarını gözden geçirmek zoruna bırakabilir. Olayları ”ya hep ya hiç” noktalarına getirmelerine neden olan bilinçaltı kaygılar, ilişkiler vesilesiyle su yüzüne çıkabilir. Kısacası, hem kendilerine hem dünyaya daha şefkatli ve kabullenici bir gözle bakmanın mümkün olduğunu fark etmenin tam zamanıdır :)

ASLAN ve Yükselen ASLAN: Bu YENİAY’da başkaları ile birlikte olmaya verdikleri önemi ve insan ilişkilerinin onlara ne kattığını gözden geçirecek Aslanlar… İnsanlarla bir arada ve ortak bir tavır içerisinde davranmanın her zaman ön planda olmayı beraberinde getirmediğini, bazen bir adım geri çekilmenin hatta bazen birilerinin iradesine boyun eğmenin de gerekli ya da kaçınılmaz olduğunu deneyimleyebilirler… Bazen hükmümüzün geçip geçmediğini dert etmeyi bırakıp, asıl meselenin olması gerektiği gibi yürüyüp yürümediğine odaklanmamız ve sadece dişlilerden biri olmaktan mutluluk duymamız gerekir. Üstelik kendini küçük düşmüş hissetmenin getireceği tansiyon oynamaları, mide yanmaları ve kendine acıma krizlerinin de sağlığınıza hiç bir yararı yok. Kısacası, heveslerinizi ve hırsınızı dengelemeyi öğrenmenin tam zamanıdır :)

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK: Bu YENİAY’da sorumluluk ve görev alanlarını gözden geçirecek Başaklar… Yeni pozisyonlar, yeni iş imkanları ya da sosyal / ailevi sorumluluklar gündemlerinin tepesine oturabilir. İşte tam bu aşamada, birlikte davranmaları gereken insanlarla, yani iş ve hayat ortakları ve yol arkadaşlarıyla aralarındaki gerilimleri çözümlemek ve eski yaraları sarmak zorunda kalacaklar. Hiç kimse bir ada değildir… BEN diyerek dünyayı yönetmeye çalışan, önünde sonunda ”YA BEN?” diye başlayan sorulara maruz kalır. İktidarı, çok bilmek ya da çok emek vermiş olmakla meşrulaştırmak bir yerden sonra mümkün değildir. Hem bu katı tutumların, sizi yalnızlaştırdığı ve kaynaklarınızı son derece kısıtlı hale getirip elinizi kolunuzu bağladığı da ortadadır. Kısacası, hayatın sunduğu fırsatları değerlendirmek istiyorsanız, BİZ demeyi ve başkalarına yer açmayı öğrenmenizin tam zamanıdır :)

TERAZİ ve Yükselen TERAZİ: Bu YENİAY’da hayatlarına çeki düzen vermek adına ne zamandır erteledikleri kararları verecek Teraziler… KARAR Terazi için hep bunalım ile eş anlamlıdır. Zira hata yapmak ve ölçüyü kaçırmak fikri onlara işkence gibi gelir. Teraziler kendileri o cendereye girmemek adına başkalarına soru sormayı ve onları bir seçime itmeyi tercih ederler. Ama bu defa hayat başkalarının yaptıkları ya da bir türlü yapmadıkları şeyler üzerinden, onları köşeye sıkıştırıyor. Özel hayatlarını, ev düzenlerini ve çalışma biçimlerini radikal olarak değiştiren kararlara imza atıyorlar. Bunun nedeni de, doğru bildikleri şeylere dair inançları, dürüst ve insaflı davranma arzuları, değer verdiklerini koruma güdüleri oluyor. Kısacası, dış dengeye müdahale etmek yerine iç dengenizi düzenleyecek net bir tavır almanın ve sizin seçiminizin ardından girilecek yeni mecraya uyum sağlamayı becermenin tam zamanıdır :)

AKREP ve Yükselen AKREP: Bu YENİAY’da kaçmaya çalıştıkları DEĞİŞİM rüzgarını enselerinde hissedecek Akrepler… Her şeyi kendilerine göre değiştirip kendileri değişmemek yönündeki ısrarcı tutumlarının asla işe yaramadığı bir dönemden geçiyorlar. Oysa ayak sürüdükleri konular onları içten içe tüketiyor… En fazla başlarına dert olan konu ise, iş ve hayat ortaklıkları ve yol arkadaşlıkları. Geçmişten getirdiğiniz bağlantılar size ayak bağı oluyorsa, saygıyla vedalaşın ve bedelini ödeyin. Ama eğer onları kendinize göre değiştirmek için itip kakan sizseniz fakat kendi namınıza bir lokma bile feragatte bulunmaya niyetli değilseniz, belki de ayakkabılarının bağlarını birbirine dolamış olan sizin elinizdir! Kısacası, bu aralar başınıza gelenlerin ya da bekleyip durmanıza rağmen bir türlü gelemeyenlerin asıl sebebinin olumsuz ya da anlamsız beklentiler olduğunu anlamanızın tam zamanıdır :)

YAY ve Yükselen YAY: Bu YENİAY’da özel hayatlarında ve iş hayatlarında yeni ve kalıcı ortaklıklar oluşturmak için kolları sıvayacak Yaylar… Ama ne sıvamak! Tam bir tutturuyorum istiyorum fırtınası! Genelde kaçak gelin kendileri olurlar ya… Neden se bu defa kaçanı kovalayan durumundalar. Bazen bir meyveyi olmadan dalından kopartmaya çalışmak, hem ağaca hem kendimize yapabileceğimiz en büyük kötülüktür. Aksiyonu elden bırakmamak ve ipleri elde tutmak, insana kendisini yetkin hissettirebilir ama bazen de baş-oyuncu değil seyirci olmak, nihai başarıyı getiren tutumdur. Kısacası, bu aralar asıl dersin elde etmek değil sürece teslim olmak olduğunu anlamanın tam zamanıdır :)

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK: Bu YENİAY’da fedakarlık ve hizmet konusunda kendi sınırlarını zorlayacak Oğlaklar… Onlara yönelik talepler ya da beklentiler fazla hatta yer yer anlamsız… Oysa onların hizmet bekledikleri yerlerden gelen cevaplar da bir o kadar belirsiz ve tatmin etmekten uzak. Hal bu olunca sizin de güvenlik hissiniz ve iç huzurunuz alt üst olur mu olur… Etrafınızda arz ve talep arasındaki denge kaçtıysa, ama verdiğiniz sözler ve vicdan anlayışınız doğrultusunda uymanız gereken anlaşmalar da varsa, size düşen arayı kendi gayretinizle kapatmaktır. Kısacası, bu aralar asıl gücün sözümüzü geçirmek değil her şeye rağmen şefkat ve dirayet gösterebilmek olduğunu anlamanın tam zamanıdır :)

KOVA ve Yükselen KOVA: Bu YENİAY’da çok coşkulu ve heyecanlı bir modda olabilirler Kovalar… Aşk meşk işleri, yeni projeler, hepsi önlerine ortaya karışık alevli meyve! Ama odaklanmaları gereken günlük detaylar da var… Bir atağa kalkacaksanız, iyi düşünün ve attığınız adımın hakkını verin. İyi düşünülmeden yapılan girişimler, çok derinlerinizde uykuya yatırdığınız tedirginliklerin alevini tutuşturursa siz mızıkçılık eder ve hem kendinizi hem etrafınızı üzersiniz. Aslında duygusal olarak hazır hissetmediğiniz girişimleri yapıp, sonra da biçimsel bazı engelleri bahane edip kaçak oynamaya kalkabilirsiniz. Siz ortam kötü, insanlık bitmiş filan deseniz de, aslında kendinize güvenmiyorsunuz. Kısacası, artık dürüstlüğün başkasına değil önce kendinize karşı bir borç olduğunu ve güvenlik hissinin dıştan gelen garantiler değil, içten gelen bir farkındalık olduğunu anlamanın tam zamanıdır :)

BALIK ve Yükselen BALIK: Bu YENİAY’da tamamen özel hayatlarına ve iç güvenlik konularına odaklı olabilir Balıklar… Aileleri ile ilgili sorumluluklar gündemlerinin tam tepesine oturabilir. Önemsedikleri ya da ihmal ettikleri ilişkiler, sonuçlandırılması gereken ailevi ya da şahsi işler ya da görevlerle gayet meşgul olabilirler. Onların gönülleri ve akılları dışarda olsa da, çocuklarına ya da onlardan sevgi ve şefkat bekleyen diğer insanlara zaman ayırmaları gerekebilir. Öte yandan asıl şefkat, anlayış ve ilgi bekleyen ama bulamayan kendileri de olabilirler. Yakınlık, sorumluluk gerektirir. Üstelik bazen de çok hoşumuza gitmeyen sorumlulukları taşımak düşer üzerimize… Kısacası, düzenli ve sürekli sorumlulukları yürütmenin, insanlık ve sorumluluk duygusu hakkında atıp tutmaktan, kendi güvenlik sınırlarınız içinde kalanlara verici davranmanın, sizin hayatınızın bir parçası olmayan insanlara isteğe bağlı ve geçici iyilikler yapmaktan daha zor ama gerekli bir şey olduğunu anlamanın tam zamanıdır… Bazen bizim ilgiye ihtiyacımız var ve bunu gösteren yoksa, kendimize iyi bakmanın önemli ve ertelenmeyecek bir görev olduğunu anlamak da bunun içinde :)

Hiç yorum yok: