18 Haziran 2013 Salı

Terazi’deki AY Baskı Altında… Adalet ve Denge Duygumuzu Sınayan Bir Gün!

MUSTANG
MUSTANG


Terazideki AY sabaha Pluto karesi ile başlıyor… Sonra üzerine Güney Ay Düğümü ve Chiron’dan 150 derecelik açılar geliyor. Aynı anda Uranüs ile de karşıt açı yapıyor. Gün içinde de Yengeç’teki Venüs-Merkür kavuşumu ile kare konuma geçiyor.

”HERŞEY ÇOK MANTIKSIZ!” diye haykırırken bulabiliriz kendimizi… Yaşadıklarımız, duyduklarımız, adalet ve denge duygumuzu zedeleyip, GÜVENLİ’ğimizin tehdit altında olduğunu düşündürebilir. Zaten bu aralar temel meselelerimiz İNANÇ SAMİMİYETİ ve GÜVENLİK! Mars’ın önce Neptünle, şimdilerde de Chiron ile yaptığı kare, içimizi hem hoyratça davranışların oluşturduğu hayal kırıklığı ve tepki ile dolduruyor, hem de hoyratlığa aynı şekilde hoyratlık veya sert çıkışlar ile cevap verme arzusunu tetikliyor…

TEPKİ duyabilmek iyidir! Önemli olan UYGUN OLAN TEPKİ’yi verebilmektir…

Bugün AY-Pluto karesi ve AY-Uranüs karşıtlığı sertlik karşısında uygun olmayan tepkileri vermemize çanak tutuyor! Ama adım atmadan, bunun NE İŞİMİZE YARAYACAĞINI serinkanlılıkla düşünmek çok önemli bir beceridir. Bazen küçük olan güçlüdür… Yeter ki tavırdaki anlam ve dirayet kaybedilmesin! ZAMAN, haklı olan ve sağlam duranı daima ödüllendirir.

Mahatma GANDHI’nin bir sözüyle bağlamak istiyorum bu yazıyı: ”Göze göz dişe diş zihniyeti, ancak tüm dünyanın kör olmasıyla son bulur!”

STING-They Dance Alone … Tarihe ”Cueca Solo” diye geçen ve Şili’li kadınların akibeti belli olmayan tutukluları protesto etmek için dikta rejimine karşı ”eşsiz dans ederek” yaptıkları pasif direnişe adanmıştır.


2 yorum:

everyshtolog dedi ki...

Junocum
Paylastigin sarkinin neye adandigini belirttigin icin tesekkurler, cok begendim. ve sosyal medyada paylasiyorum:) sevgilerimle

JUNO ASTROLOJİK DANIŞMANLIK dedi ki...

Tükkan sizin :)