20 Haziran 2013 Perşembe

Git Başımdan Lilith Apla :)

VICIOUS


Yaw aslında dün Jüpiter Güneşle tam kavuşum halindeydi… Yani aslında hepimizin kuşlar kadar şen, aşıklar kadar mutlu ve ermişler kadar huzurlu falan filan olmamız gerekirdi! Üstelik böyle etkiler birkaç gün öncesinde ve sonrasında da hissedilir… Amma gel gör ki, herkeste bir karışılık, bir hoşnutsuzluk, bir mayışıklıktır sürüp gidiyor :) Çünki Lilith’in gölgesi çöktü üzerimize…


Neydi Lilith’in temsil ettiği nitelikler bir daha hatırlayalım; Lilith Ay‘ın karanlık yüzüdür. Duyguların olumsuz yönde büyüdüğü ve bizi teslim aldığı hal, Lilith’den sorulur… Arzu ihtirasa, kızgınlık yıkıcı bir hırsa, hüzün depresyona, endişe anlamsız bir korkuya ve paniğe dönüşür. Bunlar GERÇEK’ler değil, bizim hayatın akışı içinde uyumlu ya da sabırlı olmayı reddederek verdiğimiz abartılı ve kontrolsüz tepkilerdir…

Lilith Güneş-Jüpiter kavuşumunun eskilerin tabiriyle mütemmim cüzü – tamamlayıcı parçası – gibi olduğu bu günlerde, bizi nasıl etkiliyor peki? Güneş BENLİK’tir, hayat enerjimizdir. Jüpiter ise dokunduğu her şeyi BÜYÜTÜR ve ÇOĞALTIR. Lilith büyüyen hayat enerjisine ön-ek olarak gelince ne olur? İşte şimdilerde olanlar olur :)

Hayatın planı bizim planlarımız gibi işlemez… Hayat bize rağmen yolumuzun hayrına olanları yapar! Ama insan sabit fikirli ve ürkektir :) Daima HERŞEYE rağmen kendi istediğinde ısrar eder… Aslında gökler büyük değişimleri gerçekleştiriyor… Yaşananlar dünyayı ve bizleri GELECEĞİN ENERJİSİ ile uyumlu hale getiriyor. Ama biz bundan HOŞLANMIYORUZ! Biz evrenin bilgeliğine GÜVENMİYORUZ! Değişmekten, bırakmaktan, teslim olmaktan, KORKUYORUZ. Sürekli cenazeye giderken takılacak büyüklükte kara gözlüklerle geziyor, bu yüzden de bir türlü yaşadıklarımızın OLUMLU yanını göremiyoruz.

Lilith, Jüpiter’e musallat ama, Satürn ve Neptün ile oluşturduğu bir de büyük SU üçgenine katılıyor gökyüzünde. Neptün, Lilith’e teslim olsa hepimiz alkolik olurduk :) Ama Satürn alkolik olma sebebi gibi gördüğümüz şeylere ilişkin tutumumuzu elden geçirmek zorunda bırakıyor bizi. ”TOPARLANIN! Hayatınızn dizginlerini elinize alın! KÖTÜLÜK yoktur… Durumun içindeki şifayı görememek ve bu şifayı hayata geçirecek dımları atamamak vardır!” diye silkeliyor…

ÖRNEK:

- Sosyal olarak kabul etmediğiniz, sadece tahammül ettiğiniz bir şeyden gördüğünüz zarar ya da bununla girdiğiniz çatışma tavan yaptı diyelim… Ve siz şimdi elinizde tuttuğunuz güçle bunu değiştiremiyorsunuz. İşte tam bu noktada Lilith sizi gözü kara bir saldırganlığa ya da derin bir umutsuzluğa iter. Ama Satürn, sadece şikayet etmeyecek, sabradecek, çalışacak, bu dönüşümü yapabilecek yapıları kuracaksınız diye ısrar eder.

- Özel yaşamınızda sizi hoşnut etmeyen ilişkilerin, aşkların, ortaklıkların içindesiniz diyelim… Lilith karşısındakini değiştirmek için kendini yırtar, olmadı tırnağını geçirip ötekinin yüzünü de yırtar. Satürn ise beklentisini bitirir ve başının çaresine bakar.

- Hayatınızın geldiği noktadan memnun değilsiniz diyelim… Lilith dünyaya küser! Satürn ise elinde olanlardan bir cennet yapar.

Bu dünyadaki Cennet ve Cehennem insanın ALGISI’dır. Şükretmeyi bilmeyen, mutlu olmayı, huzur vermeyi bilmeyen huzur bulmayı, kendini dünyanın merkezi gibi gören hayatta bir anlam bulmayı bilmez… Sevgi, Şükür, Şefkat ve Herşeye Rağmen UMUT’tur Güneşimizi Jüpiterle kavuşturan… Kendinizi bu kadar kolay terk etmeyin!

Lilith Apla’dan bahsetmişken, bir Lilith Kızını da rahmetle analım … I Am No Good – A

http://www.youtube.com/watch?v=b-I2s5zRbHgmy Winehouse

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Benden dünden beridir hani bu kavuşum coşturcaktı; enee niye tam tersi yahu diyip dururken yazınız yetişti imdada:)yine yeniden sevdim;ALGINIZA sağlık;)

Unknown dedi ki...

Ben de dünden beridir; hani bu kavuşum coşturcaktı enee tam tersi oluyor diyip dururken; yazı imdada yetişti:)sevdim yine yeni yeniden.ALGINIZA sağlık;)