27 Ocak 2013 Pazar

27 Ocak 2013, DOLUNAY Aslan – Kova Ekseninde … BU BİR GEÇİŞ KAPISI

Journey Under Full Moon

Bu sabah gün aydınlanırken Ay Aslan‘ın 7 derecesinde Dolun halini aldı … Dolunay haritasında Ay 7′inci evde, Kovadaki Güneş ise 1′inci evde. Şimdi bütün Dolunay yorumlarının ”AŞKKK geliyor AŞKK … modunda olacağını biliyorum :) Hatta daha fazlası da var; Ay-Güneş ikilisi, Güney ve Kuzey Ay Düğümleri ile MİSTİK DÖRTGEN oluşturmuş durumdalar ve Düğümler 4′üncü ve 10′uncu evlerde… Yani aslında birçok ilişkinin ciddi bir kontrata dönüşüp dönüşmeyeceği ya da hayatınızda bulunan / olacağı varmış gibi görünen kontratların da kalıcı olup olmayacağı bu Dolunay’da belli olacak.

LAKİN… insanı bağlayan tek ve en önemli kontrat münasip bir zevce ile yapılanlar mıdır?

Dolunay anının yöneticisi Mars… kendisi Kova’da, 1′inci evde AX yani sebep ile kavuşuyor … Dolunay birşeylere sebep olacak demek ki! Vertex yani sebebe vesile olsun diye tetiklenecek olaylar ise 7′inci evde ve Vertex Regulus yani görevlilerin yıldızı ile kavuşuyor. Görevimizin kontratımızın ne olduğunu bilme hatırlama, ve onu tutma zamanı gelmiş olmasın?

Anın Yükseleni Venüs ile kavuşuyor. Venüs’e de aşkın gezegeni derler ama aslında uyumun gezegenidir. AŞK bizi uyum sağlamaya, boyun eğmeye, bizden başka, bizden öte, bizi tamam yapan, bize özümüzde olan bütünlük duygusunu hatırlatan birşeye boyun eğdirir… DC noktası yani 7′inci evin başlangıcında ise Part OfFortune var. Şans Noktası … Kısmet … Arap Noktalarından Spirit (Ruh), Bondage (Teslimiyet), ve Marriage (Evlilik) ile kavuşuyor. Bir de en büyük sabit yıldızlardan biri olan ve İkizler’i temsil eden POLLUX ile. Ruh İkizi deyip dururuz ya hani :) Ruh İkizimizi bulma zamanı mı geldi ne?

Ruhun ikizi nedir… nedir ruhumuzu bir ömür ”kılıf gibi” sarıp sarmalayan? Kimdir bizim sadık eşimiz – JUNO’muz – bedenimizden başka … Ve yine bedenimiz değil midir bizi yoldan çıkartan, aldınışlara sürükleyen, yarı yolda bırakan zaman zaman … NEFS dediğimiz şeye boyun eğip, başını alıp gidip, RUH’a sırtını dönüp, kendi canını yakan, AŞK’tan uzağa düşüp RUH’a hizmet etmekten vazgeçip … KONTRAT’ını ihlal edip YOL’dan çıkan …

Bu DOLUNAY sizi ŞAŞIRTACAK! Akla seza birşeyler olup da, yüreğiniz yerinden fırlarsa bilin ki vesiledir birşeyleri hatırlamanıza ve hatırlatmanıza … Ay, 4.üncü evde İkizlerdeki Retro Jüpiter ve 2.inci evdeki Uranüs ile bir üçgen yapıyor. Aynı Üçgeni onun paralelinde Güneş de yapmış… Uranüs 2.inci evde olduğuna göre değer verdiğimiz şeylere dair bir sarsıntı, bir sorgulama yaşayacağız… Ve 4.üncü evdeki Retro Jüpitere dokunacaksa işin bir ucu, demek ki aidiyet duygumuz, özümüz, aslımız, güvenlik anlayışımız, temel kabul edip sırtımızı dayadığımız inanç ve beklentilerle ilgili bir takım değişimler meydana gelecek!

Hiç ummadığınız yerden vurup, kalbinizi durduracak gibi yaparsa, bilin ki size eziyet etmek değil YOL’dan çıktığınızı hatırlatmak derdindedir hayat… Bilin ki, kontratınızda var olan bir uyanışı yaşamaktasınız. KÖTÜ ya da YANLIŞ değildir olan şey… Tam olması gerektiği gibidir. Zemindeki halı çekilir birden oyuncuların ayaklarının altından böyle durumlarda… Ve bir sonraki sahnede kartlar yeniden dağıtılır… Replikler değişir … Sakın pişman olmayın attığınız adımlara bu olay meydana geldiği anda. Sakın KEŞKE MEŞKE demeyin. Size bunları yaşatanlara da kızmayın sakın!

Bir MUCİZEVİ gelişme ise yaşadığınız öte yandan, ona özenle yaklaşın! Boğmayın, sarılayım derken! Fazla kapılıp ritminin güzelliğine, kendi adımlarınızı şaşırmayın… Şükranla alın geleni … Alçakgönüllükle sevin … Kendinizi usulca, özenle, ve ÖZÜNÜZE saygıyla verin :)

VESİLEDİR … hepsi vesiledir. Hatırlamak ve hatırlatmak içindir birbirimizin hayatındaki varlıklarımız. İnsan insana ayna, insan insana vesiledir…

BUGÜN AKŞAM BİR DE BURÇLARA GÖRE DOLUNAY YAZISI YAYINLARIM … Ama şimdilik bu yetişti GÜN AYDIN saatine… DOLUNAY gönüllerimizi doldursun! Hayırlara vesile olsun… Bir GEÇİŞ KAPISI’dır her yaşadığımız mucize veya sarsıntı … Hayırlı GEÇİŞLER hayırlı SEÇİŞLER olsun!

Yıldızlar altında yapılan bir kervan yürüyüşüdür hayat … karşımıza çıkan her insan, bir müddet takılıp kaldığımız her yaşantı, bir Kervansaraydır. Kimi insanlar ömürlük yol arkadaşlarımızdır Eyvallah! Birlikte düşer, birlikte kalkar, birlikte öğrenir, birlikte büyürüz onlarla… Omuz omuza verir, kalp kalbe yaslanır, birbirimizden güç ve umut buluruz. Ama yoldaşlarımız, ya da vardığımız duraklar değil Yol‘dur aslolan …YOLCU’nun en büyük kontratı YOL iledir … YOL’dur bizi kendimizle buluşturan, ÖZ’ümüze kavuşturan. Ne demiş büyük düşünür Johnny Walker :) KEEP WALKING!

Loreena McKennitt‘den Caravanserai eşlik etsin bu yazıya o zaman… Sevgili Müzik Dostu Kemal Tütüncü’ye gönülden selamlarımla;

Caravanserai – Loreena McKennitt


Hiç yorum yok: