23 Ocak 2013 Çarşamba

Kova’daki Mars Ay’la Sevişip, Ay Düğümleri İle Zıtlaşıyor … Yol Haritasını Güncelleme Zamanı!



Kelebek Olmak İçin Harika Bir Gün
Kelebek Olmak İçin Harika Bir Gün
Hatırlarsanız hafta başında, Güneş Merkür kavuşumu, Uranüs ve Jüpiter arasında keyifli bir işbirliği olduğundan, bu nedenle de eski görünümlere yeni bakış açıları edinmeye başladığımızdan ve bu eğilimin ay sonuna kadar süreceğinden bahsetmiştim. Bugün, bu süreç içinde özel bir anlamı olan bir gün; Kova’daki Mars bu birkaç gün boyunca Ay Düğümleri ile 90 derecelik sert açılar yapıyor. Ama tam bugün İkizlerdeki Ay’dan ılımlı bir açı alarak taşıdığı çatışmalı enerji iyice bir tetikleniyor! Peki hal bu iken bize ne olur?

Güney ve Kuzey Ay Düğümleri deyince hep iki uç arasında kurulmaya çalışılan bir köprüden söz ediyor oluruz; vazgeçemediklerimizle alışmaya çalıştıklarımız, bellediğimiz değneklerle uzatılan can simitleri, unutamadıklarımızla hatırlamaya çalıştıklarımız … Mars bu ikilemin orta yerinde bir gerilim oluşturuyor işte bu günlerde. Mars bizim hayatta kalma güdümüzdür. Kova’da olunca hayatta kalmak için bulmamız gereken yaratıcı çıkış yolları gelir akla… Ama çıkış yolu bazen baktığımız düzlemde oluşmaz! Bazen çıkış ancak zemin değiştirmekle, kuralları değiştirmekle, çerçeveyi kaldırmakla mümkündür… Yani kapı açılmıyorsa, bazen pencereyi kırmak hatta gerekiyorsa duvarda delik açmak, olmadı çatıyı uçurmak dahi gerekebilir :) Çünki güvenlik duygusunu muhafaza etmek adına yoldan yani yaşamdan geri kalmak, diri diri gömülmeyi kabul etmek gibi birşeydir…

Bu aralar hayat sizi, ”ARTIK BİR ÇIKIŞ BULLL!” diye uyarıyor, hatta siz kıyıp da tozu toprağı kaldıramadığınız için, o bizzat konuyu ele alıp ortalığı dağıtıyor olabilir. Bugün İkizlerdeki Ay’ın konuya yapacağı katkı, sizin de önünüzde açılan yeni kartları görmenizi kolaylaştırmak olacak. Yani bugün yol haritanızı güncellemek için gayet uygun bir gün;)

Ne diyebilirim … Hayatın işini yapmasına izin verin diyebilirim sadece … Zira kozasını yırtmaya çalışan tırtılın ”dünyanın sonu” zannettiği şey KELEBEK olmanın ta kendisidir ;)

İçimden yine bir Everything Must Change patlatmak geldi :) tekrar olabilir … ama müzik zaten bize birşeyleri hatırlatmak için evrenin kullandığı en zarif aracılardan biri değilmidir … çok güzel versiyonları var ama ben Randy Crawford‘a takık vaziyetteyimdir :)

”Kış Bahara Uzanır

Kalbin Acıları Azalır

Asla Çok Çabuk Değil…

Yine de Herşey Değişir!”

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j9ec2HrwWEY

Hiç yorum yok: