27 Ocak 2013 Pazar

27 Ocak 2013, DOLUNAY Aslan – Kova Ekseninde, BURÇ ve Yükselen BURÇ’lara göre Etkiler



Moon Adventures by Design You Trust
Moon Adventures by Design You Trust


27 Ocak Gün Doğumuyla Aslan – Kova ekseninde oluşan Dolunay’ın ana teması hakkında uzunca bir yazı yazdım. Ama BURÇLAR bazında yorumlara geçmeden bir küçük özet geçmek gerekirse;

Bu DOLUNAY sizi ŞAŞIRTACAK ve bir biçimde zorlayan seçimlerin kapısında bırakacak diyebilirim! Aidiyet duygumuz, özümüz, aslımız, güvenlik anlayışımız, temel kabul edip sırtımızı dayadığımız inanç ve beklentilerle ilgili bir takım değişimler meydana gelecek! Bunların sadece duygusal alanda olması gerekmez … Altına imza attığımız, gönül koyduğumuz, sorumluluk aldığımız, kişisel ya da toplumsal alanda sırtladığımız bütün roller, başka insanların hayatlarına dokunduğumuz her alan – yani bütün kontratlarımız – bu Dolunayın kapsama alanı içinde!

Akla seza birşeyler olup da, yüreğiniz yerinden fırlarsa bilin ki vesiledir olan RUH’unuzla olan kontratınız hatırlamanıza ve diğerlerine de kendi kontratlarını hatırlatmanıza …

Hiç ummadığınız yerden vurup, kalbinizi durduracak gibi yaparsa, bilin ki size eziyet etmek değil YOL’dan çıktığınızı hatırlatmak derdindedir hayat… Bilin ki, kontratınızda var olan bir uyanışı yaşamaktasınız. KÖTÜ ya da YANLIŞ değildir olan şey… Tam olması gerektiği gibidir. Zemindeki halı çekilir birden oyuncuların ayaklarının altından böyle durumlarda… Ve bir sonraki sahnede kartlar yeniden dağıtılır… Replikler değişir … Sakın pişman olmayın attığınız adımlara bu olay meydana geldiği anda. Sakın KEŞKE MEŞKE demeyin. Size bunları yaşatanlara da kızmayın sakın!

Bir MUCİZEVİ gelişme ise yaşadığınız öte yandan, ona özenle yaklaşın! Boğmayın, sarılayım derken! Fazla kapılıp ritminin güzelliğine, kendi adımlarınızı şaşırmayın… Şükranla alın geleni … Alçakgönüllükle sevin … Kendinizi usulca, özenle, ve ÖZÜNÜZE saygıyla verin :)

BURÇ ve YÜKSELEN BURCA göre yorumlar aşağıdaki gibidir. Dolunay 7 derecede gerçekleştiği için birçok kişi kendi burcuna ve yükselenine dair yorumları okuduğunda uygun cevabı bulabilir. Ama bu yorumlar burçlardan ziyade evlerle mevlerle ilgili karman çorman şeylerdir ;) O yüzden siz derecelerle ilgili uyarılarıma da dikkat edip önceki sonraki burçları da okuyuverin … Belki cevabı orada bulursunuz;)

Ah bu arada burcunuza göre yorumu okurken, Roberta Flack’den – Ballad of the Sad Young Men dinlemek isterseniz … bilin ki iyi gidecektir ;)

http://www.youtube.com/watch?v=JksP1Kc6fjo

KOÇ ve Yükselen KOÇ: Koç’un ilk yarısında doğan ya da Yükseleni ilk yarıda olanların Balıkı da okumasında fayda var! İkinci yarıda olanlar ise bu Dolunay’da onlar için hayatı heyecan verici kılan şeylerle sınanacaklar; en çok istedikleri proje, en önemsedikleri insan, aileye misafir olacak bir bebek, ya da sahip oldukları çocuklar … Yaşayacakları bir gelişme şöyle bir dağıtacak ortalığı. Ve mutlaka onları bir ileri ya da bir geri adım atmaya zorlayan bir kontrat yapacaklar.

BOĞA ve Yükselen BOĞA: Boğa’nın ilk yarısında doğan ya da Yükseleni ilk yarıda olanların Koç’u da okumasında fayda var! İkinci yarıda olanlar ise bu Dolunay’da yaşadıkları ortam, ev, aile ve hayata dair tercih ettikleri statüler hakkında kararlar vermek zorunda kalacaklar. Güvenlik duygularını ve yükselme ya da hayatta bir yer edinme planlarını etkilecek bir gelişme olacak. Tamam veya devam demeleri gereken ani durumlar çıkacak karşılarına … Hangi seçimi yapsalar, bir fedakarlıkta bulunmak farz olacak :)

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER: İkizler’in ilk 10 derecesinde doğan ya da Yükseleni ilk dekan içinde olanların Boğayı da okumasında fayda var! İkinci yarıda olanlar ise bu Dolunay’da verdikleri sözlerle sınanacaklar! Dediklerini yapmak ya da düşünceleerine aykırı olan şeyleri yapmamak gibi bir seçim çıkacak karşılarına… Günlük hayatlarını etkileyecek bir zorluk da olacak belki risk kapsamı içinde… Artık RUH’larının sesiyle mi, korkularının etkisiyle mi davranacakları kendilerine kalmış… Rabbim yol göstericileri ve yardımcıları ola :)

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ: Yengeç’in ilk 24 derecesinde doğan ya da Yükseleni ilk 24 derece içinde olanların Yengeçi okumaları yeterli. Son derecelere kalmış olanların Aslan’a da bakmasında fayda var; Yengeçler bu Dolunay’da neyin kazanç neyin kayıp olduğu üzerinde düşünmek zorunda kalacaklar. Vazgeçmek de zor gelecek, kazanmak için gerekli olan ödünleri vermek de… Güvenlik duygunuzu zedeleyen birşeyler olursa maddi ya da manevi düzlemde … bilin ki; özveride bulunulması gereken durumlar, verebilecek kadar güçlü olan ve karşılığını sadece evrenden bekleyen insanların önüne çıkan hediyelerdir…

ASLAN ve Yükselen ASLAN: Aslanlar bu Dolunay’da attıkları adıma dikkat etsinler… ve karşılarına çıkan insanların sözlerini değerlendirirken mantıklı olmaya gayret etisinler biraz! Elde etmek istediklerinin içinin pek boş olduğunu büyük kayıplarla farketmek zorunda kalırlar yoksa… Hakkınız olmayan şeyleri almayın … İçinize sinmeyen ödüllere dokunmayın… Elinize, belinize, dilinize hakim olun Aslanlar … Bu değildi dimi beklediğiniz Dolunay şarkısı :) Sizi kim tutar gari dememi bekliyordunuz … Ama bu defa ödüller DURMAYI BİLENE ;)

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK: Başak’ın ilk 7-8 derecesinde doğan ya da Yükseleni ilk dekan içinde olanların Aslan’ı da şöyle bir okumasında fayda var! 8′inci dereceden itibaren olanlar ise bu Dolunay’a maddi sıkıntı beklentisi ile girebilirler… Durun hele bakalım :) Dolunay’ın ışığı sönmeden daha ne ışıklar yanar göğünüzde … Az sabır, az metanet … Geçmişte tutulmuş sözlerin, edilmiş duaların, yapılmış iyiliklerin, belirlenmiş menzillerin ceremesini görmenize az kaldı. Birkaç adım ötenizde hayatınıza yeni bir pencere açacak sürprizler var…

TERAZİ ve Yükselen TERAZİ: Terazi’nin ilk yarısında doğan ya da Yükseleni ilk yarıda olanların Başak’ı da okumasında fayda var! İkinci yarıda olanlar ise bu Dolunay’da maddi hayatlarıyla ilgili kararlar almak zorunda olduklarını farkedecekler. Bir teklif, bir fırsat, bir seçim … Bir yanda güven, bir yanda kendinizi görmek istediğiniz yere dair sorgulamalar … Birinci evlerindeki Satürn, hem Ayla hem de Güneşle kare açı yapıyor … Hayatı değiştiremiyorlarsa kendi beklentilerini ve bakış açılarını değiştirmek zorunda olduklarını farketmeleri için bir fırsat bu Dolunay…

AKREP ve Yükselen AKREP: Akrep’in ilk yarısında doğan ya da Yükseleni ilk yarıda olanların Terazi’yi de okumasında fayda var! İkinci yarıda olanlar ise bu Dolunay’da çalışma ve yaşam düzenlerini toptan dönüştürecek ya da kendileriyle ilgili tanımlarını, yaşamlarıyla ilgili referans aldıkları temel noktaları değiştirecek büyük kararlar almaya hazır olsunlar! Evlilik, ortaklık gibi altına sözlerini ve emeklerini koydukları konularda beklenmedik gelişmeler kapılarını çalıyor olabilir… Hayırlara vesile ola :)

YAY ve Yükselen YAY: Yay’ın ilk dekanında (10 derece) doğan ya da Yükseleni ilk dekan içinde olanların Akrep’i de okumasında fayda var! 10 dereceden ötede olanlar ise bu Dolunay’da güven ilişkileri ile sınanacaklar… Arkadaş bildikleri kişilerin düşündüklerinden farklı olduğunu görebilir, ya da iddia ettikleri gibi bir dost olduklarını ispat etmek adına kendilerini topun ağzında hissettiren şeyleri göze almak durumunda kalabilirler! Ev düzenlerini değiştirmek de mecburi hale gelebilir bu Dolunay’da … Hayırlara vesile ola :)

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK: Oğlak’ın ilk 25 derecesinde doğan ya da Yükseleni ilk 25 derece içinde olanların Oğlak yorumuna bakmaları yeterli. Son 5 dereceye sıkışmış olanlar ise Kova’ya da bakıversinler! İlk 25′de kalanlar bu Dolunay’da AŞK’la ilgili bakış açılarını değiştirmeye hazır olsunlar! Ya da aşkla yaptıkları, tutkuyla bağlandıkları ne varsa onunla ilgili :) Nedir sizi en heyecanlandıran, yüreğinizi hop ettiren şey … işte onun gerçek değerinin ne olduğunu bu Dolunayda göreceksiniz. Bazılarınız bu kadar az kıymet verdiği şeylerin önemini görüp, bazılarınızda bu kadar kıymet verdiklerinin anlamsızlığının farkına varıp, kendinize soracaksınız; ”Peki ben kendime verdiğim kıymeti neden hep başkalarından aldıklarımla ölçüyorum?”

KOVA ve Yükselen KOVA: Kovalar için bütün kontratlarının gerçek değerini görme zamanı! Umduğunuzu getirmeyen anlaşmalar hakkında değişiklikler yapmak gerektiğini kaçınılmaz bir biçimde anlayacaksınız. Eğer bu ortaklıksa ortağınıza, bir evlilik ya da kalıcı bir ilişkiyse partnerinize, bir sözleşmeyse sorumlu olduğunuz kişilere beklentileriniz ve sunabilecekleriniz hakkında açık olmak ve onlardan da bunu talep etmek durumunda kalacaksınız. Alışkanlıklar yüzünden olmayacak duaya amin demek, fazla uzun sürmeyen ve ensenizde vızıldayan sineği bir türlü uyutmayan bir haldir… Açın konuyu gari daha fazla bekletmeyin :)

BALIK ve Yükselen BALIK: Balık’ın ilk dekanında (10 dereceye kadar olan bölümünde) doğan ya da Yükseleni ilk dekanda olanların Kovayı da okumasında fayda var! 8-20 dereceden ileri olanlar ise bu Dolunay’da HERKESİ ŞAŞIRTACAKLAR! O sakin, o efendi Balıkların nasıl olup da bomba mahiyetinde açıklamalarda bulunduklarına kimseciklerin aklı ermeyecek :) Özellikle iş ve ev düzenleri ile ilgili değişikliklere neden olan adımlar atacak ve herkesin kafasını alt üst edecekler… Öyle bir değişim olacak ki, kendileri bile çok mu ileri gittim diye soracaklar kendilerine … Ama korku olmadan cesaret olmaz ve akacak kan zaten damarda durmaz…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Süperrr,, süperrr genel burç yorumları kısmı hahahaaa koç üssü asc balık olarak büyük keyifle okudum her zamanki gibi hariasın..