27 Nisan 2013 Cumartesi

AY DÜĞÜMLERİ ya da KUYRUĞUNU KOVALAYAN EJDERHA’nın Hayat Dersleri…



Blue Dragon
Dragon with Aquamarine Wings
ASTROLOJİ, yaşamı ruhun uzun yolculuğunda bir kesit olarak kabul eder. Dünya, ruhumuzun bir senaryoda kendine düşen payı oynayıp, payına düşen dersleri almak için ziyaret ettiği bir eğitim alanıdır. Bu nedenle doğum haritalarımız statik şablonlar değildir. Yaşamamız gereken kişisel dönüşüme dair çok önemli ipuçları içeren yol haritalarıdır. Ruhumuzun yolculuğunda ileri gidebilmek, sürekli kendini yineleyen döngüler içinde kaybolmamak için, hangi dersler üzerinde çalışmamız, hangi ön-kabulleri aşmamız gerektiği, bu haritada yazılıdır.
Güneş, Ay, Venüs, Mars gibi gezegenler, kişiliğimizin yüzeydeki bileşenlerini ortaya koyarlarken, daha ağır ve uzun etkili olan Jüpiter, Satürn, PlutoChiron, Neptün gibi gezegenler, üzerinde daha az bilgi ve kontrol sahibi olduğumuz derin katmanlar hakkında bilgi verirler. Bir kişinin haritasını aile ilişkilerinin kendisi üzerindeki etkisini, ebeveynlerinden aldığı genetik ve zihinsel mirası çözümlemek için dahi kullanabiliriz.
Ancak, ‘’Bu kişinin hayat okulunda alması gereken temel dersler hangileridir?’’ ve ‘’Bu kişi hayat okulundan mezun olmak için hangi ön kabullerden kurtulmak zorundadır?’’ diye sorulsa, ilk bakacağımız gösterge AY DÜĞÜMLERİ olacaktır…

Güney Ay Düğümü’nün girdiği burç ve yerleştiği ev, bir kişinin yaşamla baş etmek için kullandığı kalıpları tarifler. Bu kalıplar, psikolojinin ‘’bilinçaltımıza yerleşmiş olan ön kabuller’’ olarak tariflediği konulardır. Sadece Güney Ay Düğümü’nün sunduğu bilgeliğe  sığınarak yaşamak, iyi bir oyun çıkartmak yerine, her eli jokerle kazanmaya çalışmak gibidir! Kuzey Ay Düğümü’nün girdiği burç ve yerleştiği ev ise, yolda karşımıza çıkacak yeni dersleri – ileri gitmek için aşması gereken tepecikleri – bir türlü elimizi atmaya cesaret edemediğimiz ama gittikçe önümüze yığılan hesapları, yutulması gereken acı ilaçları – tarifler.

Birbirlerine 180 derece açıyla duran Ay Düğümleri ‘’Ejderhanın Kuyruğu ve Başı’’ olarak da tanımlanırlar. Her insanın içinde güçlü, yaratıcı ve şefkatli ejderha vardır. Sonuçta, baş – Kuzey Düğümü – nereye çekerse, kuyruk oraya gidecektir! Ama bu gerçeği görmezden gelerek, minik bir köpek yavrusu gibi kuyruğunu – Güney Düğümü – kovalayıp duran bir ejderha, ne kadar ejderhadır?

Doğum Tarihine göre Kuzey Ay Düğümünüzü aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz;


Güney Ay Düğümü – Kuzey Ay Düğümü’nün ZIT BURCU’dur; Koç-Terazi, Aslan – Kova gibi. Bundan sonraki bir hafta içinde her gün bir Ay Düğümü hakkında yorum yayınlayacağım. Yorum zaten Güney – Kuzey karşıtlığına dayalı bir çözümleme içereceği için ayrıca Güney Düğümünüzü okumak gibi bir şeye gerek kalmayacak. Kuzey Ay Düğümünüz’ün haritanızda hangi eve düştüğünü biliyorsanız buna uyan analizi de okumanızda fayda vardır.

Bu yazı için seçtiğim parça Secret Garden’dan Evensong … Video’da çok güzel Ay manzaraları var!


 

Hiç yorum yok: