11 Nisan 2012 Çarşamba

10 Nisan - 18 Eylül Pluto Retrosu Burçları Nasıl Etkileyecek..?

Pluto'nun Oğlak'taki Yolculuğu ve Retro'nun anlamı hakkında bir yazı yazmıştım...
Ancak burçlar ve yükselen burçlar için taşıyacağı anlamı bu yazıya dahil etmediğimi farkettim. Hepimiz için önemli bir devreden geçiyoruz. Çok ezber bozup çok şey öğreniyoruz... O nedenle bu eki yapmak istedim;

Önceki yazıdan kısa bir alıntı ile başlamakta fayda var:


Pluto RETRO'su Bize ''tırnaklarımızı en fazla nereye geçirmeye çalıştığımızı, neden korktuğumuzu, neden vazgeçemediğimizi'' farkettirecek ve ''BU GERÇEKTEN HERŞEYDEN ÖNEMLİ Mİ?'' sorusunu sorduracak bir transittir. Bazen birşeyleri kazanmak ve bir daha kaybetmemek adına bir sürü şeyden vazgeçeriz. Bazen bu çaba içinde özümüzdeki değerleri yitirir, aslında tamamen yoksul, çıplak ve anlamsız kalır, ama - ne kadar fakirleştiğimizi farketmeden - gider ha gideriz... Buradaki en büyük tuzaklardan biri de, kaybettiklerimizi görmemize karşın, bu kez zararı kapatmak için başladığımız yoldan geri dönememek halidir. Bu durum; Kumar masasından kalkamayan kumarbazın, gerçeği itiraf edemeyen yalancının, temiz bir hayata başlamak için çok geç kaldığını zanneden hırsızın, ya da içi boşalmış bir ilişkiden vazgeçerse kaybettiği yıllarının iyice boşa harcanmış sayılacağını zanneden bir eşin hali gibi bir haldir...
Pluto RETRO'su bize gerçek kaybın ve gerçek kazancın ne olduğunu anlamak ve vazgeçemeyeceğimiz tek değerin öz-değerimiz olduğunu hatırlatmaya çalışır! Özündeki değerden şüphe etmeyen, vazgeçmekten korkmaz. O, bir Anka Kuşu gibi zamanı gelince yanar ve küllerinden doğar...

Pluto RETRO'sunun BURÇ ve YÜKSELEN BURCA etkileri:

Burada yazılanlar, aslında Pluto'nun yaklaşık 2008 yılından beri yaşamınız üzerinde çalıştığı konulardır. Ancak bu konularda göze alamadığınız değişimlerin oluşturduğu bütün tıkanıklıklar, RETRO döneminde önünüze konur ve ardından gelen süreçte değişimi gerçekleştirmeniz için bir fırsat verilir.

KOÇ'lar ve Yükseleni KOÇ olanlar, bu transitin etkilerini en çok meslek yaşamlarında hissedecekler. KOÇ için liderlik, saygı görmek ve takdir toplamak önemlidir. Ancak statü ve onur her zaman üstüste oturan kavramlar değildir. Bazen toplum önünde benimsediğimiz görüntü, içten içe bizi yıkan birçok unsurun yükünü sırtımıza bindirir. KOÇ'lar onları toplum önünde var kılan, prestijlerini etkileyen, mesleki ve sosyal statülerini belirleyen konularda kazanç ve kaybın ne olduğunu değerlendirecek ve neleri elde etmek için nelerden vazgeçebileceklerine karar verecekler.


BOĞA'lar ve Yükseleni BOĞA olanlar, bu transitin etkilerini manevi yaşamlarında hissedecekler. Kendilerine koydukları hedeflerin içlerine ne kadar sindiğini, ufuklarının yeterince geniş olup olmadığını sorgulayacaklar. Bu dönemde yargılamak ve yargılanmakla ilgili - hem hukuki, hem sosyal, hem duygusal anlamda - tartışmalı süreçler de yaşayabilirler. Genç Boğa'ların eğitim hayatlarıyla ilgili de kararsızlıklar geçirebilecekleri ve ne istediklerini sorgulayacakları bir zamandır.

İKİZLER'ler ve Yükseleni İKİZLER olanlar, bu transitin etkilerini finansal konularda hissedecekler. Özellikler başkalarının kaynaklarını kullandıkları, ya da başkalarının parasını yönettikleri, hakkını veya ismini temsil ettikleri, bir kaynağı başkaları ile ortak kullandıkları konularda belirsizlikler yaşamaları ve kendi tercihleri hakkında sorgulamalar geçirmeleri mümkündür. Bu konularda eskiden beri devam eden süreçleri, gelecekte aynı şekilde devam ettirmeyi isteyip istemediklerine karar vermeleri gerekecektir. Ayrıca cinsel yaşamlarını da gözden geçirmek isteyeceklerdir. Bir süre seksten uzak durmayı istemeleri, ya da seks yaşamlarıdaki, sekse bakışlarındaki eksiklik ya da sorunları masaya yatırmaları söz konusu olabilir...

YENGEÇ'ler ve Yükseleni YENGEÇ olanlar, bu transitin etkilerini evlilik ve ortaklık konularında hissedecekler. Yengeç için yanyana olmak önemlidir. Yakın olduğu insanlardan vazgeçmekte zorlanır. Onları sahip olduğu en değerli varlıklar olarak görürler. Ancak bazen kaybetmemek adına göze alınanların getirdiği kayıp daha büyüktür. YENGEÇ'ler ilişkilerine neden değer verdiklerini bir daha gözden geçirecek ve kazancın içindeki kaybı, kaybın içindeki kazancı en çok bu alanda sorgulayacaklar. Ayrıca düşman ya da tehdit olarak gördükleri kişiler için taşıdıkları önyargıları ve dostlarının gerçekliğini de sorgulamak zorunda kalabilirler.

ASLAN'lar ve Yükseleni ASLAN olanlar, hizmet ettikleri, emek verdikleri, içinde var olmaya devam ettikleri yerlerden aldıkları karşılığın - maddi ve ve manevi anlamda - ne kadar doyurucu olduğunu sorgulayacaklar. Ben neden bu işi yapıyorum? Böyle bir hayat sürmek bana iyi geliyor mu? Kendimi daha ne kadar böyle bir rutine bağlamak istiyorum? Yaşama biçimim sağlığıma nasıl etki ediyor? Hangi alışkanlıklarım benim için vazgeçilmez? Hangi alışkanlıklarım benim için zararlı? gibi soruları çok fazla yineleyebilirler... Yaşamın içinde fiziksel olarak dahil oldukları tüm alanlar, onlar için sorgulama konusu haline gelecektir. Ayrıca sağlık açısından çözmeleri gereken problemler varsa, bu devrede karşılarına çıkabilir. İyi davranmadıkları bütün organlar, isyana kalkma eğilimde olacaktır. Ancak derindeki meseleleri, ''beklentili olmak ve almadan vermek'' kavramlarını çözümlemektir...

BAŞAK'lar ve Yükseleni BAŞAK olanlar, enerjilerini nasıl kullandıklarını gözden geçirecekler. Ortaya somut bir ürün koymak Başak için önemlidir. Ortaya bir iş çıkartmak için, üretken, yaratıcı olmak için kullandıkları yöntemlerin ve benimsedikleri tutumların işe yarayıp yaramadığı ile yüzleşmeleri gerekecek. Enerjilerini kullanma biçimleri, yöneldikleri alanlar onlar için sorgulama konusu olacak. İçlerindeki ÇOCUK ile epeydir konuşmadıklarını farkedebilirler... Aşk ilişkilerindeki tutumlarını da gözden geçirmek zorunda kalabilirler. Aşka kendini vermek, yüreğini ortaya koymak, aşkla akmak BAŞAK için her zaman kolay değildir. Yaşadığı aşklarda tıkanan yerleri çözmek, onu tatmin etmeyen ilişkilerden geri çekilmek ya da karşısındakini tatmin edecek bir duygu akışı sunmadığı için sorun yaşamak, bu devrede BAŞAK'ların gündemindeki maddeler olabilir. Ebeveyn olan BAŞAK'lar da çocukları ile çözmeleri gereken sorunları masaya yatırmak zorunda kalabilirler.

TERAZİ'ler ve Yükseleni TERAZİ olanlar, aidiyet duygularını gözden geçirecekler. Geçmişte yaşadıkları yerlere dönmek, aile büyükleri ile - özellikle baba - yüzleşmeler yaşamak, taşıdıkları maddi ve manevi mirasın onlar için değerini sorgulamak zorunda kalabilirler. Evleri ve taşınmaz malları konusunda sorunlar veya kararsızlıklar yaşamaları, belirsizlik içeren süreçlere girmeleri de mümkündür. Almak almamak, satmak satmamak, kalmak kalmamak... Ait olmak ve ait olmanın bedel ve sonuçları Terazi'nin  altı aylık gündemidir.

AKREP'ler ve Yükseleni AKREP olanlar, çevrelerini gözden geçirecekler. Arkadaşlar, ahbaplar, kardeşler ile olan ilişkiler bu devrede sorgulama konusu haline gelecek. İletişim sorunlarının temelinde yatanları farketmek ve temizlemek zorunda kalacaklar. Bazı iletişimleri devam ettirmenin bedelini ödemek isteyip istemediklerine karar verecekler. Ya da bu güne kadar başkalarına çıkarttıkları faturalar, onlara çıkartılacak... Akrep'ler yalnız olmayı - aslında - sevmezler. Ama bu dönem yalnız kalmaya mecbur ya da yalnız olmaktan memnun olabilirler...Söze döktükleri ve dökmedikleri herşeyi önce kendileriyle konuşmalarında yarar vardır! Zira ardından gelecek devrede, iletişim biçimlerini yeniden yapılandırmak için yeni fırsatları olacaktır.

YAY'lar ve Yükseleni YAY olanlar, sahip oldukları gelirleri ve değerleri gözden geçirecekler. Para akışlarında tıkanıklıklar olması mümkündür. Para kazanma biçimlerini gözden geçirmeleri, ne zamandır görmezden geldikleri sorunlarını masaya yatırmaları elzem olabilir... Paraya verdikleri değer ile yaşamlarında değer verdikleri diğer alanları da karşılarına koyup, bir muhasebe yapmaları gerekecektir. Ne verdim, ne aldım? Kazandıklarım gerçekten kazanç mıydı? Benim yaşamımın gerçek değeri nedir? Neleri korumalı, nelere sahip çıkmalı, neleri feda etmemeliyim? gibi sorular YAY'lar ve Yükseleni YAY olanlar için bu altı ayın konusudur.

OĞLAK'lar ve Yükseleni OĞLAK olanlar, Zodyak'ın Pluto RETRO'sunu en kökten yaşayacak üyeleridir.   Onlar VAR OLMA BİÇİMLERİ hakkında ciddi bir sorgulama geçirecekler. Duruşlarını, görünüşlerini, kendilerini ifade biçimlerini - bazen bu konularda yaşanacak krizler sayesinde - masaya yatırmaları gerekecektir. Kendilerini her konuda sorgulamaya almaları mümkündür. Bu güne dek kendileri için kurdukları cümlelerin birden anlamsız hale geldiğini hissedebilirler ve yeni tanımlar arayışı içine girmeleri gerektiğini farkedebilirler. Enerji akışı sağlayamadıkları alanlardaki tıkanıklıklar önlerine gelecektir.  Vücutlarında da - temel enerji noktaları olan - çakraların tıkanık olduğu alanları farketmeleri mümkündür.   Bunlar genelde bazı sağlık sorunları ile kendilerini duyurabilirler. Ancak Pluto geri giderken sorunu farkettirip, yeniden düze çıktığında iyileşmeyi başlatacağı için endişe değil, farkındalık ve çözüm arayışına odaklanmaları gerekir. OĞLAK'ların altı aylık motto'su ''TANRIM BENİ BAŞTAN YARAT - Sen Yapmazsan Ben Yapıcam'' olabilir...

KOVA'lar ve Yükseleni KOVA olanlar için içe dönük bir devre... Konuşmayı, düşüncelerini ortaya dökmeyi bu kadar seven insanların böylesi suskun ve kendinden şüpheli olması herkese - başta kendilerine - garip gelecektir. Bazı KOVA'lar için bu depresif bir süreç dahi olabilir. KOVA toplum adına konuşmak ister. Bilen insandır. Ama başkalarının ayakkabısını giyerek düşünmeyi pek beceremez. Ancak bu altı ay boyunca, kendi ayakkabısı içinde rahat edemeyebilir... Diğerlerini farketme, ötekilerin içinde erime, aslında FARKLI olmadığını sadece farklı bakma yeteneği olduğunu ama bunu başkalarının işine yarar hale getiremediği sürece, kendini gerçekleştiremediğini farkedeceği bir zaman diliminden geçebilir.

BALIK'lar ve Yükseleni BALIK olanlar, KARAR veremedikleri konularla yüzleşmek zorunda kalacaklardır. BALIK, mümkün olduğunca dizginleri eline almayı geciktirmek ister. Salmak, boş vitese almak, oluruna bırakmak... Evren'in  NEREYE KADAR? sorusunu sorduğu bir altı aydan geçmeleri mümkündür. Yine bu dönem içinde toplumsal ilişkilerinde tıkanıklıklar yaşamaları, bekledikleri fırsatlaırn bir türlü onlara SUNULMADIĞI'nı görmeleri, mümkündür. Bu sürecin ardından da, başkalarını, koşulları, Ahmeti Mehmeti suçlamak ya da sorumlu tutmak değil, dizgini ele almak ve karar vermek, BALIK'lar için kaçınılmaz olacaktır.



Hiç yorum yok: