3 Nisan 2012 Salı

VENÜS İKİZLERDE - Kafamız Güzel :)

VENÜS aşk, güzellik, lezzet, dünyevi nimet ve adalet tanrıçasıdır... Bize İLHAM verir. Yaşama anlam ve değer katmak için bizi teşvik eder. Herşeyin olduğu gibi onun da iki yüzü vardır; sahip olma tutkusu yüzünden çıkmıştır bütün savaşlar. İnsanlar adaleti kendilerine göre uygulamaya kalktıklarında daha da beteri, adalet satın alınabilen bir değer olduğunda, dünyanın düzeni bozulmuştur.

İkizler Söz'dür, Marifet'tir, Hareket'tir, Belirsizlik'tir... Zodyak'ın gerektiğinde Kral'dan daha akıllı ve şövalyeden daha cüretkar olan, ve ne zaman ortalıkta görünüp ne zaman kaybolacağını bilen hınzır soytarısıdır. Sözünü söyler ve geçer. Farkettirir ama uzatmaz. Bize ANLARIN önemini ve anda yaşamanın değerini hatırlatır.

Venüs bugün Boğa'dan çıkıp, İkizlere girdi ve Güzellik Kraliçe'miz oldu bir İLHAM PERİSİ... Ağustos'a kadar da İkizler'de kalacak.

Kelebek kanadı gibi dokunacak bu aralar aşk hayatınıza. Kalıcı mı, gidici mi olduğu belli olmayan ama çok tatlı hisler dolacak içinize... Bir şarap şişesi kırılacak telaşla hazırlanırken siz bir randevuya... ona bile odam aşk rengine boyandı diye gülümseyerek bakacaksınız :)

Yaratıcılığınız körüklenecek... Yaratacılığa duyduğunuz hayranlık da; sözlerinize bir hız, içinize bir heyecan, şarkılara bir anlam gelecek... Su gibi okunup bitecek kitaplar... Aramanız gereken kişileri aramak, yazmanız gereken mesajları yazmak daha kolay gelecek. Satış, pazarlama faaliyetleri, kokteyller, sunumlar dört nala...

Kontratlarınıza çook dikkat edin ama! İki kez düşünün, beş kez okuyun imzalamadan. Minik bir soytarı, herşeye olur olur deyip, üç ay sonra da karşınıza geçip alay etmesin sizinle sonra... Evliliğin de bir kontrat olduğunu unutmayın tabi bu arada!

Bu devreye bir de Venüs Retrosu ve efsanevi Venüs geçişi sığacak... İşte bunlar apayrı bir yazı konusu! Ama İkizler'de gerçekleşmesine bir kuple değinmek isterim; İkizler ne dişi ne erkektir malum. Yani dengeli bir enerjisi vardır. Hınzırdır ama temizdir. Kendine dönük ve çocuksudur az birşey... Taze bir enerjiyle dengelenecek yaşamlarımızın içindeki fazlalıklar ve eksiklikler Venüs Geçişi sırasında...

Biraz BURÇLARA ETKİSİ'nden söz edelim İkizler'deki Venüs'ün;
Aşağıda verdiklerimi bir ileri/geri burçta da okuyun. Çünki güneş veya yükselen derecenize göre venüs farklı bir evden etki yapabilir haritanıza.

Asıl Burcu ve Yükseleni KOÇ olanların yaratıcılıkları tavan yapacak! Aşık da olurlar, proje manyağı da :) Takıl Koç'a hayatını yaşa desem yeridir bu ara... Ama her söylediğine inanmayın. Çünki o kadar çok konuşacaklar ki, her söylediklerine kendileri de inanmayacaklar...

Asıl Burcu ve Yükseleni BOĞA olanlar yemeğe içmeye düşebilir bu aralar. Ayrıca harcama yapmaya da yatkın olurlar. Ama işlerini güçlerini de ihmal etmezler. Her zamankinden daha hızlı kararlar verebilirler. Bu kararların içinde evlilik de olur mu...? Belki nişan...

Asıl Burcu ve Yükseleni İKİZLER olanlar; ne diyim ki... Gün sizin gününüz. İçinizdeki yaratıcıyı keşfetme vaktiniz geldi. Aşk mı o da olsun. Ama galiba en büyük aşkı kendinizle yaşayacaksınız. Kendinizi yeniden yaratma, hayatınızın içinize sinmeyen yanlarına şöyle bir çeki düzen verme eğiliminiz tavan yapacak. Ayrıca dokunduğunuz her yere taze bir enerji ve güzlelik getireceğinizden hiç kuşku olmasın.

Asıl Burcu ve Yükseleni YENGEÇ olanlar galiba bu aralar geçmiş sevdalara gömülecekler... Eski aşklar, eski özlemler, sandıktan çıkmış hayaller... Tatlı bir melankoli çöker mi üstünüze? Belki... Ama bu yaratıcılığınızı tetikleyecek. Dilinize gelen sözcükler adeta kalbinizden hatta ruhunuzdan yükselecek... Ay ay bir dakka! Gizli ve yasak aşklara da dikkat :)

Asıl Burcu ve Yükseleni ASLAN olanlar; bu ara hayatınız sürprizlerle dolu olacak. Toplum hayatınız pek civcivli... Bir sürü insanla görüşecek ve hepsini kendinize hayran bırakacaksınız muhtemelen... Ama iletişimlerinizde karşınızdakilerin faydasını gözetmeyi unutmayın. Yani büyüleyin ama alınan ortak kararlarda karşınızdakinin iyiliğini ve çıkarını kollamayı ihmal etmeyin. Her çıkışın bir inişi olur sonra...

Asıl Burcu ve Yükseleni BAŞAK olanlar; bu ara işten güçten yana çok verimli bir döneme girecekler. Özellikle haberleşme, iletişim, reklam gibi konularda çalışanlar çok başarılı. Nişanlanmaya filan da karar verenler çıkabilir aralarında... Ama hissettiğim gerçek aşk mı, yoksa beğenilmenin veya çevrem tarafından uygun görülen bir insanla birlikte olmanın büyüsüne mi kapıldım diye düşünmelerinde fayda var...

Asıl Burcu ve Yükseleni TERAZİ olanlar, bu ara eğitim konusunda son derece şanslı bir devreye giriyorlar. Ayrıca yurtdışı bağlantısı olan her iş onlar için kısmetli. Eğer hukuk, danışmanlık gibi bir işle ilgileniyorlarsa, o konuda da önleri çok açık. Mahkemeleri varsa, sonuç bekleyebilirler.

Asıl Burcu ve Yükseleni AKREP olanlar, bu aralar çok yaramaz ;) King-size bed, bol içki, mümkünse hızlı sirkülasyon, hatta kalabalık! Alacakları varsa tahsil etmek için de çok uygun bir zaman. Ama kimseyi kandırmasınlar. Çünki yazla beraber misliyle öderler... benden söylemesi.

Asıl Burcu ve Yükseleni YAY olanlar, bu  ara ROMANTİKKK... Ama her zamankinden de uçarı ve  gördüklerine aşık görmediklerine bulaşıklar! Yani şimdi size evlenme teklif ederlerse samimiyetlerinden hiç şüphe etmeyin. Ama yarın onu başkasıyla flört ederken gördüğünüzde, yanakları tatlı taltı pembeleşip, size ''güzelliğin ve aşkın onun hayatındaki derin anlamını ve gönlünün ne kadar sonsuz bir ufka açılan bir deniz...bla bla bla '' olduğunu anlatmaya başlarsa da... başlar! Yay'lar bu aralar anlaşma yapmaya da yatkın olurlar. Ama kontratlarını iyi gözden geçirmelerinde fayda vardır.

Asıl Burcu ve Yükseleni OĞLAK olanlar, bu ara sağa sola koşturmaktan baharın farkına bile varmayabilirler. Telefon ellerinde, e-mail önlerinde... Ama bu arada aşkla iş de birbirine girerse, ben bilmem merkez bilir :)

Asıl Burcu ve Yükseleni KOVA olanlar, bu ara gerçekten çok yaratıcı olurlar. Yepyeni başlangıçlar için son derece uygun bir zaman. Bütün ertelediğiniz projeleri dökün ortaya... Hatta boşverin, yepyeni şeyler tasarlayın! Karşınıza istediğiniz kalitede fırsatlar ve insanlar da çıkacak. Ayrıca, adrenalin hormonlarınızı da tetikleyecek :) Ne bu çapkınlık yaw...?

Asıl Burcu ve Yükseleni BALIK olanlar, bu ara yemeye içmeye düşerler hepten... Ev partileri... Tatlı romantik kaçamaklar... Hamile de kalırlar mı? KALIRLAR!

Aaaaa bu yazıya gidecek tek şarkı varrr.... HASSTASIYIMMM ESTANBULLL :) SALSAAAA



 


 











Hiç yorum yok: