24 Nisan 2012 Salı

PLUTO FACIES ile kavuşum halinde... Kurban Törenleri Başlasın!

Çok tüyler ürpertici bir başlık attım dimi!
Oysa korkulacak değil, sevinilecek bir dönemden bahsediyorum...

Önce terminolojik bilgi vereyim biraz;
Batı Astrolojisi Ay, Venüs, Mars, Pluto gibi bizim Güneş Sistemimiz içinde olan gezegenleri dikkate alan bir analiz sistemidir. Bildiğiniz gibi onlar da tıpkı dünya gibi Güneşin etrafından dönerler...
Ancak farkındaysanız bir de burçlar vardır!
Burçlar, samanyolunun altında otururken hayranlıkla izlediğimiz ve ''Nasıl oluyor da bunların içinde Terazi, Büyük Ayı filan gibi şekiller görüyorlar?'' diye merak ettiğimiz yıdız kümeleridir. Yeri gelmişken söylemeden geçmeyeyim;  bir erkeğin, en azından bir iki takım yıldızı bakar bakmaz seçmeyi öğrenmesi ve böyle bir fırsat çıktığında kolunu omzuna doladığı kız arkadaşına ''Bak şimdi şu sağdaki büyük ışıltılı yıldızı görüyormusun? İşte o...'' diye lafa girmesi son derece şık olur ;)

İşte burç da dediğimiz bu yıldız kümelerinin her biri belli sabit yıldızlardan oluşur.

FACIES Yay takım yıldızına dahildir. Yay takımyıldızı, yayını germiş ve okunu fırlatmaya hazırlanan yani nişan almış vaziyette duran kanatlı bir centaur (yarı at - yarı insan) şeklinde tasvir edilmiştir. FACIES ise centaurun hedefe dikili bakışlarıdır!

Eski astrologlar, bu sabit yıldıza pek iyi gözle bakmamış ve kaza bela habercisi olarak görmüşlerdir. Yıldız haritasını, 12 burca değil de, ayın güneş etrafındaki dönüşünün 28 gün olmasından hareketle, 28 evreye bölen ve her bir evreye farklı bir ''menzil'' ismi veren Arap astrologları ise, bu yıldızın da bulunduğu menzile ''Sad-al-Dabih - Kurban Kesenlerin En Şanslısı'' adını vermişlerdir. Mistik Astroloji'nin piri olan İbn-i Arabi'ye göre bu ''kıymetli olanın'' farkedilmesi ya da ortaya çıkması anlamına gelen bir evredir.

Kurban etmek, enerjinin temizlenmesi, olumluya dönmesi için yapılan bir fedakarlıktır. Yani bir vazgeçiş içerir ve gözden çıkarılan karşısında çok daha hayırlı bir kazanç elde etmeye işaret eder.

Hatırlarsanız Pluto Retro'su yazısında ''bizi bir yere götürmeyen hırslar, olumsuz alışkanlıklar, kazanç gibi görünen ama ardına düştüğümüzde kendimizi kaybetmemize neden olan hedefleri tanımlamak ve bunlardan vazgeçme şansını elde etmek'' için faydalı olacağını ifade etmiştim. Kurban Kesenlerin En Şanslısı ile ne kadar iyi uydu dimi!

Peki Pluto'nun 2012 başında oluşan retro ile tekrar tetiklenen ve 2015 yılına kadar etkisi devam edecek olan FACIES kavuşumu, bu süreçte nasıl bir rol oynayacak?

Centaur'un hedefe dikili bakışları sayesinde, kurban vermemiz gereken şeyin ne olduğunu anlayacağız... Feda edeceğimiz, sırtımızı döneceğimiz, önemsemeyi bırakacağımız, anlamsızlığını anlayacağımız bu ''şey'' bizim kendi potansiyelimizi gerçekleştirmek için önümüzde duran en büyük engellerden biri olacak.

Hedefi iyi seçmeniz dileğiyle...

James Blunt'dan Same Mistake (Aynı Hata) bu yazıya eşlik etmez mi eder :)



http://www.youtube.com/watch?v=OA-SAHEES9U



Hiç yorum yok: