21 Nisan 2012 Cumartesi

BOĞA'da Yeni Ay ve TOPRAK ÜÇGENİ... ''Kendi Baharımızı Yaşama Zamanı''

Uzunca bir süredir ana temalarımız;

- Hayatımızdaki ''uymayan parçaları'' farketmek
- Değişim, düzeltme, yeniden değerlendirme gerektiren alanları tanımlamak
- Yaşadığımız iç çatışma, çekince ve korkularla yüzleşmek
- Beklentilerimiz ile hayatın akışı arasındaki farkı kabul etmek
olmuştu...

Bu süreç kimsenin çok hoşuna gitmedi! Çünki insan tembeldir... Birçoğumuzun en korktuğu şey, ''hayatı değiştiremeyeceğini'' ve ''değişmesini istediği şeyler için kendisini - tutumunu, tercihini, önceliğini - değiştirmesi gerektiğini'' kabul etmektir.
Uzunca bir ''farkındalık geliştirme'' sürecinin ardından, şimdi ihtiyacımız olan değişiklik ve başlangıçları yapmak için enerji alacağımız bir kapıdan geçiyoruz!

Boğa'nın 1. derecesinde gerçekleşecek ve Güneşle kavuşacak olan Yeni Ay, çok taze bir başlangıç ve yeniden yapılanma enerjisi içeriyor. Başak'ın 3. derecesindeki Mars ve Oğlak'ın 9. derecesindeki Retro Pluto ile de üçgen yaptığı için, bu enerji hem dengeli hem de güçlü bir biçimde giriyor yaşantımıza.

Hatırlarsanız, Oğlak'taki Retro Pluto'nun ''bedeller ve kazançlar arasında bir değerlendirme yapmak'' ve ''vazgeçmek'' hakkında olduğunu daha önce yazmıştım. Bir çoğumuz ''her seçişin bir vazgeçiş'' olduğunu yani her alternatifin kendince bedelleri olduğunu farkettiğimiz günler yaşadık.

Mars'ın retrodan çıkması cesaret ve enerjimizi geri kazanmamıza yardımcı oldu. Başak'taki Mars'ın düzeltici ve düzenleyici enerjisini hayata geçirmeye hazırız!

Ve bugün Boğa'daki Yeni Ay ve Güneş kavuşumu ise, bize yaratıcı değişiklikler yapmak için umut ve şans verecek. Boğa'nın yöneticisi olan Venüs'ün İkizlerde ilerlemesi, bizi daha dinamik ve değişime açık hale getirecek.

Kısacası, KENDİ BAHARINIZI YAŞAMA ZAMANI geldi çattı!

Yeni AY'la birlikte oluşan değişim enerjisinin, BURÇ ve Yükselen Burçlara göre etkileri:

KOÇ ve Yükselen KOÇ: Değer verdiğimiz şeyler, bizim çaba gösterdiğimiz alanları, ödediğimiz bedelleri ve elde ettiğimiz sonuçları belirler. Bulunduğunuz konumun değeri ve anlamı hakkında kuşkuya düştüğünüz zaman, önce talepleriniz ve öncelikleriniz sonra da kaynaklarınızı kullanma biçiminiz değişir. KOÇ halkı olarak, bir süredir ''Başka Türlü Birşey''in derdindesiniz... Elde ettiğiniz toplumsal statü, işyerindeki konumunuz, sağladığınız repütasyon size tatminkar ya da anlamlı gelmiyor. Belki seyirciye oynamaktan yorulduğunuzu, belki de size verilen yetkilerin getirdiği sorumluluk ve bedellerden hoşnut olmadığınızı farkettiniz. O zaman değer algınızı yeniden değerlendirmeye hazır olun! Şimdi yeni ayın enerjisiyle, ''Neredeyim? Ne İstiyorum?'' sorusunu ta derininizde hissedeceksiniz.  Ardından da, ''neye emek vermem, hangi alışkanlıklarımdan vazgeçmem, neye alışmam, hangi koşulları oluşturmam lazım?'' sorularını sormaya geçeceksiniz... Bir Uyarı: Özdeğerinizle örtüşmeyen kazançlar, bir süre sonra size ağır gelmeye ve türlü kayıplar getirmeye başlar. Özdeğerinizi hissetmenizi sağlayan çabalar ise sizi yormaz ve hayata daha sıkı bağlar!

BOĞA ve Yükselen BOĞA: Ne zamandır hedeflerinizi sorguluyordunuz. Seçtiğiniz yollardaki  engeller gözünüze batıyor, hem kendinize hem de yaptıklarınıza inancınız giderek azalıyordu... Belki yön ve anlam duygunuzu kaybettiniz, belki önünüze koyduğunuz ideallerin boyunuzu aştığından korkmaya başladınız.  Ama şimdi yeni bir yön tayini yapmanın ve temiz bir adım atmanın zamanı geldi. Efil efil bir rüzgar giriyor pencelerinizden. Bırakın essin, savursun! Siz de esin rüzgarla... Son derece doğurgan, bereketli ve dengeli bir enerjiyle kutsanmış durumdasınız. Zaman, durmak değil, harekete geçmek zamanı. Alışkanlıklarınızı, garantici hallerinizi bir kenara bırakın. Daha önce denemediğiniz şeyleri denemeye, riskli olsa kaçınılmaz hale gelen adımları atmaya çekinmeyin. Hımmm... asıl sorunumuz etrafta danışacak ya da çatışacak birinin olmaması değil mi? Ama bu kez yandaş aramak ya da muhalefette kalmak, başkasını suçlamak ve sorumlu tutmak şansınız yok. Tasarlamak ve harekete geçmek görevini doğrudan size verdiler. Buyurun Sayın Boğa, sahne sizin! Bir Uyarı: Bazen geriye baktığımızda yangın, ileriye baktığımızda ise uçurum görürüz. Oysa, iki yakayı birleştiren köprü, yaptığımız işe iman etmektir. Yol biz adım attığımızda ayağımızın altında belirecektir!

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER: Yeni Ay İkizler'e meydan okuyor. Bitmesi gereken herşeyi bitirmek, değişmesi gereken herşeyi değiştirmek, size ayakbağı olan ya da işlevini yitirmiş olan korku ve çekincelerinizden sıyrılmak sizin için farz oldu! Bastırmaya çalıştığınız, kaçtığınız, sallantıda bıraktığınız, ihmal ettiğiniz herşey şu birkaç gün içinde ağaçtan düşen olgun meyvalar gibi elinize bırakılacak. Ve siz ''AİDİYET'' duygunuzu elden geçireceksiniz. Ait olmak bizi hem mutlu eder, hem de korkutur. Güven duymak ister ama güvence vermekten kaçarız. Yine de yarım bırakılmış olan sorumluluklar hep bizi takip eder. İKİZLER burcunun, gezgin gönüllü üyeleri! Bu aralar, ailenizle, evinizle, güvenlik alanınızla ve hayatınızın merkezinde tuttuğunuz insanlarla ilgili gelişmeler yaşayacak, kararlar alacak ve adımlar atacaksınız. Siz kendinizi değiştirmek yerine konumunu ve sorumluluklarını değiştirmeyi terchi eden birsiniz. Ama şimdi nereye ait olduğunuza, kime bağlı olduğunuza, nereye kök salacağınıza ve hangi kaynaktan besleneceğinize karar vereceksiniz. Belki ev alacak ya da evleneceksiniz. Belki geleceğe bırakacağınız maddi veya manevi bir mirasın temelini atacak ve kalıcı bir sorumluluk üstleneceksiniz. Belki de, çoktan koparmanız gereken ama güvenlik arayışı nedeniyle koruduğunuz bağları kesecek, ait olduğunuz yere yani özünüze döneceksiniz. Bu değişimleri kendi içinizde yapmaya cesaret ettiğinizde ise, sizin için yepyeni bir hayat başlayacak. Bir uyarı: Başkasına güvenin de, özgüvenin de bittiği yerde, öze-güven yola devam eder.

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ: Son dönemde en büyük sorunları yakın ilişkilerinizde, hayat ve iş ortaklıklarınızda yaşadınız. Uzlaşmak ile çatışmak, bağları güçlendirmek ile büsbütün kopartmak arasında gidip geldiniz. Sonunda, karşısınızdakini değiştiremeyeceğinizi, sadece bakış açınızı ve kararınızı değiştirebileceğinizi farkettiniz! Ben ve öteki arasında kaldığınızda, diğerinin arzusuna boyun eğmek veya karşı çıkmak için iki nedenimiz vardır; kararımızı etkileyen nedenlerin biri beklenti ve çıkarlarımız, diğeri ise adalet duygumuzdur. Beklentiler karşılansa ve çıkarlarımıza göre sonuçlar oluşsa dahi, eğer iki taraf için de adalet sağlanmamışsa, denge yine bozulur. Boyun eydiğimiz uzlaşmalar eğer içimize sinmiyorsa, aslında uzlaşmamış sadece çatışmayı bastırmış oluruz. Bu durumda, tepki vermeden önce yapmamız gereken şey, bakış açımızı gözden geçirmek ve karar vermektir. İşte Yengeç'in geldiği aşama budur. Ardından arzularını söylemek, tepkilerini göstermek, ya da özür dilemek ve karşılıklı verilen sözlere sadık kalmak Yengeç için daha kolay olacaktır. Bir Uyarı: Kendinize dürüst olursanız, başkasına dürüst olmak sorun oluşturmaz.

ASLAN ve Yükselen ASLAN: Aslanlar son dönemde yaptıkları şeylerin, benimsedikleri rutinlerin, harcadıkların emeklerin ''ne işe yaradığı'' konusunda ciddi sorgulamalar geçirdiler. Birçok Aslan'ın işyerinden ayrılmaya ya da çalışmıyorsa işe girmeye niyetlenmiş olmaları, yanlarında çalışan insanlar veya ekip arkadaşları ile anlaşmazlık yaşamış olmaları mümkündür. Ayrıca, ruh ve beden sağlıklarının    yaşama alışkanlıklarından nasıl etkilendiğini de gözden geçirmiş olabilirler. Şimdi ise yüklenen sorumluluklara karşın verilen yetkileri, verdikleri emeğe karşın gösterilen saygıyı değerlendirecek ve aldıkları sosyal ve toplumsal rollerde bazı değişiklikler yapmak isteyeceklerdir. Otorite ile ilişkileri kadar kendi otoritelerini kullanma biçimleri de, bu dönemde masaya yatırılacaktır. Bu güne dek iş hayatları ve sosyal statüleri ile ilgili yaptıkları tercihlerin getiri ve götürülerini değerlendirme zamanı gelmiştir. Bu değerlendirmeyi yaptıktan sonra, önceliklerini değiştirebilir ve maddi ve manevi anlamda tercih ettikleri kazancı sağlayacak işleri tercih edebilirler. Bir Uyarı: Fedakarlık Kapasitesi ve Doyum Arzusu arasındaki dengeyi bulmak için kişinin önce sağlıklı bir Özdeğer algısı olmalıdır.

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK: Başaklar son dönemde,  ''Enerjim çok düşük. Verimsizim. Yaptıklarım bana heyecan vermiyor. Arzu duyduğum şeyleri de, yapacak cesaretim ve halim yok'' gibi cümleleri sıkça sarfettiler.Yaşamın içinden anlam duygusu çıkınca, yaratıcı çoşku biter ve enerjimiz düşer. Başak'ın da başına gelen budur. Başak daima ''anlamlı'' bir iş yaptığını ve yüksek bir amacın yerine getirilmesi için kendisine ihtiyaç olduğunu bilmek ister! Fakat özgüven eksikliği yaşadığı zaman, yararlı olma arzusu vazgeçilmez olma tutkusuna dönüşür! Bu yüzden kapasitelerinin çok altında kalan ama rahatça hükmettikleri işleri seçebilir, ya da bir işle ilgili bütün kontrolü kendi ellerinde toplayıp, herkesin onlara muhtaç olduğundan, yerlerini kaybetmeyeceklerinden emin olmaya çalışabilirler. Aşkta dahi, ''vazgeçilmez'' olduklarına dair güvence almaya ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle de kendilerine bağımlı olan insanlara yönelebilirler. Girdiği bu kısır döngüler, üretici olmasına engel oldukça Başak bunalır ve enerjisi gitgide düşer. İşte son dönemde depresyondan kurtulamayan birçok Başak'ın girdiği çıkmaz budur! Üstelik bize menfaat yüzünden onay verenler, menfaatleri bittiğinde bizi ıskartaya çıkartırlar... Başak'taki Mars'ın retro konumundan çıkmasıyla birlikte, Güneş Burcu ve Yükselen Burcu BAŞAK olanlar, kendilerini yeni adımlar atmaya daha hazır hissetmeye başlamışlardır. Yeniay'la birlikte de, ancak inanç ve ideallerine hizmet eden, gelişme sağladıklarını gün be gün hissetmelerini sağlayan işler yaptıklarında, özgüvenlerini kazanacaklarını farkedeceklerdir.  Aşk'ta ise bağımlılık ilişkilerinden kurtularak maneviyata odaklanmak eğilimi göstermeleri mümkündür. Bir Uyarı: Değerli olduğumuzu en fazla hissettiğimiz durumlar, benlik duygusundan kurtulacak kadar gönülden verebildiğimiz ve Yaratan'ın rızasını kazanmaya odaklandığımız anlardır.

TERAZİ ve Yükselen TERAZİ: Teraziler geçtiğimiz dönemde, evleri, aileleri, özel yaşam alanları, evlilikleri ve genetik kökenleri ile ilgili sorgulamalar yaşadılar. Birçoğunun ev tamiratı, bozuk ya da istenilen randımanı vermeyen eşya ve ev donanımları ile uğraşmış olmaları, ev almak - satmak, yeni bir eve geçmek, aile  ortamlarında aksayan konuları, ebeveynleri ve diğer aile üyeleri ile ilişkilerini gözden geçirmek, ailelerinden devraldıkları özellik ve alışkanlıklarla yüzleşmek gibi süreçlerden geçmiş olmaları mümkündür.  Hatta bir süre hastalık yüzünden eve kapalı kalmış dahi olabilirler. Bu aralar ise kapsamlı bir değişim dalgası - isteseler de istemeseler de - onları etkisine alacaktır! Yani hiçbir şey olmasa, alt komşunuzun ne zamandır kabarmış olan banyo tavanı şakır şakır akmaya başlar ve siz banyonuzun - aslında sorunlu olduğunu pekala bildiğiniz - bütün tesisatını elden geçirmek zorunda kalırsınız. Ancak, Terazi artık bu değişimi göğüslemeye, sığınağından çıkıp hayata karışmaya ve hatta başlatmaya istekli ve hazır olacaktır. Terazi evinde, özel alanında, güvenlik bölgesinde uyumu ve huzuru yakalamak için tozları halının altına süpürmeye, eski albümleri sandık diplerine, kırık dökük eşyaları tavanarasına, sevimsiz anıları ise zihninin gerilerine hatta bilinçaltına tıkıştırmaya pek yatkındır. Ancak güvenlik görmezden gelerek değil, riski tanımlayıp pozisyon alarak  sağlanacak bir şeydir. Yeni Ay'la birlikte Terazi geçmişle yüzleşmeye, gelecekte de tekrar edebilecek sorunlar ya da huzurunu kaçırabilecek belirsizlikleri ortaya dökmeye, gereken değişiklikleri, çözümsüzlük yaşamadan yapmaya açık hale gelecektir. Bir Uyarı: Başetmek İçin Önce Sorunun Varlığını Kabul Etmek Gerekir.


AKREP ve Yükselen AKREP: Kendinizi yanlış anlaşılmış, hiç anlaşılmamış, sevgisiz, yalnız, iletişim damarları ve hareket alanları tıkanmış gibi mi hissediyorsunuz? Öyleyse, paylaşım ve uzlaşma anlayışınızı gözden geçirmek zorundasınız. Ataletinizden, çekimserliğinizden ve suskunluğunuzdan sıyrılma zamanı geldi! İlk adımı, ilk cümleyi, ilk öneriyi başkasına bırakıp, kendinizi pozisyonlamaya çalıştınız da ne oldu? Nice fırsatlar kaçtı, nice kalpler kırıldı, nice yanlış anlaşmalar küçük bir özürle çözülecekken sarpa sardı... Hayat ve iş ortaklarınızla ilişkilerinize çeki düzen vermek bu aralar ana temanız olacak. Kimleri hayatınızda tutmak istiyorsanız, onlarla diyalogunuzu iyileştirmek, kimleri hayatınızdan çıkartmak ya da uzak tutmak istiyorsanız bu niyetinizi açıkça ortaya koymak ve belirsizlikten kurtulmak için çaba göstereceksiniz. Bu aralar yapacağınız görüşmeler ve kuracağınız bağlantılar, size yepyeni fırsatlar ve kararlar getirecek. Bazı kontratlarınızın içeriğini yenileyecek, bazılarıyla yeni uzlaşma, kaynaşma, barışma fırsatları yaratacaksınız. Bu aralar, iletişimlerinizi geciktirmeyin. İlişki kurduğunuz insanlara görünmek istediğiniz gibi değil, olduğunuz gibi görünün. Beklentileriniz ve önerileriniz konusunda açık ve samimi olun. Ve ortak kararlara saygı gösterin. Bir Uyarı: Uzlaşmak ne zayıf bulduğunuz kişiyi esir almak, ne de tutamayacağınız kadar ağır sözler vermektir. Uzlaşmak, kaldıramayacağınız bir kaybı önlemek için, kaldırabileceğiniz bir fedakarlığı göze almaktır.

YAY ve Yükselen YAY: Haydi itiraf edin geçtiğimiz dönemde harcamalarınızın ucu kaçtı! Üstelik beklediğiniz ödemeleri almak, ya da verdiğiniz teklifleri sonuçlandırmak konusunda sorunlar yaşadınız. Kaynaklarınız ile ihtiyaçlarınız, yapmak istedikleriniz ile koşullarınız, önem verdikleriniz ile elinizde tutabilecekleriniz arasındaki makas iyice açıldı! Belki inatçı bir rekabet içine girdiniz ya da üzerinize yepyeni bir iş aldınız ve sandığınız kadar hazırlıklı, iddia ettiğiniz kadar kusursuz ve becerikli olmadığınızı farkettiniz... Yeni Ay'la birlikte, toplumsal konumunuzda ve duruşunuzda değişim yapma şansını yakalayacaksınız. Yeni bir  işe girmeniz gerekiyorsa, terfi almak istiyorsanız, repütasyonunuzu tazelemek, sorumluluk ve yetkilerinizin kapsamını güncellemek, kendinizi kanıtlamak, insanların gözündeki yerinizi ya da taahhütlerinizi değiştirmek istiyorsanız, işte size harika bir fırsat! Birilerinin kanadının altından çıkıp kendi kanatlarınızla uçmak istiyorsanız, evlenmek veya boşanmak gibi bir statü değişikliği yapacaksanız, onurunuzu kurtarmak veya isminizi temize çıkartmak niyetindeyseniz, bundan iyi bir zaman olamaz. Ancak, bu değişiklikler hem kaynaklarınızda, hem de rutininizde ve alışkanlıklarınızda değişikliğe yol açacak. Belki biraz daha alçakgönüllü olmak, biraz daha kendinizden vermek, yüksek beklentilerinizi törpülemek, rahatınızdan, uykunuzdan fedakarlık etmek, yani elde etmek istediğiniz şeyin koşullarına rıza göstermek durumunda kalacaksınız. Bir Uyarı: Dünyanın dengesi alış-veriş üzerine kuruludur. Bir yandaki eksiği kapatmak için, öte yandaki fazlalık ve aşırılıkları gidermek gerekir.

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK: Oğlaklar için yolculuk zamanı... Bu sene bahar size gelmeyecek, siz bahar olacaksınız... Ne zamandır resmen kişilik bunalımında olduğunuzu söylememe gerek yok. Zaten sürekli olarak ''Ben ben gibi değilim. Bana birşeyler oluyor. Kendimi çok baskı altında hissediyorum. Ben böyle kim olduğumu, ne istediğimi bilmeden yaşamazdım.'' gibi cümleler kurduğunuz bir zamandan geçtiniz. Aslında siz, ne istediğini bilen ve bunu almadan geri çekilmeyen, pes etmeyi sevmeyen birisiniz. Ancak dış koşullardaki değişimler ya da bazı hastalıklar gibi ''yönetemediğiniz'' nedenlerle hayattan geri çekilmek zorunda kaldınız. Hatta belki de bu süreçte, ezberlerinizi bozan bir sürü şey yaşadınız. Böylece ''bildiğinizden şaşmamaktan'' ya da kendinizi ''herşeye kadir'' zannetmekten bir fayda görmediğinizi farkettiniz. Anladınız ki, ''beni ben yapan şeyler'' dediklerinizin bir çoğu aslında ilüzyondan ibaret. Yeni Ay'la birlikte kim olduğunuzu keşfetmek için kendinize bir şans verin. Farkettiklerinizin zannettiklerinizden, öğrendiklerinizin bildiklerinizden daha ilginç olduğunu göreceksiniz... İte kaka büyük adamı oynamayı bırakıp, içinizdeki çocuğu büyütmek çok eğlenceli olacak! Aşkla yapmak diye bir kavram girecek hayatınıza... Yine de, ürettiğimiz şeylere sahip olmadığımızı, sadece onların varlığına vesile olduğumuzu anlayacak ve yaptığınız şeylere ''benim'' diyerek tırnaklarınızı geçirdiğiniz zaman onların ruhunu yok ettiğinizi farkedeceksiniz. Bir Uyarı: Anlamlı olan zirveye varmak değil yolu yürümektir.

KOVA ve Yükselen KOVA: Geçmiş başınıza dert oldu ne zamandır değil mi? Eski hesaplar, kapanmamış davalar, eski tanıdıklar, eskimiş ama değiştirilmemiş algılar, yargılar, korkular, hatta anılar! Siz ileri gitmek istedikçe sizi geri çeken birşeyler var. O zaman kaçmayın. Durun, dönün ve bakın! Belki de sandığınızdan daha farklı bir manzara göreceksiniz. Geçmişe bakışınızı düzeltmeden, geleceği göremezsiniz. Sizin bu aralar ihtiyacınız olan şey, ÖZÜNÜZE DÖNMEK. Biraz içinizde yaşayın bu aralar... Köklerinizi hissedin. Ailenizde görmüş, yaşamış olduğunuz olayları, bilincinizi ve bilinçaltınızı şekillendiren deneyimleri gözden geçirin. Ama eskiden baktığınız gibi değil, yeni bir gözle, tarafsız bir yerden bakın onlara! Köklerimizden kalan miraslar bize bazen borç, bazen yük, bazen de kaynak olurlar... Ailenizden, geçmişinizden, köklerinizden size kalan miras ne? Enerjinizi yenilemek, atıl ve erken havlu atmış halinizden silkinmek için, nereden besleneceksiniz? Mirasınızı, geçmişin gölgesinden çıkmak için nasıl kullanacaksınız? Bir Uyarı: Muhtaç Olduğunuz Kudret Sadece Damarınızda Akan Kanda Mevcuttur.

BALIK ve Yükselen BALIK: Bu aralar sizi zora sokanlar kararlarınız, ya da kararsızlıklarınız oldu... Ufukta bazı fırsatlar var varolmasına... Ama bunların içinden hangilerinin seçilmeye değer, hangilerinin klasman dışı olduğuna bir türlü karar veremiyorsunuz. İnsanlardan uzak kaldığınızı, çevrenizin daraldığını, sizi besleyen ilişkiler kuramadığınızı düşünüyor, aktif yaşamın içinden giderek uzaklaştığınızı farkediyor, aşktaki ve işteki kısmetsizliğinizi de buna bağlıyorsunuz. Peki bunun sorumlusu kim? Hareket alanınızı, iletişim odağınızı daraltan ya da verimsiz ilişkilere saplanmanıza neden olan da yine tercihleriniz ve kararlarınız değil mi? Ya siz, bütün önceliğinizi ''belirli'' insanlara verirken, size ihtiyacı olabilecek kişileri gözardı etmiş, kendine odaklı ve bencil görünmüş olabilirmisiniz? Yeni Ay'la birlikte, yakın çevrenize karşı tutumunuzu elden geçirecek, iletişim açısından daha  aktif ve genel anlamda daha hareketli olmak fırsatını bulacaksınız.Bazı ilişkilere ayırdığınız vakti ve enerjiyi kısıp, size yeni fırsatlar getirecek, akıcı, verimli ve mesafesi daha özenle ayarlanmış ilişkilere odaklanmak isteyeceksiniz. İnsan almak için vermemelidir. Ya da ilişkilerine ben bu işe bu kadar emek verdim, şimdi vazgeçemem diye devam etmemelidir. O zaman yakınlık değil bağımlılık,ilişkileri kurar ve kendimizi asla tam anlamıyla tatmin olmuş hissedemeyiz. Bir Uyarı: Binmek istediğiniz trenlere doğru koşun, çünki onlar sizi beklemez. Üstünüze doğru gelen trenlerden ise kaçın, çünki onlar sizi ezmemek için durmaz.











Hiç yorum yok: