6 Nisan 2012 Cuma

TERAZİ'de DOLUNAY... ''Ben ve Diğerleri'' ... BURÇLARA ETKİLERİ

Bugün Ay'ın tam dolun halini alması Türkiye'de  (şehirlere göre küçük farklarla) akşam saat 10 civarlarında olacak.  Dolunay anının gökyüzü haritasını incelediğimizde şunlar ortaya çıkıyor;

Ay Terazi Burcu'nun 17 derecesinde 11inci eve yerleşirken, Güneş Koç Burcu'nun 17 derecesinde 5. ev'e girecek. Bu tam bir ''Ben ve Diğerleri'' çatışmasıdır. Dişi olan verici, besleyici, teslimiyetçi, bütünleyici yanımızla, erkek olan alıcı, savaşçı, öncü, bireyci yanımız arasındaki gerilimi tam anlamıyla hissedeceğiz. Bütün ilişkilerimizi ve yaşama karşı benimsediğimiz tutumu gözden geçireceğiz.

Aynı anda 1.inci eve yani varlık bilinci evine Kuzey Ay Düğümü ve Juno Kavuşumu, 7.inci yani ortaklık ve bütünleşme evine ise Güney Ay Düğümü ve Venüs yerleşiyor... Kuzey Ay Düğümü yaşamımızın bizi çektiği yön, önümüzde açılan yoldur. Juno ise eş olarak bilinir ve genellikle haritalar karşı cinste aranan özellikler olarak değerlendirilir. Ancak esoterik olarak Ruh'un dünyadaki eşi, yani ''Giydiği Beden'dir... Bizler bu ara giydiğimiz bedene, halimize tavrımıza yeni bir yön veriyoruz. Nasıl mı? 7. evdeki Güney Ay Düğümü ve Venüs'ün dengelemesiyle; İkizler'dekiVenüs'ün yaratıcı ilham olduğunu daha önce ifade etmiştik. Güney Ay Düğümü ise genetik hafızamız, ya da ruhumuzun beraberinde getirdiği deneyimlerdir. Yani bildiklerimizden ve ilahi yol göstericilikten beslenip yolumuzu seçeceğiz.

Bu Dolunay, yaşamlarımızda  çok güzel bir kapı açacağa benziyor...

Gelelim Dolunay'ın Burçlar ve Yükselen Burçlara göre etkilerine;

KOÇ: Dolunay'ın tüm etkilerini dibine kadar yaşayacaklar... İlişkilerden ne istedikleri, neyi vermeye hazır oldukları, neyi bekledikleri, varlıklarına nasıl bir anlam yükledikleri ve bunun içinde insanlara hizmet ve diğerleri ile bütünleşmenin yerinin ne olduğu konusunda önemli kararlar vermeleri mümkündür. Önümüzdeki günlerde bu dönüşümün - elbette gerçekleştirebilirlerse - yansımalarını açıkla görürler

BOĞA: Elde etmek istedikleri için geri çekilmeyi öğrenecekler... -Aradıkları destek ve kaynaklara, o çok tanıdık olan sessiz inatları ile değil, diğerlerinin değer ve önceliklerini anlamakla ulaşabileceklerini idrak edecekler.

İKİZLER: Fedakarlığın anlamını farkedecekler... İkizleri hiç başkalarına hizmet etmeye bu kadar gönüllü görmemiş olabilirsiniz! Akıllarına gelen tüm fikirlerde, ortaya koydukları tüm işlerde, başka insanların yararına ve hayrına birşeyler olacak.

YENGEÇ: Görev üstlenmeyi ve liderlik etmeyi kabul edecekler. Özel ve önemli olanları koruyabilmek için, ortaya çıkıp kendini göstermek ve söz vermek gerekliliği ile yüzyüze kalacaklar.

ASLAN: Ruhunu beslemeyi ihmal ettiklerini, artık insanların ilgi ve yakınlığından, küçük alanlardaki keyifli paslaşmalardan beslenemediklerini, biraz ufuklarını genişletmeleri gerektiğini farkedecekler.

BAŞAK: Kaybın içindeki kazancı idrak edecekler. Bitmiş olan ilişkilerin, elinden çıkmış olan değerlerin arkasından ağlayıp hayıflanarak sadece vakit kaybettiklerinii, yaşamın onlar için çok daha zengin ve geniş bir yol açmaya hazır olduğunu hissedecekler.

TERAZİ: Kendileri olmadan, birlikteliklerinin içinde anlam bulamayacaklarını, kendi düşünce, değer ve tercihlerini ortaya koymadıkları sürece, başkaları için de ''tercih ettikleri'' anlamı taşıyamayacaklarıını idrak edecekler.

AKREP: Diğerleri için birşeyler yapmadıkları, üretken olmadıkları, hizmet etmedikleri, işe yaramadıkları zaman hayatlarının ne kadar boş ve anlamsız olduğunu farkedecekler. Duygularını, hassasiyetlerini içlerine bastırmış ve insanlara ne kadar önem verdiklerini gizlemiş olmanın onları ne kadar ıssız ve yalnız, hayatlarını ne kadar çorak bir hale getirdiğini anlama şansı bulacaklar.

YAY: Kendilerini ancak aşkla varedebildiklerini bir kez daha anlayacaklar... (Allaam bu Yay'lara birşeyler oluyor... Yay-Sever arkadaşlar, siz yine de tikkat edin! Bu halin ne kadar süreceğini garanti edemem.)

OĞLAK: Ailelerinin ve taşıdıkları genetik mirasın kendileri için ne kadar önemli olduğunu, ait oldukları yer ile onur duymadan ve bunun sağladığı zenginlikten beslenmeden yeni fetihlerin mümkün olmadığını ve zaten öneminin kalmadığını farkedecekler. Her yol seni kendine götürür sözünün anlamı netleşecek...

KOVA: Dostlarının ve yakınlarının onlar için ne kadar çok şey ifade ettiğini, yalnız bir bilge olmanın çok da doyurucu olmadığını, bir çift sıcak elin ve birkaç basit sözün bazen yaşamın bütün bilgeliğini içinde barındırabildiğini anlayacaklar...

BALIK: Almak ve vermek, üretmek ve tüketmek, başlamak ve bitirmek, kendini ortaya koymak ve başkalarını öne sürmek gibi ikilemleri derinden yaşayacaklar... En büyük değerin içlerinde barındırdıkları gerçekliğe sahip çıkmak ve bunu ortaya dökmek olduğunu farkedecekler.



Hiç yorum yok: