18 Nisan 2012 Çarşamba

TREN DEĞİL GÜN IŞIĞI...

13 Nisan'da ''Şimdi karanlık bir tünelde gibiyiz. Uzaktan görünen ışık karşıdan gelen trenin ışığı mı, yoksa gün ışığı mı diye endişe ediyoruz. Ama az kaldı! Bir hafta içinde bu baskı yavaş yavaş kalkar üzerimizden'' diye yazmıştım.

Son günler, birçok kişi için hiç de parlak geçmedi. Kimle konuşsam çok zorlandığını, elinin kolunun kalkmadığını, canı sıkkın olduğu için hiçbir şey yapmak istemediğini anlatıp duruyordu. Bu arada da, isteksizlik, özensizlik, kafa karışıklığı gibi nedenlerden, aslında iyi gitmemesi için hiç neden olmayan birçok iş ve ilişki sürecinde aksamalar yaşandı.

Ama artık o ışığın tren olmadığını görebileceğimiz günlere geldik. Hala tüneldeyiz ama çıkış ve oradan görünen gün ışığı artık karşımızda. Satürn 2-3 gün daha Güneş'i baskı altında tutar. Ama Mars da Güneşi yavaştan beliren bir üçgenle desteklemeye başlar. Yine bu 2-3 gün içinde Ay Satürn'le bir karşıtlık içine gireceği için depresyonu davet eder. Fakat Güneş'le birlikte o da Boğa'ya gireceği için, 21 Nisan'dan itibaren herkesin ayağı suya erişir!

23 Nisan'dan itibaren daha belirgin hale gelip Mayıs başına  kadar etkisini sürdürecek olan Güneş-Mars-Pluto arasındaki Toprak üçgeni de, hem yeni kararlar almak, hem de uygulamaya koymak konusunda bize cesaret ve güç verecektir.

Öyleyse ne yapalım? 2-3 gün daha, rölantide kullanalım aracımızı :) Büyük kararları erteleyelim. Bize söylenenleri çok büyütmeyelim kafamızda. Kimseye büyük laflar etmeyelim. Her dala tutunmaya, her ele kurtarıcı deyip yapışmaya kalkışmayalım. Çünki böyle zamanlarda altyapısı sağlam olmayan bağlar oluşturmak, bize sonradan ağır gelecek yükler veya hayal kırıklıkları getirebilir.

Sade olalım en iyisi bu aralar...
Geniş nefesler alalım, küçük yudumlarla içelim suyumuzu, bizi hayatta tutan iddiasız adımlar atalım.
Ve aynadaki suretimize gülümsemeyi asla ihmal etmeyelim...

Everything Must Change ''HERŞEY DEĞİŞMEK ZORUNDADIR'' diyor Randy Crawford
''Kış bahara uzanır
Kalbin acıları azalır
Asla çok çabuk değil
Yine de herşey değişir''




http://www.youtube.ug/watch?v=NlTPBXJdLJU&feature=related








Hiç yorum yok: